Sárgarépakrémleves gyömbérrel

A sárgarépakrémleves gyömbérrel recept hozzávalói

  • 50 dkg zsenge, friss sárgarépa,
  • 1,5 dkg friss gyömbér,
  • 0,5 dkg tökmag,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dl fehér bor,
  • só,
  • fehérbors,
  • 0,5 dl tejszín
Sárgarépakrémleves gyömbérrel

Sárgarépakrémleves gyömbérrel

 

A sárgarépakrémleves gyömbérrel recept elkészítése

 

A répa sok jó leves fontos alapanyaga. Most főszerepet kapott, méghozzá krémlevesben. A pikantériát a gyömbér adja. Nézzék meg, készítsék el, kóstolják meg!

Azzal kezdünk most, hogy a sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük, a gyömbért szintén. A tökmagot olaj nélkül, serpenyőben megpirítjuk. A friss gyömbérhez aktuális árat itt találnak.

Ezek után vajat forrósítunk, és lepároljuk rajta a sárgarépát és a gyömbért. Fehérborral és háromnegyed liter vízzel felengedjük, 10 percig főzzük, majd tejszínnel finomítjuk.

Mixergép segítségével finomra pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Mélytányérba tálaljuk, sárgarépaszeletekkel és a pirított tökmaggal díszítjük. Valódi különlegesség!

 

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.