Tyúkhúsleves konyakkal

A tyúkhúsleves konyakkal hozzávalói

1 kisebb egész tyúk,
3 szál sárgarépa,
2 szál fehérrépa,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 vékony cikk fejes káposzta,
2 db burgonya,
2 db csiperke gomba,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 csokor petrezselyem,
só,
szemes bors,
0,5 dl konyak,
12 dkg cérnametélt

 

Tyúkhúsleves konyakkal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Tyúkhúsleves konyakkal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A tyúkhúsleves konyakkal recept elkészítése

 

A megmosott tyúkot részeire daraboljuk, és bőséges vízben feltesszük főni. Forrás után takarékra vesszük a lángot, és lemerjük a leves habját. Egész tyúkhoz itt találnak ártájékoztatót.

Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, fehérrépát, a héjas vöröshagymát, a káposztát, a burgonyát, a csiperkét, a zöldpaprikát, paradicsomot, és az összekötözött petrezselymet. Sóval, szemes borssal ízesítjük, és lassú tűzön gyöngyözve 2,5-3 órát főzzük.

Ha elkészült, hozzáöntjük a konyakot, lehúzzuk a tűzről. Kivesszük a húst és a zöldségeket a levesből, a levet pedig finom szálú szitán átszűrjük. Végül a cérnametéltet sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Tálaláskor a tésztát tányérba szedjük, rátesszük az összevágott zöldségeket, a tyúkhúst, rámerjük a forró húslevest, és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Egy remek édesség receptjét itt találják!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tyúkhúsleves konyakkal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.