Zöldborsókrémleves

Hozzávalók

1 üveg zöldborsó, só, bors, cukor, 1 dl tejszín, 2 dl tej, szerecsendió, 5 dkg vaj, 1 púpozott evőkanál liszt, petrezselyem, 1 db tojás (sárgája)

 

Zöldborsókrémleves

Zöldborsókrémleves

 

A zöldborsót leturmixoljuk.

Világos, vajas rántást készítünk. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, csomómentesre keverjük.

A zöldborsópépet beleöntjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és cukorral. Kiforraljuk.

Tálalás előtt a tojássárgáját pici tejszínnel elkeverjük, beletesszük a levesbe, amit ezután forralni már nem szabad.

Pirított zsemlekockát vagy pirítóst adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldborsókrémleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.