Túrógombócos élesztőleves

A túrógombócos élesztőleves recept hozzávalói

  • 5 dkg élesztő,
  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • 5 dl szárnyas alaplé,
  • 1 dl tejszín,
  • petrezselyem,
  • 10 dkg túró,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 db tojás,
  • só,
  • bors
Túrógombócos élesztőleves

Túrógombócos élesztőleves

 

A túrógombócos élesztőleves recept elkészítése

 

Különleges leveshez különleges levesbetét dukál. Garantáltan spéci leves lesz belőle, nézzék meg, készítsék el!

Az élesztőt világos vajas rántáson megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szárnyasalaplét. Ez lehet egyébként zöldség- vagy húsalaplé is, ha azonban egyik sincs otthon, végszükség esetén megteszi a sima víz is. Más lesz, de karakterében nem vészesen eltérő, meg lehet így is csinálni. A finomra vágott petrezselyemzöldet, só, borsot is ekkor tegyük hozzá. Kb. 30 percig főzzük.

Közben elkészítjük a levesbetétet: áttört túróhoz adunk 1 tojást, 2 evőkanál tejfölt, kevés petrezselyemzöldet. Összekeverjük, állni hagyjuk, majd evőkanál segítségével gombócokat formázunk, és rögtön beletesszük a forró levesbe. A túróhoz aktuális árat itt találnak.

Tejszínnel finomítjuk, tejfölt adhatunk mellé tálaláskor, petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Túrógombócos élesztőleves, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Túrógombócos élesztőleves, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Ha szeretne még válogatni levesreceptek között, itt, a Mit főzzünk ma? oldalán megteheti. Várjuk vissza holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Túrógombócos élesztőleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.