Velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal

A velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal recept hozzávalói

4 db velőscsont, 1 db marhafarok, sárgarépa, fehérrépa, zeller, 1 nagy fej vöröshagyma, só, bors, ételízesítő, fokhagyma, 8 db toast kenyér, torma, mustár, 20 dkg csigatészta

Velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A velőscsonttal készült húsleves, fokhagymás pirítóssal recept elkészítése

 

Ha jó húslevest akarunk készíteni, mindig hideg vízbe kell feltenni a hozzávalókat. Nézzék meg, hogyan készül a Mit főzzünk ma? konyhájában, és készítsék el Önök is így otthon!

Marhafarok vagy uszály kerül most a hideg vízzel teli lábosba és velőscsont. Ha a velőscsont két végét sóba mártjuk, akkor nem folyik ki a velő. Közben a vöröshagymát félbevágjuk, s serpenyőben megpirítjuk, így kerül bele majd a levesbe. A marha farokhoz aktuális árat itt találnak.

Ha felforr,  lehabozzuk. Sóval, szemes borssal, héjas vöröshagymával ízesítjük és így szép lassan pöszörögve főzzük. Amikor már félig megfőtt a csont, zöldségeket adunk hozzá,  sárgarépát, fehérrépát, zellert teszünk a levesbe. Tavasz lévén már kapható paradicsom és zöldpaprika, azt is tegyünk a levesbe így még fenségesebb lesz.

Tálalásnál a velőt pirítósra helyezzük, sóval, borssal, paprikával  ízlés szerint megszórjuk.

Desszertnek fagylaltos palacsintát adunk. A frissen sütött palacsintába a töltelék most jégkrém lesz. Négybe hajtjuk, csokimártást öntünk rá, mandulával és porcukorral megszórjuk, tejszínhabbal díszítjük.

 

Kattintson ide egy velővel készült főételhez!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még további, változatos húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.