Ünnepi halleves

Hozzávalók, ünnepi halleves

15 dkg fogas,
15 dkg ponty,
15 dkg lazac,
5 dkg vöröshagyma,
0,5 dl olaj,
10 dkg sárgarépa,
tárkony,
5 dkg gomba,
0,5 dl tejföl,
0,5 dl tejszín,
0,5 dl fehérbor,
fél citrom,
só,
őrölt bors,
babérlevél,
alaplé (hal),
kapor

 

Ünnepi halleves

Ünnepi halleves

 

Az ünnepi halleves elkészítése

 

Metéltre vágott vöröshagymát, sárgarépát, gombát pirítunk, nem kell sokáig párolni, hogy ropogós, friss maradjon. Beletesszük a babérlevelet, felengedjük halalaplével, és ha felforr, a halakat (fogas, lazac, ponty) is beletesszük. A friss halakhoz aktuális árakat itt találnak!

Sózzuk, borsozzuk, felöntjük fehérborral, tejföllel, tejszínnel. Kevés tárkonnyal megszórjuk, citromlével még pikánsabb lesz.  Friss, apróra vágott kaporral is  megszórjuk. Tálalhatjuk pirítóssal, akkor fokhagymás vajjal locsoljuk meg a pirítóst.

Egy másik halreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031219)

Cím
recipe image
Recept neve
Ünnepi halleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.