Viharsarki húsgombócleves

 

A viharsarki húsgombócleves hozzávalói

3 db répa (sárga), 2 db répa (fehér), 1 db zeller (gumó), 1 fej hagyma, 4 evőkanál olaj, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál majoranna, ételízesítő, só, mustár, 1 evőkanál liszt, 3 dl tejföl, 30 dkg darált hús, egy marék rizs, 1 db tojás, bors, pirosarany, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem

 

Viharsarki húsgombócleves

Viharsarki húsgombócleves

 

Egy igazi gazdag leves a magyar konyhából, és semmi olyan hozzávalót nem tartalmaz, ami ne lenne benne a mindennapos, heti, havi bevásárlólistában. Épp ezért minden van benne, ami a mi ízlésünknek megfelel:). A recept sokszorosan kiállta a hétköznapok próbáját, igazi háziasszony-recept, próbálják ki, készítsék el sokszor! Azért, szokás szerint adunk egy kis hátteret, ha épp történeteket lenne kedvük mesélni, jelen esetben mi másról, mint a Viharsarokról.

A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.

Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítőporral félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjük, sózzuk.

Amíg fő, összeállítjuk a húsgombócot: a húshoz keverjük a tojást, a rizst, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát, sót, pirosaranyat, borsot és 4-5 centis gombócokat hengergetünk.

Amikor a leves forrt pár percig, mustáros, tejfölös habarással besűrítjük (hagyjunk tejfölt a végére is), belecsavarjuk a fél citrom levét és ha újra forr, lassan puhára főzzük benne a gombócokat.

Tálalásnál megtejfölözzük a tetejét. Olyannak kell lennie, mint a narancsvörösben és aranyban úszó naplemente, amelyet pici fehér bárányfelhők pöttyöznek, a majoranna pedig egy sereg apró madárként pöttyözi hozzá az eget!!!

Itt találnak egy remek palacsintatippet!

Kedvünk úgy tartotta, hogy szokásunktól eltérően nem egy receptet ajánlunk - itt egy másik is, ami bizony nem palacsinta!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Viharsarki húsgombócleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.