Tárkonyos zöldségleves gombával

A tárkonyos zöldségleves gombával recept hozzávalói

10 dkg répa, 10 dkg zeller, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 db citrom, só, cukor, tárkony, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg vaj

Tárkonyos zöldségleves gombával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Tárkonyos zöldségleves gombával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A tárkonyos zöldségleves gombával recept elkészítése

A tárkony, ez az Erdélyből érkezett,  jellegzetes illatú, kissé kesernyésen csípős ízű fűszer régóta nagy kedvencünk. Most egy hús nélkül készülő levest ízesítünk vele.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a répát is, és a zellert is 1 × 1-es kockákra vágjuk. A  gombát két részre szedjük, a törzsét cikkekre, míg a szárát kockára vágjuk.

Vajat olvasztunk egy lábosban, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.

Lepirítjuk kicsit, majd hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, így együtt átfuttatjuk a vajas hagymán. Valamivel később hozzáadjuk gombát is.

A végén kerül bele a zöldborsó, akkor, amikor a répa kicsit megpuhult. Adunk hozzá kevés cukrot, sót, majd felöntjük vízzel. A zöldségekkel együtt megfőzzük.

Amint a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk hozzá a tárkonyt. A tejfölt a lisztel összekeverjük egy kevés vízzel, majd a leveshez adjuk. Arra ügyeljünk, hogy ne legyen csomós. A tárkonyhoz aktuális árat itt találnak.

A leves ízesítjük még cukorral, sóval és citromlével, majd a legvégén adjuk hozzá a tejszínt, ettől lesz a végeredmény szép, krémes.

Ha szeretnének még böngészni további levesreceptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tárkonyos zöldségleves gombával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.