Savanyú vargányaleves tejfölösen

A savanyú vargányaleves tejfölösen recept hozzávalói

  • 40 dkg vargánya gomba,
  • 3 szál újhagyma,
  • 2 gerezd friss fokhagyma,
  • 2 db sárgarépa,
  • 1 evőkanál ecet,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 evőkanál liszt,
  • kakukkfű,
  • babérlevél,
  • 1 db tojás,
  • 2-3 dkg vaj,
  • liszt, amennyit a tojás felvesz

 

Savanyú vargányaleves tejfölösen

Savanyú vargányaleves tejfölösen

 

A savanyú vargányaleves tejfölösen recept elkészítése

 

Egy igazi hazai levesről van szó, amit kedves kollégánk leginkább csak „hegyi leves”-nek hív, mert barátaival sokszor szokta ezt készíteni a hegyen, társaságban, jó kedvvel. Nézzék meg, és tegyenek így Önök is, ha van rá lehetőség, akkor a hegyen, ha nincs, akkor az otthoni konyhában!

Az újhagymát lepirítjuk a karikára vágott zöldségekkel együtt, majd beletesszük a szeletelt vargányát, és így együtt pirítjuk. Fűszerezzük, felengedjük az alaplével, majd felforraljuk és behabarjuk.

A vajas galuska alapanyagát összedolgozzuk, és ízlésünk szerint kisebb-nagyobb darabokban a levesbe szaggatjuk. A vargánya aktuális árát itt találja. Ha pedig szeretnének még további levesreceptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik.

Savanyú vargányaleves tejfölösen, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Savanyú vargányaleves tejfölösen, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

További levesért kattintson ide!

Cím
recipe image
Recept neve
Savanyú vargányaleves tejfölösen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.