Grill sajtsaláta szőlővel

A grill sajtsaláta szőlővel recept hozzávalói

5 dkg gomolya sajt, 20 dkg madársaláta, 8- 8 dkg piros- fehér szőlő, olívaolaj, 1 szál kakukkfű

Az öntethez:

4 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve és héja, 1 csipet porcukor, 1 szál kakukkfű, só, bors

Grill sajtsaláta szőlővel

Grill sajtsaláta szőlővel

A grill sajtsaláta szőlővel recept elkészítése

 

Mivel szőlőt lassan már bármikor vehetünk (persze ha lehet, bírjuk ki a magyar szezonig), nem feltétlenül szezonális ez a saláta. Igazi apróság, nem tart sokáig elkészíteni, ellenben feldobja a napot. Nézzék meg, próbálják ki!

Először elkészítjük az öntetet. Reszeljük egy tálba a citrom héját, facsarjuk rá a levét. Keverjük el benne a cukrot, majd az olajat, tegyük bele az apróra vágott kakukkfüvet, a sót és a borsot. Tegyük félre.

Egy másik tálban keverjük össze a salátát a kimagozott szőlőkkel. Vágjuk lapokra a sajtot, kevés olajban süssük meg őket aranysárgára. Ha túl lágynak éreznénk a sajtot sütés előtt, forgassuk meg zsemlemorzsában. A gomolyasajthoz aktuális árat itt találnak.

Tegyük a megsült sajtokat a salátára, locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg a maradék kakukkfűvel.

Ha szeretnének körülnézni a Mit főzzünk ma? recepttárában további változatos salátareceptekért, itt tehetik meg. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Grill sajtsaláta szőlővel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.