A grill sajtsaláta szőlővel recept hozzávalói
5 dkg gomolya sajt, 20 dkg madársaláta, 8- 8 dkg piros- fehér szőlő, olívaolaj, 1 szál kakukkfű
Az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve és héja, 1 csipet porcukor, 1 szál kakukkfű, só, bors
Grill sajtsaláta szőlővel
A grill sajtsaláta szőlővel recept elkészítése
Mivel szőlőt lassan már bármikor vehetünk (persze ha lehet, bírjuk ki a magyar szezonig), nem feltétlenül szezonális ez a saláta. Igazi apróság, nem tart sokáig elkészíteni, ellenben feldobja a napot. Nézzék meg, próbálják ki!
Először elkészítjük az öntetet. Reszeljük egy tálba a citrom héját, facsarjuk rá a levét. Keverjük el benne a cukrot, majd az olajat, tegyük bele az apróra vágott kakukkfüvet, a sót és a borsot. Tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük össze a salátát a kimagozott szőlőkkel. Vágjuk lapokra a sajtot, kevés olajban süssük meg őket aranysárgára. Ha túl lágynak éreznénk a sajtot sütés előtt, forgassuk meg zsemlemorzsában. A gomolyasajthoz aktuális árat itt találnak.
Tegyük a megsült sajtokat a salátára, locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg a maradék kakukkfűvel.
Ha szeretnének körülnézni a Mit főzzünk ma? recepttárában további változatos salátareceptekért, itt tehetik meg. Jöjjenek holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!