Spanyol gazpacho

A spanyol gazpacho recept hozzávalói

28 dkg kenyér, 60 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 db paprika, 1 db uborka, 7 evőkanál olaj, 2 evőkanál ecet, 1,5 evőkanál víz, őrölt kömény

Spanyol gazpacho, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Spanyol gazpacho, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A gazpacho széles körben fogyasztott Spanyolország egész területén, valamint Portugáliában és Latin-Amerika egyes részein. A spanyol gazpacho egy hideg, paradicsom alapú zöldségleves. Ezt a levest leginkább a nyári hónapokban fogyasztják.

A hideg paradicsomlevest, természetesen mi magyarok is ismerjük, használjuk, ez kicsit más, mint megszoktunk - de, egy próbát megér:). És van azért a tarsolyban még paradicsomleves tippünk, nézzenek rá itt!

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: könnyű

 

A spanyol gazpacho recept elkészítése

 

Összeállítjuk egy tálban a köményt, a fokhagymát és az áztatott kenyeret. Egy másik edényben összekeverjük az apróra vágott hagymát, az apróra vágott paradicsomot, az olajat, az ecetet, a sót és a zöldpaprikát. Egy maréknyit tegyünk félre díszítés céljából. Paradicsomhoz aktuális árat itt találnak.

A zöldségeket és a fokhagymás kenyeret összeturmixoljuk és a vízzel felöntjük. Tálaláskor pirítsunk a tetejére kenyérkockát, és szórjuk rá a félretett zöldségeket.

 

Egy másfajta paradicsomlevest itt találnak!

 

Ha szeretnének válogatni húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

(forrás: recipesaroundworld.blogspot.com)



Comments are closed.