Ünnepi halleves

Az ünnepi halleves recept hozzávalói

15 dkg fogas, 15 dkg ponty, 15 dkg lazac, 5 dkg vöröshagyma, 0,5 dl olaj, 10 dkg sárgarépa, tárkony, 5 dkg gomba, 0,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 0,5 dl fehérbor, fél citrom, só, őrölt bors, babérlevél, hal alaplé, kapor

Ünnepi halleves

Ünnepi halleves

 

Az ünnepi halleves recept elkészítése

 

Bár a címbe bekerült az ünnepi jelző, ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag ünnepi alkalomra lehet elővenni ezt a receptet. Halászlé alternatíva, halleves, szokás szerint egy kicsit másképp. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Metéltre vágott vöröshagymát, sárgarépát, gombát pirítunk, nem kell sokáig párolni, hogy ropogós, friss maradjon. Beletesszük a babérlevelet, felengedjük halalaplével, és ha felforr, a halakat (fogas, lazac, ponty) is beletesszük. A friss halakhoz aktuális árakat itt találnak!

Sózzuk, borsozzuk, felöntjük fehérborral, tejföllel, tejszínnel. Kevés tárkonnyal megszórjuk, citromlével még pikánsabb lesz.  Friss, apróra vágott kaporral is  megszórjuk. Tálalhatjuk pirítóssal, akkor fokhagymás vajjal locsoljuk meg a pirítóst.

 

Egy másik halreceptet itt találnak!

 

Ha húsos receptek között szeretnének válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20031219)

Cím
recipe image
Recept neve
Ünnepi halleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.