Medvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol

A medvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol recept hozzávalói

  • 1,5 db korall,
  • vagy krémkarfiol (de hívják romanescunak is),
  • 3 dkg vaj,
  • 3 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • só,
  • bors,
  • szerecsendió,
  • 10 dkg medvehagyma,
  • cukor,
  • petrezselyemzöld,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa,
  • 10 dkg cremor sajt

 

Medvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol

Medvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol

 

A medvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol elkészítése

 

A krémkarfiolt lobogó, forrásban levő sós vízbe tesszük, egy pici cukrot is adhatunk még hozzá (arra figyeljenek, ha brokkolit főznek, akkor szódabikarbonát kell tenni a vízbe!). A korallvirágot szép máglyába tesszük.

A vadfokhagymát, vagy ha így már jobban ismernék, a medvehagymát lepirítjuk, kevés borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk az öntetet, ami vajból, lisztből és tejből készült. Ezt legírozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Várunk, amíg egy picit hűl, aztán ráöntjük a karfiolra.

A tetejét reszelt hegyi sajttal szórjuk meg, valamint egy kis zsemlemorzsával, hogy szép piros legyen. A 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sül. A tálalás előtt közvetlenül szórjuk meg egy kis petrezselyemzölddel, snidlinggel, aki szereti, egy kanálka tejfölt is tehet mellé. A hegyi sajthoz aktuális árat itt találnak.

Ha megtetszett a medvehagyma (és ebben biztosak vagyunk), itt találnak még egy medvehagymás receptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Medvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.