Vadraguleves tormával és mustárral

Hozzávalók, vadraguleves tormával és mustárral

5 dkg répa
5 dkg zellergumó
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál torma
1 evőkanál tejszín
1,5 db hagyma

bors
3 gerezd fokhagyma
1 csomag petrezselyem
25 dkg vadhús

 

Vadraguleves tormával és mustárral

Vadraguleves tormával és mustárral

 

Ezt a levest bármilyen vadhúsból el lehet készíteni, vaddisznóból, őzből, szarvasból, lábszárból, lapockából is, de vehetnek előre felkockázott vadhúst is. Mindenképp dísze lehet egy hétvégi, ünnepi asztalnak is. A vadhús aktuális árához kattintsanak ide!

 

A vadraguleves tormával és mustárral recept elkészítése

 

Attól lesz egyébként különleges, hogy mustár és torma is kerül bele. A hagymát összevágom, és belerakom az edénybe. Darabolom a zöldségeket, közben pirítom a hagymát. A húst kockázom, majd hozzáadom. Sózom, borsozom, majd mikor a hús elvesztette a nedvét, adok hozzá vizet, és háromnegyed-keményre párolom. Ekkor a már felvágott zöldségeket is hozzáadom.

A legvégén adom hozzá a mustárt, mert ezek a savas anyagok megkeményítik a húst. Beleteszem a tormát is, ez így összeforr. Kevés tejszínnel sűrítem, selymes, így lágy, mégis tartalmas lesz a leves. Utána egy jó desszert, és az ebéd készen is van. Tálalásnál megszórom egy kis petrezselyemmel.

Egy más karakterű levesreceptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vadraguleves tormával és mustárral
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.