Újhagymaleves kecskesajttal

Az újhagymaleves kecskesajttal recept hozzávalói

20 dkg újhagyma, 5 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db baguette, 10 dkg kecskesajt, 4 dl zöldségalaplé, 1 dl tejszín

Újhagymaleves kecskesajttal

Újhagymaleves kecskesajttal

 

Mindig el szoktam mondani azt az igazságot, hogy a magyar ember különösen szereti a leveseket, most a magam szerény eszközeivel igyekszem gazdagítani ezt a hagyományt, szélesíteni a levesek repertoárját.

És ami most kerül terítékre, az valóban egy igazán könnyen és gyorsan elkészíthető, friss leves, amit a kecskesajt koronáz meg. Nézzék meg, és készítsék is el így!

 

Az újhagymaleves kecskesajttal recept elkészítése

 

Az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, és vajon lepirítjuk, majd liszttel megszórjuk. Ezután engedjük fel a zöldségalaplével, és tejszínnel finomítjuk.

Így együtt kb. 40 percig forraljuk, közben ízesítjük sóval, borssal, végül turmixgépben pürésítjük.

Olívaolajon pirítjuk meg a szeletekre vágott baguettet, majd természetesen leszárítjuk és így kerül rá a kecskesajt, majd szalamanderban rápirítjuk. Kecskesajthoz itt találnak részletes tájékoztatót!

Újhagymaleves kecskesajttal, kísérőnek egy kis jégkrémdesszert

Újhagymaleves kecskesajttal, kísérőnek egy kis jégkrémdesszert

 

Itt ajánlunk egy más típusú levest, nézzék meg ezt is!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Újhagymaleves kecskesajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.