Savanyú káposztaleves füstölt libahússal

A savanyú káposztaleves füstölt libahússal recept hozzávalói

30 dkg füstölt libahús, 2 szál sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 liter savanyú káposzta lé, 1 evőkanál libazsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg savanyú káposzta, 1 szál bazsalikom, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, őrölt fekete bors

Savanyú káposztaleves füstölt libahússal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Savanyú káposztaleves füstölt libahússal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A savanyú káposztaleves füstölt libahússal recept elkészítése

 

Hagyományos levesreceptet kínálunk ma, természetesen a megszokott apróságokkal. Ennek a receptnek az egyik titka az, hogy libazsírral dolgozunk, nem véletlenül. Egészen más ízt kapunk a végén, nézzék is meg, hogyan készül, és készítsék Önök is így otthon!

Azzal kezdünk, hogy a kockára vágott húst feltesszük főni. Amikor puhulni kezd, hozzáadjuk a karikázott zöldséget és a káposztalevet. Amint megfőtt, a húst kiszedjük a levesből.  A libahúshoz aktuális árakat itt találnak.

Libazsírral és a liszttel barna rántást készítünk. Beletesszük a lereszelt vöröshagymát, de arra figyeljünk, hogy ne pirítsuk meg. A rántást hideg vízzel felengedjük, és a leveshez adjuk. Belerakjuk a savanyú káposztát, és így együtt 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.

Mindezek után beletesszük a zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott bazsalikomot is. Elkeverjük a levesben a tejfölt. Ezután rakjuk vissza a húst és a zöldséget, felforraljuk, és már készen is van. Ha így készítik, egy igazi hagyományos levest tehetnek az asztalra! Próbálják ki!

 

Ha megnéznének egy másfajta savanyú káposztaleves variációt, itt tehetik meg!

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.