Savanyú malacleves

Hozzávalók

  • 0,5 dl olaj,
  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 60 dkg malaccomb,
  • 1 szál répa (fehér),
  • 1 vékonyabb cikk zeller (gumó),
  • só,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 csapott evőkanál liszt,
  • 1 kiskanál fűszerpaprika,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • fehérborecet

 

Savanyú malacleves

Savanyú malacleves

 

A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát majd hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt malaccombot, a sárgarépát, a fehérrépát, a zeller gumót, és közepes tűzön összepirítjuk.

Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy háromujjnyival ellepje, majd ha felforrt, sóval, borssal ízesítjük.

Közepes tűzön tovább főzzük, majd ha háromnegyedig elkészült, a lisztből, tejfölből, fűszerpaprikából készült habarással besűrítjük, és lassú tűzön készre főzzük.

Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és a fokhagymás fehérborecettel savanykásra-pikánsra ízesítjük. Tálaláskor forrón leveses tányérokba szedjük.

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
malacleves
Author Name
Published On


Comments are closed.