Zöldséges tócsni

A zöldséges tócsni recept hozzávalói

50 dkg királyrák, 2 gerezd fokhagyma, só, 1 dl fehérbor, 3 db tojássárga, 3 dl olaj, 1 evőkanál mustár, porcukor, fél citrom, 1 köteg petrezselyem, 3 db cukkini, 2 db tojás, 3 evőkanál liszt, bors

Zöldséges tócsni

Zöldséges tócsni

 

A zöldséges tócsni recept elkészítése

 

No persze nem csak a tócsni a lényeg, hanem a rák is. Igen, ez a meglepetés a receptben, és nem is mondunk többet előzetesen. Nézzék meg, és ne csak nézzék, készítsék is el így!

A cukkinit lereszeljük, beletesszük egy tálba. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, pogácsákat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük.

A rákot megtisztítjuk. Olajat hevítünk, megpirítjuk a fokhagymát. Rárakjuk a megtisztított rákokat, rövid ideig pároljuk. Fehérbort öntünk bele, így még pikánsabb lesz. A királyrákhoz aktuális árat itt találnak.

Közben elkészítjük a majonézt. Összeverjük az olajat, a tojássárgáját, a mustárt , a porcukrot és egy csipet sót. Persze, akinek nincs kedve, ideje, kész majonézt is használhat.

Zöldséges tócsni, előtérben a majonézes rák

Zöldséges tócsni, előtérben a majonézes rák

A majonézbe helyezzük a rákokat, és a tócsnival tálaljuk.

 

Ha megtetszett a rák, itt találnak egy másfajta receptet hozzá!

 

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el! És persze ne feledjék, a videótár is folyamatosan bővül, videóval együtt sütni-főzni pedig remek mulatság, ráadásul biztosra megy, aki használja!

Ha megtetszett a recept, de akkor is szeretne egy jó sütit készíteni, amikor kevés az ideje? Egyszerű, gyors sütirecepteket is talál itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában, nézzen körül! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges tócsni
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.