Velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal

Hozzávalók, velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal

4 db csont (velős)
1 db marhafarok
sárgarépa
répa (fehér)
zeller
1 nagy fej vöröshagyma

bors
ételízesítő
fokhagyma
8 db kenyér (toast)
torma
mustár
20 dkg csigatészta

 

Velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal recept elkészítése

 

Ha jó húslevest akarunk készíteni mindig hideg vízbe kell feltenni a hozzávalókat.

Marhafarok vagy uszály kerül most a hideg vízzel teli lábosba és velőscsont. Ha a velőscsont két végét sóba mártjuk, akkor nem folyik ki a velő. Közben a vöröshagymát félbevágjuk, s serpenyőben megpirítjuk, így kerül bele majd a levesbe. A marha farokhoz aktuális árat itt találnak.

Ha felforr,  lehabozzuk. Sóval, szemes borssal, héjas vöröshagymával ízesítjük és így szép lassan pöszörögve főzzük. Amikor már félig megfőtt a csont, zöldségeket adunk hozzá,  sárgarépát, fehérrépát, zellert teszünk a levesbe. Tavasz lévén már kapható paradicsom és zöldpaprika, azt is tegyünk a levesbe így még fenségesebb lesz.

Tálalásnál a velőt pirítósra helyezzük, sóval, borssal, paprikával  ízlés szerint megszórjuk.

Desszertnek fagylaltos palacsintát adunk. A frissen sütött palacsintába a töltelék most jégkrém lesz. Négybe hajtjuk, csokimártást öntünk rá, mandulával és porcukorral megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy velővel készült főételhez!

Cím
recipe image
Recept neve
Velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.