Sárgarépakrémleves sárgabarackkal

A sárgarépakrémleves sárgabarackkal recept hozzávalói

10 dkg szárított sárgabarack, 1 db chilipaprika, 2 g friss gyömbér, 20 dkg sárgarépa, 2 evőkanál olaj, késhegynyi curry, 6 dl hús alaplé, késhegynyi szerecsendió, 1 dl fehérbor, só, 1 csomag koriander, diós kenyér

Sárgarépakrémleves sárgabarackkal

Sárgarépakrémleves sárgabarackkal

 

A sárgarépakrémleves sárgabarackkal recept elkészítése

 

Most színekben utazunk, ez egy sárga leves, mondhatni. A sárgarépa és a sárgabarack remekül harmonizál, ezt egészítjük ki fűszerekkel. Hogyan is történik? Nézzék meg, készítsék el!

A sárgabarackot először áztassuk be egy kis fehérborba, hogy egy kicsit megpuhuljon, aztán kockára vágjuk, és lekaramellizáljuk.

A sárgarépát olajon lepirítjuk, a gyömbért metéltre vágjuk, chilipaprikát adunk mellé és az egészet felengedjük zöldségalaplével, fűszerezzük, majd puhára főzzük. Egy tipp "szedd magad" akcióra, ahol sárgabarackhoz lehet jutni.

Az így elkészült alapanyagot leturmixoljuk, és tálalhatjuk is. Érdekes krémlevest kapunk, aminek jellegzetességét, különlegességét a répa- és a barack-kettős egymásra hatása adja.

 

Egy másik remek levesreceptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sárgrarépakrémleves sárgabarackkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.