A sertésraguleves túrógombóccal recept hozzávalói
0,5 dl olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg sertéskaraj, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 db zöldpaprika, 4 db csiperke, só, frissen őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt, 1 dl natúr joghurt
A túrógombóchoz:
1 db nagyobb tojás, 1 kiskanál vaj, 5 dkg túró, 1 csapott mokkáskanál őrölt sáfrány, só, 6-8 dkg búzadara, 6 dl zöldségleves
Sertésraguleves túrógombóccal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
A sertésraguleves túrógombóccal recept elkészítése
Ahogy Önök, úgy mi is szeretjük a ragulevest, így, vagy például így, és persze úgy is, ahogyan ebben a receptben szerepel. Nézzenek rá a sok ötletre, válasszák ki, ami a mai hangulatukhoz illő, és készítsék is el az egyiket! Jövő héten pedig a másikat:).
A forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az 1 x 1 cm-es kockákra darabolt sertéskarajt, és fehéredésig sütjük. Beleszórjuk a kisebb kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, a cikkekre vagdalt csiperkét és 1,5 liter vízzel felöntjük. Ha felforrt, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön majdnem puhára főzzük. A karajhoz aktuális árat itt találnak.
Ekkor megszórjuk az aprított petrezselyemmel, majd behabarjuk a kevés hideg vízzel simára kevert liszttel. Ha teljesen megfőtt a leves, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a kevés forró lével elkevert natúr joghurtot.
A túrógombóchoz a tojás sárgáját a puha vajjal, a szitán áttört túróval elkeverjük, majd a sáfránnyal, sóval ízesítjük, megszórjuk a búzadarával, és a kemény habbá vert tojás fehérjével lazán összekeverjük. Ezután vizes kézzel, a forrásban lévő zöldséglevesbe kicsi gombócokat formálunk belőle, és lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük. Ha elkészült, a forró levessel tálaljuk.
Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!
Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!
Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!