Sárgarépakrémleves gyömbérrel

Hozzávalók, sárgarépakrémleves gyömbérrel

  • 50 dkg zsenge, friss sárgarépa,
  • 1,5 dkg friss gyömbér,
  • 0,5 dkg tökmag,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dl fehér bor,
  • só,
  • fehérbors,
  • 0,5 dl tejszín

 

Sárgarépakrémleves gyömbérrel

Sárgarépakrémleves gyömbérrel

 

A sárgarépakrémleves gyömbérrel recept elkészítése

 

A répa sok jó leves fontos alapanyaga. Most főszerepet kapott, méghozzá krémlevesben. A pikantériát a gyömbér adja. Nézzék meg, készítsék el, kóstolják meg!

A sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük, a gyömbért szintén, a tökmagot olaj nélkül, serpenyőben megpirítjuk. A friss gyömbérhez aktuális árat itt találnak.

Vajat forrósítunk, és lepároljuk rajta a sárgarépát és a gyömbért. Fehérborral és háromnegyed liter vízzel felengedjük, 10 percig főzzük, majd tejszínnel finomítjuk.

Mixergép segítségével finomra pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Mélytányérba tálaljuk, sárgarépaszeletekkel és a pirított tökmaggal díszítjük.

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sárgarépakrémleves gyömbérrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.