Zöldbabos, tejfölös raguleves

Hozzávalók, zöldbabos, tejfölös raguleves

1 kg bárányhús csont nélkül
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
30 dkg burgonya
12 dkg zsiradék
30 dkg zöldbab
2 db babérlevél
3 dl tejföl
10 dkg liszt

fűszerpaprika
őrölt fekete bors
őrölt kömény

 

Zöldbabos, tejfölös raguleves

Zöldbabos, tejfölös raguleves

 

A zöldbabos, tejfölös raguleves recept elkészítése

 

Az alaprecept, vagyis ez, bárányhússal készül, javasoljuk, hogy ezzel készítsék. Jó hangulatú, klasszikus ragulevest kapnak!

Kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tűzhelyről levéve feloldjuk benne a fűszerpaprikát. Beletesszük az 1 x 1 centis kockára vágott húst. Sóval ízesítjük, a borssal, a babérlevéllel, a köménnyel fűszerezzük. Rövid lében többször zsírjára pirítva pároljuk.

Ha a hús majdnem puha, beletesszük az átvágott zöldbabot, és a szintén 1 x 1 centis kockára vágott burgonyát. Felengedjük, lassan felforraljuk, ha kell, sózzuk még meg. Bárányhúshoz aktuális árat itt találnak.

Zsemleszínű rántást készítünk egy kevés fűszerpaprikával, hideg vízzel kikeverjük, ezzel sűrítjük a levest. Jól kiforraljuk. Tálalásnál tejföllel díszítjük.

Ha szeretne még sok-sok levesrecept közül válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldbabos, tejfölös raguleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.