Savanyú káposztaleves, curryvel, füstölt tarjával

A savanyú káposztaleves, curryvel, füstölt tarjával recept hozzávalói

  • 10 dkg hagyma,
  • 15 dkg burgonya,
  • 30 dkg savanyú káposzta,
  • késhegynyi curry,
  • 3 evőkanál olívaolaj,
  • 7 dl zöldség alaplé,
  • 3 dl tejszín,
  • 2 dl tej,
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió,
  • 25 dkg füstölt tarja

 

Savanyú káposztaleves, curryvel, füstölt tarjával

Savanyú káposztaleves, curryvel, füstölt tarjával

 

A savanyú káposztaleves, curryvel, füstölt tarjával recept elkészítése

 

Most kivételesen először a levesbetétet készítjük el. A tarját apró kockákra vágjuk fel, kevés (kb. 1 evőkanálnyi) káposztát lepirítunk a tarjával együtt, és kenyérkockát teszünk még hozzá. A szerecsendiót már az elején hozzáadjuk, úgy kb. 1 késhegynyit. A frissen reszelt szerecsendió az igazi, de ha úgy jön ki a lépés, természetesen őrölt fűszert is használhatnak.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, lepirítjuk. A burgonyát is meg kell tisztítani, szintén apróra vágjuk, így a burgonya el fog bújni a savanyú káposzta között. A savanyú káposztát ízlés szerint szűrőben átmossuk, leszárítjuk. Amúgy érdemes összeaprítani, mert így a hosszú szálak nem lesznek zavaróak étkezés közben.

Felhevített olajon a hagymát, burgonyát és a  savanyú káposztát lepirítjuk, curry-vel megszórjuk, előbb alaplével, majd ugyanannyi tejszínnel és tejjel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, egy darabka vajjal dúsítjuk egyben szép fényes is lesz a vajtól. Mélytányérba tálaljuk, középre kerül a káposzta, rá a levesbetét.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy további leves receptért!

Cím
recipe image
Recept neve
Savanyú káposztaleves, curryvel, füstölt tarjával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.