Savanyú bárányleves

Hozzávalók, savanyú bárányleves

  • 2 evőkanál olaj,
  • 2 fej újhagyma,
  • 1 csomó sárgarépa,
  • 1 csokor petrezselyemgyökér,
  • liszt,
  • pirospaprika,
  • 2 liter víz,
  • 40 dkg bárányhús, csont nélkül,
  • babérlevél,
  • 5 szem bors,
  • 2 dl tejföl,
  • ecet,
  • petrezselyem

 

Savanyú bárányleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Savanyú bárányleves, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A savanyú bárányleves elkészítése

 

2 evőkanálnyi olajon, fedő alatt üvegesre párolunk 2 fej apróra vágott újhagymát, rádobunk 1-1 csomag, karikákra vágott sárgarépát, és petrezselyemgyökeret, és élénk tűzön néhány percig pirítjuk.

Meghintjük egy csapott evőkanál liszttel, késhegynyi pirospaprikával, és 2 liter vízzel felengedve, beleadunk 40 deka kis kockára vágott bárányhúst. Lefedve, lassú tűzön puhára főzzük, sóval, babérlevéllel és 5 szem borssal fűszerezve. Az elején ajánlatos néhányszor megkeverni, nehogy a liszt a fazék aljára égjen. A bárányhúshoz aktuális árat itt találnak.

Mikor a hús már megpuhult, 2 deci tejfölt simára keverünk, egy evőkanál liszttel, besűrítjük vele a levest, és ha nem elég savanykás, akkor pár csepp ecettel ízesítjük. Közvetlenül tálalás előtt egy csokor finomra vágott petrezselyemzöldet keverünk a levesbe, de ezzel már nem forraljuk fel.

Édességre gondolt? Kattintson ide, nézzen körül! Húsételek között szeretne böngészni, csirkemell, pulykacomb, marha hátszín, sertéscomb? Nem probléma, széles a választék, nézzen körül itt! vagy talán egy jó leves? Itt lehet válogatni!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Savanyú bárányleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.