Currys kukoricasalátával töltött paprika

A currys kukoricasalátával töltött paprika hozzávalói

4 kis tálca friss bébikukorica, só, kevés cukor, 2 db zöldpaprika, 4 db piros kápia paprika, 5 dl zöldségleves

A joghurtos öntethez:

1 nagy pohár natúr joghurt, 1 kiskanál currypor, só, frissen őrölt bors, 0,6 dl olívaolaj, 1 kis csokor friss currylevél

Currys kukoricasalátával töltött paprika, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Currys kukoricasalátával töltött paprika, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A currys kukoricasalátával töltött paprika elkészítése

Szeretünk tölteni. Egyenesen következik ebből, hogy van is sok töltött receptünk. Ez most egy hús nélküli verzió, kicsit pikáns fűszerezéssel. Próbálják ki! Adunk egy kis plusz ízt azzal, hogy a kukoricasaláta bébikukoricából készül.

A bébikukoricát bő, sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, majd nagyobb darabokra vágjuk. Folytatjuk a saláta alapjainak összerakását.

A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, majd a zöldséglevesben leforrázzuk. Itt találnak egy zöldségleves receptet. Ezután félujjnyi vastag csíkokra metéljük. A kápia paprikákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk, majd a zöldséglevesben szintén roppanósra forrázzuk, utána kihűtjük.

Elkészítjük a currys öntetet: a natúr joghurtot elkeverjük a curryporral, a sóval, a frissen őrölt borssal és az olívaolajjal. Aprított, friss currylevelet is szórunk bele. Curryhez aktuális árat itt találnak.

Az öntetet a kukoricával lazán összeforgatjuk, majd megtöltjük vele az előkészített piros paprikákat. Currylevelet szórunk a tetejére, végül jól lehűtjük. Ezzel a töltött paprika el is készült. Várunk kicsit, és hidegen kínáljuk. Reméljük Önöknek is, a családnak is, és a vendégeknek is ízleni fog a currys kukoricasalátával töltött paprika.

Ha szeretnének megnézni még néhány töltött receptet, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Keresgéljenek, és találják meg a napi hangulathoz legjobban passzoló receptet - és persze készítsék is el! És jöjjenek holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Currys kukoricasalátával töltött paprika
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje


Comments are closed.