Savanyú malacleves

A savanyú malacleves recept hozzávalói

0,5 dl olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg malaccomb, 1 szál fehérrépa, 1 vékonyabb cikk zellergumó, só, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 1 kiskanál fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem, fehérborecet

Savanyú malacleves

Savanyú malacleves

 

A savanyú malacleves recept elkészítése

 

Vannak a mindennapoknak szóló receptjeink, és vannak azok, amelyeket különleges alkalmakra lehet tartogatni. Ez pont ilyen. Nézzék meg, és próbálják is ki!

A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt malaccombot, a sárgarépát, a fehérrépát, a zeller gumót, és közepes tűzön összepirítjuk. A malachoz aktuális árat itt találnak.

Felöntjük annyi vízzel, hogy háromujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sóval, borssal ízesítjük. Közepes tűzön tovább főzzük, majd ha háromnegyedig elkészült, a lisztből, tejfölből, fűszerpaprikából készült habarással besűrítjük, és lassú tűzön készre főzzük.

Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és a fokhagymás fehérborecettel savanykásra-pikánsra ízesítjük. Tálaláskor forrón leveses tányérokba szedjük.

 

És ha már malac, itt van egy nem kevésbé különleges recept, először nézzék meg, és ha tetszik, legközelebb készítsék el így! A recept itt várja Önöket!

 

További levesreceptekért látogassanak el a Mit főzzünk ma? recepttárába, hagyományos és kevésbé megszokott tippekért. Természetesen ha ezt a receptet elkészítették, és ízlett a végeredmény, jöjjenek vissza holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!  És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Savanyú malacleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.