Savanyú malacleves

A savanyú malacleves hozzávalói

0,5 dl olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg malaccomb, 1 szál fehérrépa, 1 vékonyabb cikk zellergumó, só, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, 1 kiskanál fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyem, fehérborecet

Savanyú malacleves

Savanyú malacleves

 

A savanyú malacleves elkészítése

Vannak a mindennapoknak szóló receptjeink, és vannak azok, amelyeket különleges alkalmakra lehet tartogatni. Ez pont ilyen. Próbálják ki!

A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt malaccombot, a sárgarépát, a fehérrépát, a zeller gumót, és közepes tűzön összepirítjuk. A malachoz aktuális árat itt találnak.

Felöntjük annyi vízzel, hogy háromujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sóval, borssal ízesítjük. Közepes tűzön tovább főzzük, majd ha háromnegyedig elkészült, a lisztből, tejfölből, fűszerpaprikából készült habarással besűrítjük, és lassú tűzön készre főzzük.

Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és a fokhagymás fehérborecettel savanykásra-pikánsra ízesítjük. Tálaláskor forrón leveses tányérokba szedjük.

További levesreceptekért látogassanak el a Mit főzzünk ma? recepttárába, hagyományos és kevésbé megszokott tippekért. Természetesen ha ezt a receptet elkészítették, és ízlett a végeredmény, jöjjenek vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Savanyú malacleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.