Tárkonyos raguleves

Hozzávalók, tárkonyos raguleves

4 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
60 dkg borjúcomb

frissen őrölt bors
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
12 dkg zöldborsó
1 kiskanál tárkony levél
1 csokor petrezselyem
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 db citrom
20 dkg főtt lúdgégetészta

 

Tárkonyos raguleves

Tárkonyos raguleves

 

A tárkonyos raguleves elkészítése

 

Az olajat felforrósítjuk, majd beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát, és világos barnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a 2*2 centis kockákra darabolt borjúcombot, és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje. Fedővel letakarjuk, és félpuhára pároljuk. A borjúcombhoz aktuális árat itt találnak.

Ezután beletesszük a fél karikákra szeletelt sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy négyujjnyival ellepje. Ha felforrt, sóval, borssal, a tárkony levéllel, és az aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Most már fedő nélkül, lassú tűzön, majdnem készre főzzük. A lisztet a tejföllel, kevés vízzel simára keverjük, majd egy merőkanál forró levest adunk hozzá, és kevergetve beleöntjük a ragulevesbe. Ha felforrt, lehúzzuk a tűzről, és az egyik citrom levével enyhén savanykásra ízesítjük.

Tálaláskor a főtt lúdgége tésztát tányérokba szedjük, rámerjük a forró tárkonyos ragulevest, majd szeletelt citrommal, tejföllel, és petrezselyemmel díszítjük. Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tárkonyos raguleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.