Sárgarépakrémleves gyömbérrel

A sárgarépakrémleves gyömbérrel recept hozzávalói

  • 50 dkg zsenge, friss sárgarépa,
  • 1,5 dkg friss gyömbér,
  • 0,5 dkg tökmag,
  • 3 dkg vaj,
  • 2 dl fehér bor,
  • só,
  • fehérbors,
  • 0,5 dl tejszín
Sárgarépakrémleves gyömbérrel

Sárgarépakrémleves gyömbérrel

 

A sárgarépakrémleves gyömbérrel recept elkészítése

 

A répa sok jó leves fontos alapanyaga. Most főszerepet kapott, méghozzá krémlevesben. A pikantériát a gyömbér adja. Nézzék meg, készítsék el, kóstolják meg!

A sárgarépát megtisztítjuk, felszeleteljük, a gyömbért szintén, a tökmagot olaj nélkül, serpenyőben megpirítjuk. A friss gyömbérhez aktuális árat itt találnak.

Vajat forrósítunk, és lepároljuk rajta a sárgarépát és a gyömbért. Fehérborral és háromnegyed liter vízzel felengedjük, 10 percig főzzük, majd tejszínnel finomítjuk.

Mixergép segítségével finomra pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Mélytányérba tálaljuk, sárgarépaszeletekkel és a pirított tökmaggal díszítjük.

 

Ha szeretne még további levesreceptek között válogatni, keresse fel a Mit főzzünk ma? recepttárát, itt!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sárgarépakrémleves gyömbérrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.