Sóskaleves pisztránggal

A sóskaleves pisztránggal recept hozzávalói

  • 20 dkg friss sóska,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 db fokhagyma,
  • 1 dl tejszín,
  • 5 dl hal alaplé,
  • só,
  • bors,
  • 10 dkg újhagyma,
  • 10 dkg krémsajt,
  • 40 dkg füstölt pisztrángfilé,
  • 40 dkg kenyér,
  • 1 dl fehér bor,
  • kapor,
  • citromlé

 

Sóskaleves pisztránggal

Sóskaleves pisztránggal

 

A sóskaleves pisztránggal recept elkészítése

 

Ez a recept úgy született, hogy végiggondoltuk, a sóskát leginkább főzelékként szoktuk készíteni, pedig bátran elindulhatunk más irányba is. Mi lenne, ha szakítanánk ezzel a konvencióval, no, nem mintha a főzelék ne lenne tökéletes, de mégis. Készüljön most leves a sóskából, nézzék meg, próbálják ki!

A füstölt pisztráng kerül a tetejére, az alábbiakban pedig, nézzék meg, hogyan készül nálunk a sóskaleves. A halhoz aktuális árat itt találnak.

A tisztított hagymát, fokhagymát vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a tisztított, darabolt sóskát, pirítjuk, majd felengedjük halalaplével.

Kiforraljuk és átszűrjük, vagy tetszésünk szerint pürésíthetjük is. Krémsajttal összeforraljuk, dúsítjuk, ízesítjük sóval, borssal. Frissen sült meleg fehér kenyérrel tálaljuk.

Sóskaleves pisztránggal, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Sóskaleves pisztránggal, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sóskaleves pisztránggal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.