Oregánós paradicsommártás

Hozzávalók

1 közepes fej lilahagyma, 1 db tojás, 0,5 dl olívaolaj, 3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 5 dl paradicsomlé, 1 kiskanál cukor, 1 csokor friss oregano

 

Oregánós paradicsommártás, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Oregánós paradicsommártás, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

Az oregánós paradicsommártás elkészítése

 

Jó mártásreceptre minden konyhának szüksége van. A paradicsommártás kiválóan passzol húsok mellé. Példaként itt egy recept, amihez nagyszerűen passzol.

A mártáshoz megfuttatjuk az aprított vöröshagymát az olvasztott vajon. Hozzáöntjük a paradicsomlevet.

Amikor felforr, sóval, borssal, cukorral és aprított oregánóval fűszerezzük. Lassú tűzön, 5-6 percig főzzük, majd egy üres tepsibe öntjük, végül pár percet a forró sütőben összesütjük.

Egy másik paradicsomos receptet itt találnak!

Jó sütés-főzést!

 

 

Cím
recipe image
Recept neve
Oregánós paradicsommártás
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.