Tormás zöldborsókrémleves

A tormás zöldborsókrémleves recept hozzávalói

30 dkg zöldborsó, 1 szál torma, cukor, só, 5 dkg vaj, 1 szem burgonya, szódabikarbóna, 10 szelet pármai sonka

Tormás zöldborsókrémleves

Tormás zöldborsókrémleves

 

A tormás zöldborsókrémleves recept elkészítése

 

A leveseken belül most egy egyszerűbb variációt adunk, egy krémlevest. A Mit főzzünk ma? jó szokása szerint természetesen van benne egy-két apróság, amitől egyedi lesz. Nézzék meg, és készítsék is el így!

A vajat egy lábosban felolvasztjuk, majd a tormát lereszeljük, és a vajban kicsit lefuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót és a szódabikarbónát, majd a cukrot, sót, és felöntjük
vízzel.

A burgonyát megtisztítjuk, és összevágva a leveshez adjuk. Amíg a burgonya szét nem fő, addig főzzük. Ha szétfőtt, akkor botmixerrel vagy turmixgéppel szétturmixoljuk, majd egy szűrőn leszűrjük, hogy a borsó héja ne legyen zavaró a levesben.

A pármai sonkát géppel nagyon vékonyra szeleteljük, és grillsütőben óvatosan kiszárítjuk, majd a leveshez adjuk. Sonkához aktuális árakat itt találnak.

 

Zöldborsó egy kicsit másképp? Természetesen, nézzék meg ezt a receptet is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És tudják jól, természetesen várjuk vissza holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tormás zöldborsókrémleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.