Savanyú bárányleves

A savanyú bárányleves recept hozzávalói

  • 2 evőkanál olaj,
  • 2 fej újhagyma,
  • 1 csomó sárgarépa,
  • 1 csokor petrezselyemgyökér,
  • liszt,
  • pirospaprika,
  • 2 liter víz,
  • 40 dkg bárányhús, csont nélkül,
  • babérlevél,
  • 5 szem bors,
  • 2 dl tejföl,
  • ecet,
  • petrezselyem
Savanyú bárányleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Savanyú bárányleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A savanyú bárányleves recept elkészítése

 

Kifejezetten ajánljuk a bárányhúst, remek alapanyag, és csodás ételeket lehet belőle készíteni. Akár levest is, mint ahogyan a mostani példa is mutatja. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is 2 evőkanálnyi olajon, fedő alatt üvegesre párolunk 2 fej apróra vágott újhagymát, rádobunk 1-1 csomag, karikákra vágott sárgarépát, és petrezselyemgyökeret, és élénk tűzön néhány percig pirítjuk.

Meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, késhegynyi pirospaprikával, és 2 liter vízzel felengedve, beleadunk 40 deka kis kockára vágott bárányhúst. Lefedve, lassú tűzön puhára főzzük, sóval, babérlevéllel és 5 szem borssal fűszerezve. Az elején ajánlatos néhányszor megkeverni, nehogy a liszt a fazék aljára égjen. A bárányhúshoz aktuális árat itt találnak.

Mikor a hús már megpuhult, 2 deci tejfölt simára keverünk, egy evőkanál liszttel, besűrítjük vele a levest, és ha nem elég savanykás, akkor pár csepp ecettel ízesítjük. Közvetlenül tálalás előtt egy csokor finomra vágott petrezselyemzöldet keverünk a levesbe, de ezzel már nem forraljuk fel.

 

Egy másfajta levesreceptet itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Savanyú bárányleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.