Zöldborsókrémleves

Hozzávalók, zöldborsókrémleves

  • 1 üveg zöldborsó
  • bors
  • cukor
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • szerecsendió
  • 5 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • petrezselyem
  • 1 db tojás sárgája

 

Zöldborsókrémleves

Zöldborsókrémleves

 

A zöldborsókrémleves elkészítése

 

A zöldborsót leturmixoljuk. A zöldborsóhoz aktuális árat itt találnak. Világos, vajas rántást készítünk. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, csomómentesre keverjük. A zöldborsópépet beleöntjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és cukorral. Kiforraljuk.

Tálalás előtt a tojássárgáját pici tejszínnel elkeverjük, beletesszük a levesbe, amit ezután forralni már nem szabad. Pirított zsemlekockát vagy pirítóst adunk hozzá.

Ha szeretne további levesreceptek közül válogatni, kattintson ide! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldborsókrémleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.