Lazacfilé almás dresszinggel

Hozzávalók, lazacfilé almás dresszinggel

50 dkg savanyú alma
1 szál zsálya
12,5 dkg barnacukor
3 evőkanál mazsola
125 ml borecet
125 ml bor
1 teáskanál szegfűbors
60 dkg lazac
25 dkg rizs

 

Lazacfilé almás dresszinggel

Lazacfilé almás dresszinggel

 

A lazacfilé almás dresszinggel recept elkészítése

 

Sokszor szoktuk mondogatni, hogy egy-egy receptnél mindig minden az ötleten múlik. Nos, most az alapötlet az alma volt, illetve a zsálya. Nézzék meg, mi sül ki belőle!

Kevés cukrot mézzel karamellizálok. Az almát meghámozva apró kockára vágom fel, és ráteszem a cukorkaramellre. A szegfűborsot összetöröm, az almát felöntöm fehér borral. Zsályát aprítok, ezzel teszem még pikánsabbá az almadresszinget. Ízesítem még a már feltört szegfűborssal, valamint borecettel.

Köretnek mazsolás rizst készítek. A mazsolát kevés vízben párolni kezdem, majd így adom hozzá a párolt rizst. A lazacot megsózom, és egyszerűen megsütöm. Tálalásnál a rizsre teszem a halat, mellé egy kis tálba az almákat. Díszítésnek zsályát használok. A lazacfiléhez aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lazacfilé almás dresszinggel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.