Paradicsom grillen, fokhagymapürével

Hozzávalók, paradicsom grillen, fokhagymapürével

5 db fokhagymagerezd
3 evőkanál olaj
20 dkg radicchio
4 db nagy paradicsom
2 evőkanál fehérborecet

bors
cukor
9 evőkanál olívaolaj
fél csomag bazsalikom

 

Paradicsom grillen, fokhagymapürével

Paradicsom grillen, fokhagymapürével

 

A paradicsom grillen, fokhagymapürével recept elkészítése

 

Alapvetően nyári receptről van szó, esti grillezéshez, beszélgetéshez remekül passzol. De el lehet készíteni a konyhában is, hűvösebb napokon, felidézve a könnyed nyárestéket.

5 db fokhagymagerezdet vékony szeletekre vágunk, és 3 evőkanál olajon aranybarnára sütjük.

A radicchiot megtisztítjuk, megmossuk, majd leszárítjuk. A nagy paradicsomokat 1 cm mélyen bevágjuk, és sütőben elősütjük. Megkenjük a fokhagymás olajjal.

A fokhagymás olajhoz 2 evőkanál fehérborecetet, sót, borsot, 1 kávéskanál cukrot és 9 evőkanál olívaolajat összekeverünk. Ízesítjük fél csomag bazsalikommal, majd lepürésítjük.

A sült paradicsomokat ráhelyezzük a radicchio-ágyra, majd ezzel a bazsalikomos fokhagymás vinaigrette-el a tetejüket megkenve tálaljuk.

Egy másik sütnivaló receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsom grillen, fokhagymapürével
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.