Zöldséges-tojásos sonkaleves

A zöldséges-tojásos sonkaleves hozzávalói

  • 0,5 dl olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 szál fehérrépa,
  • 10 dkg kelbimbó
  • 1 dl tejföl,
  • 30 dkg húsos füstölt házi sonka,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 db babérlevél,
  • 2 db tojás

 

Zöldséges-tojásos sonkaleves

Zöldséges-tojásos sonkaleves

 

A zöldséges-tojásos sonkaleves recept elkészítése

 

A forró olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kicsi kockákra darabolt sárgarépát, a fehérrépát, a félbevágott kelbimbót, a szintén kicsi kockákra vágott húsos sonkát, és közepes tűzön összepirítjuk.

Ezután megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerpaprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel, és ha felforrt sóval, borssal, a babérlevéllel ízesítjük, majd közepes tűzön készre főzzük.

Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított petrezselymet, és hozzáadjuk a tojásokat. 1-2 percet várunk, hogy kicsit megkeményedjen, majd lazán összekeverjük. Tálaláskor forrón tányérba szedjük, és meglocsoljuk simára kevert tejföllel.

Egyszerűbb levesre vágyik? Itt ajánlunk egyet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges-tojásos sonkaleves
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.