Tarhonyaleves füstölt pisztránggal

 

Hozzávalók

10 dkg új sárgarépa
5 dkg zeller
10 dkg újhagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg aprótarhonya
1 l szárnyasalaplé
só, fehérbors
4 db pisztrángfilé
2 evőkanál citromlé
1 csomag petrezselyemzöld
4 evőkanál vaj

 

Tarhonyaleves füstölt pisztránggal

Tarhonyaleves füstölt pisztránggal

 

A tarhonyaleves füstölt pisztránggal recept elkészítése

 

Egy kis előzetes: a magunk részéről nagyon szeretjük az egyszerű leveseket, ilyen ez a tarhonyaleves is. De gondoltunk azokra is, akik szeretik az egyszerű dolgokat megfejelni, különlegessé tenni - erre való a pisztrángfilé. Ez a tarhonyaleves önmagában is megállja a helyét, sőt, a döntés az Önöké: pisztránggal, vagy anélkül.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd ezúttal nagyon kis kockára vágjuk, és a fokhagymát is finomra vágjuk.

A vajon megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a tarhonyát. Felengedjük a szárnyasalaplével, sózzuk, borsozzuk. 15-20 percig főzzük.

Közben a pisztrángfilét leszárítjuk és citromlébe áztatjuk. Kevés vajon, serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a vágott petrezselyemzöldet. A pisztrángfiléhez aktuális árat itt találnak.

A levest simára főzzük, ízesítjük, majd tálaláskor a forró leves tetejére helyezzük a füstölt, pirított pisztrángfilét. Zöldfűszerrel díszítjük.

Egy egészen más típusú leves receptjéhez kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tarhonyaleves füstölt pisztránggal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.