Sárgarépakrémleves sárgabarackkal

Hozzávalók

10 dkg (szárított) sárgabarack, 1 db chilipaprika, 2 g (friss) gyömbér, 20 dkg répa (sárga), 2 evőkanál olaj, késhegynyi curry, 6 dl alaplé (hús), késhegynyi szerecsendió, 1 dl bor (fehér), só, 1 csomag koriander, diós kenyér

 

Sárgarépakrémleves sárgabarackkal

Sárgarépakrémleves sárgabarackkal

 

A sárgarépakrémleves sárgabarackkal recept elkészítése

 

A sárgabarackot először áztassuk be egy kis fehérborba, hogy egy kicsit megpuhuljon, aztán kockára vágjuk, és lekaramellizáljuk.

A sárgarépát olajon lepirítjuk, a gyömbért metéltre vágjuk, chilipaprikát adunk mellé és az egészet felengedjük zöldségalaplével, fűszerezzük, majd puhára főzzük.

Az így elkészült alapanyagot leturmixoljuk, és tálalhatjuk is. Érdekes krémlevest kapunk, aminek jellegzetességét, különlegességét a répa- és a barack-kettős egymásra hatása adja.

Egy másik remek levesreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sárgrarépakrémleves sárgabarackkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.