Hozzávalók
25 dkg vadhús, 5 dkg répa, 5 dkg zeller, 2 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál torma, 1 evőkanál tejszín, 1,5 db hagyma, só, bors, 1 l víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem
A tormás-dijoni vadraguleves recept elkészítése
Ezt a levest bármilyen vadhúsból el lehet készíteni, vaddisznóból, őzből, szarvasból, lábszárból, lapockából is, de vehetnek előre felkockázott vadhúst is.
Mindenképp dísze lehet egy ünnepi asztalnak is. Attól lesz egyébként különleges, hogy mustár és torma is kerül bele.
A hagymát összevágjuk, és belerakjuk az edénybe. Daraboljuk a zöldségeket, közben megpirítjuk a hagymát. A húst kockázzuk, majd hozzáadjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús elvesztette a nedvét, adunk hozzá vizet, és háromnegyed-keményre pároljuk.
Ekkor a már felvágott zöldségeket is hozzáadjuk. A legvégén adjuk hozzá a mustárt, mert ezek a savas anyagok megkeményítik a húst.
Beletesszük a tormát is, ez így összeforr. Kevés tejszínnel sűrítjük, selymes, így lágy, mégis tartalmas lesz a leves. Utána egy jó desszert, és az ebéd készen is van. Tálalásnál megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
Dijoni mustár árát itt találja!
További leves receptjeinket itt találja!
Jó étvágyat kívánunk!
