A grill sajtsaláta szőlővel recept hozzávalói
5 dkg gomolya sajt, 20 dkg madársaláta, 8- 8 dkg piros- fehér szőlő, olívaolaj, 1 szál kakukkfű
Az öntethez:
4 evőkanál olívaolaj, 1 citrom leve és héja, 1 csipet porcukor, 1 szál kakukkfű, só, bors

Grill sajtsaláta szőlővel
A grill sajtsaláta szőlővel recept elkészítése
Mivel szőlőt lassan már bármikor vehetünk (persze ha lehet, bírjuk ki a magyar szezonig), nem feltétlenül szezonális ez a saláta. Igazi apróság, nem tart sokáig elkészíteni, ellenben feldobja a napot. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!
Először elkészítjük az öntetet. Reszeljük egy tálba a citrom héját, facsarjuk rá a levét. Keverjük el benne a cukrot, majd az olajat, tegyük bele az apróra vágott kakukkfüvet, a sót és a borsot. Tegyük félre.
Egy másik tálban keverjük össze a salátát a kimagozott szőlőkkel. Vágjuk lapokra a sajtot, kevés olajban süssük meg őket aranysárgára. Ha túl lágynak éreznénk a sajtot sütés előtt, forgassuk meg zsemlemorzsában. A gomolyasajthoz aktuális árat itt találnak.
Tegyük a megsült sajtokat a salátára, locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk meg a maradék kakukkfűvel.
Ha szeretnének körülnézni a Mit főzzünk ma? recepttárában további változatos salátareceptekért, itt tehetik meg.
Egy másfajta sajtos receptet itt találnak, nézzék meg ezt is!
Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.
Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!
Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!