Paprikás saláta tökmaggal

A paprikás saláta tökmaggal recept hozzávalói

1 db piros, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 csomag kapor, 3 evőkanál fehérborecet, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, só, bors, 1 dl olívaolaj, 8 dkg tökmag, 2 db tojás, 1,5 dl tej, szerecsendió, 40 dkg fehér kenyér, 2 db fejes saláta

Paprikás saláta tökmaggal

Paprikás saláta tökmaggal

 

A paprikás saláta tökmaggal recept elkészítése

 

Egy igazán gazdag salátarecept következik, spéci módon elkészített bundás kenyérrel. Akár reggelinek is remek, de nem kötelező, hogy csak akként használható. Nézzék meg, és készítsék is el így, bármelyik napszakban!

A paprikát tisztítjuk, magozzuk, majd vékony kockára vágjuk a kaporral együtt. Az ecetet mustárral, mézzel, sóval, borssal, olajjal összekeverjük. Hozzátesszük a kapros paprikához. A kaliforniai paprikához aktuális árat itt találnak.

A tökmagot durvára vágjuk, a tojást pedig összekeverjük a tejjel, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval. A kenyeret kb. 2 cm vastag hasábokra szeljük. A fejes salátát tisztítjuk, leveleire tépjük.

A kenyérszeleteket először tojásba, majd a durvára vágott tökmagba forgatjuk. Forró olajban megsütjük, leszárítjuk, a salátaleveleket sózzuk, borsozzuk. A fűszeres vinaigrette felét a salátára öntjük, és erre tálaljuk a kenyeret. amit azután megöntözünk az öntet másik felével.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paprikás saláta tökmaggal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.