Tarhonyaleves, füstölt marhanyelvvel

Hozzávalók, tarhonyaleves, füstölt marhanyelvvel

10 dkg sárgarépa
5 dkg zellergumó
10 dkg újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg tarhonya
1 liter zöldség alaplé

fehérbors
40 dkg füstölt marhanyelv
2 evőkanál citromlé
1 csomag petrezselyem
4 evőkanál vaj

 

Tarhonyaleves, füstölt marhanyelvvel

Tarhonyaleves, füstölt marhanyelvvel

 

A tarhonyaleves, füstölt marhanyelvvel recept elkészítése

 

A zöldségeket tisztítjuk, nagyon kis kockára, a fokhagymát pedig finomra vágjuk. A vajon megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a tarhonyát.

Felengedjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tisztított marhanyelvet. Puhára főzzük, hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet.

 

2

2

 

A levest simára főzzük, ízesítjük, majd tálaláskor a forró leves tetejére helyezzük a füstölt, szeletelt marhanyelvet. Zellerzölddel díszítjük.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Mi készülhet még tarhonyával? Például ez!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tarhonyaleves, füstölt marhanyelvvel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.