Ünnepi halleves

Az ünnepi halleves recept hozzávalói

15 dkg fogas, 15 dkg ponty, 15 dkg lazac, 5 dkg vöröshagyma, 0,5 dl olaj, 10 dkg sárgarépa, tárkony, 5 dkg gomba, 0,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl fehérbor, fél citrom, só, őrölt bors, babérlevél, hal alaplé, kapor

Ünnepi halleves

Ünnepi halleves

 

Az ünnepi halleves recept elkészítése

 

Bár a címbe bekerült az ünnepi jelző, ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag ünnepi alkalomra lehet elővenni ezt a receptet. Halászlé alternatíva, nem helyettesítve természetesen a jól elkészített halászlét, ez bizony halleves, és persze szokás szerint egy kicsit másképp. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Azzal kezdjük most, hogy metéltre vágott vöröshagymát, sárgarépát, gombát pirítunk. Figyeljünk, hogy nem kell sokáig párolni, lényeg az, hogy ropogós, friss maradjon. Beletesszük a babérlevelet, felengedjük halalaplével, és ha felforr, a halakat (fogas, lazac, ponty) is beletesszük. A friss halakhoz aktuális árakat itt találnak!

Sózzuk, borsozzuk, felöntjük fehérborral, tejföllel, tejszínnel. Kevés tárkonnyal megszórjuk, és a citromlével még pikánsabb lesz.  Friss, apróra vágott kaporral is  megszórjuk. Tálalhatjuk pirítóssal, akkor viszont fokhagymás vajjal locsoljuk meg a pirítóst, tökéletes ízt ad neki!

 

Egy másik halreceptet itt találnak!

 

Ha valaki azt mondaná, köszöni, mégsem, mert hamisítatlan halászlére vágyik, annak itt ajánlunk egy autentikus bajai halászlét, nézze meg, és persze készítse is el, ha már!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031219)Comments are closed.