Zöldbabos, tejfölös raguleves

A zöldbabos, tejfölös raguleves hozzávalói

1 kg bárányhús csont nélkül, 2 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 30 dkg burgonya, 12 dkg zsiradék, 30 dkg zöldbab, 2 db babérlevél, 3 dl tejföl, 10 dkg liszt, só, fűszerpaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény

Zöldbabos, tejfölös raguleves

Zöldbabos, tejfölös raguleves

A zöldbabos, tejfölös raguleves recept elkészítése

 

Az alaprecept, vagyis ez, bárányhússal készül, javasoljuk, hogy ezzel készítsék. Jó hangulatú, klasszikus ragulevest kapnak! Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Azzal kezdünk most, hogy kevés zsiradékon aranysárgára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ezután adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a tűzhelyről levéve feloldjuk benne a fűszerpaprikát.

Beletesszük a nagyjából 1 x 1 centis kockára vágott húst. Kicsik legyenek, az a lényeg! Sóval ízesítjük, majd a borssal, a babérlevéllel, a köménnyel fűszerezzük. Rövid lében többször zsírjára pirítva pároljuk.

Amikor a hús már majdnem puha, akkor tesszük hozzá az átvágott zöldbabot. Ekkor jön hozzá a szintén 1 x 1 centis kockára vágott burgonya is. Felengedjük, lassan felforraljuk, ha szükségesnek érzik, sózzák még meg.

Bárányhúshoz aktuális árat itt találnak.

Közben készítünk egy zsemleszínű rántást, egy kevés fűszerpaprikával. Hideg vízzel kikeverjük, majd ezzel sűrítjük be a levest. Jól kiforraljuk. Tálalásnál tejföllel díszítjük. Látványos, szép, és nagyon nem utolsósorban finom leves, készítsék el!

 

Ha szeretne még sok-sok levesrecept közül válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti.

 

NÉZZÉK MEG TOVÁBBI AJÁNLATAINKAT IS!

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt!

Ha szeretnének még válogatni húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válasszák ki, amelyik legjobban tetszik ma, vagy akár holnap, és készítsék is el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó sütést, főzést, és persze jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.