Sajtos brokkolikrémleves

A sajtos brokkolikrémleves recept hozzávalói

35 dkg tisztított brokkoli, 20 dkg hagyma, 25 dkg burgonya, 1 l szárnyaslalaplé, 2,5 dl tejszín, sonka, kenyérkocka, só, bors, 2 szelet juhsajt

Sajtos brokkolikrémleves

Sajtos brokkolikrémleves

A sajtos brokkolikrémleves recept elkészítése

 

Jó dolog a krémleves, szeretjük is, szeretik Önök is. Épp ezért itt az újabb variáció, most brokkoliból készül. Némi rafinériát adtunk hozzá, persze, ahogyan azt már megszokhatták. Nézzék meg, próbálják ki!

A tisztított brokkolirózsákat sós vízben leforrázzuk, lehűtjük. Egy serpenyőben megpirítjuk a sonkát és a kenyérkockákat.

A hagymát kockára vágjuk a burgonyával együtt. A vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a brokkolit, 1-2 rózsát félreteszünk. Felengedjük az alaplével, kb. 30 perc alatt megpuhul, ezután tejszínnel finomítjuk. Mixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk.

Üvegtányérba tálaljuk, sajt a betét, díszítésnek természetesen brokkolit használunk. A tartalmas leves után készíthetnek jégkrémből egy desszertet is. Csokisat. A juhsajthoz aktuális árat itt találnak.

Sajtos brokkolikrémleveshez készített spéci jégkrémdesszert

Sajtos brokkolikrémleveshez készített spéci jégkrémdesszert

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sajtos brokkolikrémleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.