Vadraguleves tormával

Hozzávalók

5 dkg répa, 5 dkg zeller (gumó), 2 evőkanál mustár (dijoni), 2 evőkanál torma, 1 evőkanál tejszín, 1,5 db hagyma, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyem, 25 dkg hús (vad)

 

Vadraguleves tormával

Vadraguleves tormával

 

Ezt a levest bármilyen vadhúsból el lehet készíteni, vaddisznóból, őzből, szarvasból, lábszárból, lapockából is, de vehetnek előre felkockázott vadhúst is. Mindenképp dísze lehet egy hétvégi, ünnepi asztalnak is.

Attól lesz egyébként különleges, hogy mustár és torma is kerül bele. A hagymát összevágom, és belerakom az edénybe. Darabolom a zöldségeket, közben pirítom a hagymát. A húst kockázom, majd hozzáadom. Sózom, borsozom, majd mikor a hús elvesztette a nedvét, adok hozzá vizet, és háromnegyed-keményre párolom. Ekkor a már felvágott zöldségeket is hozzáadom.

A legvégén adom hozzá a mustárt, mert ezek a savas anyagok megkeményítik a húst. Beleteszem a tormát is, ez így összeforr. Kevés tejszínnel sűrítem, selymes, így lágy, mégis tartalmas lesz a leves. Utána egy jó desszert, és az ebéd készen is van. Tálalásnál megszórom egy kis petrezselyemmel.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
Recept neve
Vadraguleves tormával
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.