Tormás zöldborsókrémleves

A tormás zöldborsókrémleves recept hozzávalói

30 dkg zöldborsó, 1 szál torma, cukor, só, 5 dkg vaj, 1 szem burgonya, szódabikarbóna, 10 szelet pármai sonka

Tormás zöldborsókrémleves

Tormás zöldborsókrémleves

 

A tormás zöldborsókrémleves recept elkészítése

 

A leveseken belül most egy egyszerűbb variációt adunk, egy krémlevest. A Mit főzzünk ma? jó szokása szerint természetesen van benne egy-két apróság, amitől egyedi lesz. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy a vajat egy lábosban felolvasztjuk. Közben a tormát lereszeljük, és a vajban kicsit lefuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldborsót és a szódabikarbónát, majd a cukrot, sót, és végül felöntjük vízzel.

A burgonyát megtisztítjuk, és összevágva a leveshez adjuk. Amíg a burgonya szét nem fő, addig főzzük. Ha szétfőtt, akkor botmixerrel vagy turmixgéppel szétturmixoljuk. Ezek után egy szűrőn leszűrjük, hogy a borsó héja ne legyen zavaró a levesben.

A pármai sonkát géppel nagyon vékonyra szeleteljük. Grillsütőben óvatosan kiszárítjuk, majd a leveshez adjuk.

Sonkához aktuális árakat itt találnak.

 

Zöldborsó egy kicsit másképp? Természetesen, nézzék meg ezt a receptet is!

 

Nézzék meg további ajánlatainkat is!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.