Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók, tárkonyos csirkeraguleves

4 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
50 dkg csirkecomb

frissen őrölt bors
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
10 dkg zöldborsó
1 kiskanál tárkony levél
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál tejföl
1 evőkanál liszt
2 db citrom
20 dkg főtt lúdgégetészta

 

Tárkonyos csirkeraguleves

Tárkonyos csirkeraguleves

 

A tárkonyos csirkeraguleves elkészítése

 

Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és világos barnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a nagyobbra darabolt csirkecombot, és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Fedővel, letakarjuk, és félpuhára pároljuk. A csirkecombhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután beletesszük a fél karikákra szelt, sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy négyujjnyival ellepje. Ha felforrt, sóval, borssal, a tárkony levéllel, és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Most már fedő nélkül, lassú tűzön, majdnem készre főzzük.

A lisztet a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük, egy merőkanál forró levest adunk hozzá, és lassan keverve a leveshez öntjük. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, és az egyik citrom levével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a lúdgégetésztát tányérokba szedjük, a forró levest rámerjük, majd szeletelt citrommal, tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tárkonyos csirkeraguleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.