Tormás-dijoni vadraguleves

 

Hozzávalók

25 dkg vadhús, 5 dkg répa, 5 dkg zeller, 2 evőkanál dijoni mustár, 2 evőkanál torma, 1 evőkanál tejszín, 1,5 db hagyma, só, bors, 1 l víz, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem

 

"<yoastmark

 

A tormás-dijoni vadraguleves recept elkészítése

 

Ezt a levest bármilyen vadhúsból el lehet készíteni, vaddisznóból, őzből, szarvasból, lábszárból, lapockából is, de vehetnek előre felkockázott vadhúst is.

Mindenképp dísze lehet egy ünnepi asztalnak is. Attól lesz egyébként különleges, hogy mustár és torma is kerül bele.

A hagymát összevágjuk, és belerakjuk az edénybe. Daraboljuk a zöldségeket, közben megpirítjuk a hagymát. A húst kockázzuk, majd hozzáadjuk.

Sózzuk, borsozzuk, majd mikor a hús elvesztette a nedvét, adunk hozzá vizet, és háromnegyed-keményre pároljuk.

Ekkor a már felvágott zöldségeket is hozzáadjuk. A legvégén adjuk hozzá a mustárt, mert ezek a savas anyagok megkeményítik a húst.

Beletesszük a tormát is, ez így összeforr. Kevés tejszínnel sűrítjük, selymes, így lágy, mégis tartalmas lesz a leves. Utána egy jó desszert, és az ebéd készen is van. Tálalásnál megszórjuk egy kis petrezselyemmel.

Dijoni mustár árát itt találja!

További leves receptjeinket itt találja!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tormás-dijoni vadraguleves
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.