Mit főzzünk ma? Ha felmerült a kérdés, már meg is van a válasz! Receptek - minden recept itt, egy helyen!
Mit főzzünk ma?
Hiába, úton-útfélen receptbe botlik az ember az interneten. Ha valóban minőségi recepteket keres, a legjobb helyen jár, nálunk megtalálja!
Miért válasszák a Mit főzzünk ma? receptjeit?
Mert sok munka van minden egyes recept mögött, kezdve azok kitalálásától a kitálalásáig. És rengeteg vendég mondott már igen ezekre a kipróbált receptekre. És persze nem csak éttermi, szállodai vendégek, hanem sok sok néző is, aki figyelemmel kísérte a Mit főzzünk ma? adásait 2003 és 2008 között a televíziócsatornákon.
A Mit főzzünk ma? küldetése
A cél röviden: hagyományos magyar konyha, de azért egy kicsit másképp, másrészről pedig széles kitekintés, Európa és a világ ízei magyarul, úgy, ahogyan mi szeretjük. Nézzük csak:
Egy hagyományos recept például: vaddisznópörkölt. Így néz ki, ha elkészül:
Vaddisznópörkölt rókás gnocchival
Európa és a világ ízei magyarul, erre a példa: paradicsomos feketekagyló. Ami így néz ki, ha elkészül:
Paradicsomos feketekagyló
Az tény, hogy a Mit főzzünk ma? oldalán nincs 100 ezer recept, miért is lenne. Ami viszont fent van, az bizony mind hétpróbás recept, nem lehet mellényúlni egyikkel sem! Böngésszék, és főzzék, süssék is végig őket!
Videóreceptek
Szöveges és videós receptek adnak segítséget a hétköznapokhoz és ünnepnapokhoz egyaránt! Nem, nem felső gépállásból rögzített félperces, gyorsított felvételek, minden egyes videóreceptben végigkövethető az aktuális recept minden csínja-bínja, ahogyan azt kell!
Összegezve tehát, a válasz egyértelmű, keressen nálunk, és lásson is neki a receptnek, amit kiválasztott! Rajtunk nem fog múlni, mindent beleadtunk. Jó sütést, főzést, jó hangulatot, és nem utolsósorban jó étvágyat!
Provence lepény
Európa és a világ ízei magyarul ismét, ezúttal franciás hangulatot varázsolunk a konyhába. Zöldség, sajt,…
bovebbenRicottás ravioli bazsalikomos mártásban
Szeretjük a tésztás ételeket, szükség van tehát változatos, gyors, egyszerű receptekre. Most raviolit vettünk elő…
bovebbenHéjas zöldkagylók sajttal sütve
Európa és a világ ízei magyarul - az alapanyag nem a mi megszokott hozzávalóink közül…
bovebben
Fogasfilé különleges raguval
A karácsonyi asztal dísze a hal, jelen esetben a fogas. Ha van rá mód, legyen…
bovebbenKelkáposztarolád gombával
A kelt most hús nélkül készítjük el. Aki kifejezetten húsos, az se ijedjen meg, mert…
bovebbenJókai bableves, ahogyan mi készítjük
Ugyan Empedoklész azt mondta, tartóztassuk meg magunkat a babtól, nem fogadjuk meg a tanácsát. Egy…
bovebben
Narancsos, mandulás palacsinta
Rövid a recept, mert nagy kedvencünk, a palacsinta újragondolása szerepel benne, az alapfolyamatok így kimaradnak.…
bovebbenCsirkemájjal töltött gombafejek
Szeretünk tölteni, ez az igazság. És az is igaz, hogy csak a tapasztalat, valamint a…
bovebbenRoppanós zöldségekkel készített nyúlragu
A nyúl nem is olyan régen a mindennapi konyha része volt, aztán ilyen-olyan okokból háttérbe…
bovebben
Egész sült csirke sajttal töltve
Töltött recept újratöltve. Aki már ismeri a Mit főzzünk ma? oldalát, tudja, hogy töltött receptből…
bovebbenBélszíncopf vargányával, teljes videórecept
Az alapösszetevők valóban a drága kategóriába tartoznak, tudjuk, de mindenki életében van olyan pillanat, amikor…
bovebbenKókusztejes nyúlragu csicseriborsó tésztával
Ismét egy Európa és a világ ízei magyarul recept, méghozzá nyúlra hangolva. És egy másfajta…
bovebben
Jávai leves kicsit másképp
Európa és a világ ízei magyarul, kicsit távoli vidékre indulunk ma. Mivel ott van a…
bovebbenBorjúérmék fokhagymás paprikával roston
Bizony ünnepnap, amikor borjúhús kerül a konyhaasztalra, mind szakácsnak, mind pedig háziasszonyoknak. Most egy olyan…
bovebbenSzélesmetélt pikáns húsgombóccal
Ki ne szeretné a húsgombócokat? Mi nem ismerünk ilyen embert, tényleg. Ez most a Mit…
bovebben
Garnélás ruccolás spagetti
Egyszerű, gyors tészta, persze van benne különlegesség, jelen esetben a rák. Nagyjából hozza a "tésztafőzésnyi…
bovebbenFogas sonkával és sajttal
Jó barátságban vagyunk a halakkal is, kiváltképp a fogassal, ezzel a különösen remek halfajtával. Most…
bovebbenBalatoni keszeg márványsajttal
A sajt olyan a konyhában mint a legnemesebb fűszer, és azt kell mondanom, ha ízléssel…
bovebben
Hajdinával töltött kelkáposztalevelek
Töltött kelkáposzta, ismét egy kicsit másképpen, ahogyan azt már megszokhatták. Hús ma nincs, zöldség viszont…
bovebbenTormás dijoni vadraguleves
Ezt a levest bármilyen vadhúsból el lehet készíteni, vaddisznóból, őzből, szarvasból, lábszárból, lapockából is.
bovebbenMuffin aszalt gyümölcsökkel
Igyekszünk mindig, jó, majdnem mindig betartani az ígéreteket. Ígértünk egy masszív muffinsorozatot, jön is a…
bovebben
Juhsajtburger balzsamecetes fügével
Otthoni burgerezőknek ajánlott recept. Oké, jó móka egy zsúfolt gyorsétteremben hamburgerért sorbanállni, de gondoltunk azokra…
bovebbenSonkával, pfefferónival töltött sertéskaraj
A töltött recept sorozatban most a karaj kerül sorra, természetesen egy kicsit másképp. Egyszerű, gyors…
bovebbenHúsgombóckák sütve, főzve
Nagyon sokan rajonganak a thai-jellegű receptekért, így a Mit főzzünk ma? sem maradhat le, adnunk…
bovebben
Pulykamell rokfortos dióval, teljes videórecept
Aki hasznosnak találja a videóreceptet, annak itt egy újabb remek darab. Bármikor visszanézhető, bármikor megállítható…
bovebbenVörösbabos csirke kreol módon
A vörösbab, vagy ahogyan némely konzervdobozon olvashatjuk, kidney bab, fehér rizzsel körítve a kreol konyha…
bovebbenMexikói kolbászos spagetti
Aki nap mint nap figyeli a Mit főzzünk ma? oldalát, jól tudja, egyik szlogenünk az…
bovebben
Tintahalas tagliatelle
Remek mediterrán hangulatot teremthetünk otthon ezzel a recepttel, főzés közben is, meg hát persze az…
bovebbenEgzotikus garnéla
Európa és a világ ízei magyarul sorozatunkban ezúttal a keleti ízek dominálnak, elég a curryre…
bovebbenEgyszerű zöldborsókrémleves
Krémleves, most zöldborsóból. Igazán egyszerű recept, és azokra a napokra ajánljuk, amikor valami oknál fogva…
bovebben
Padlizsán fűszeres hússal töltve
Terítéken ismét a törökparadicsom, a padlizsán. Mit is mondhatnánk: Európa és a világ ízei magyarul.…
bovebbenTiroli rétes
Almás, túrós rétes - ki ne szeretné? Persze, biztos van, aki nem, nos, hát most…
bovebbenErdei gombákkal töltött csirkecomb
Vegyünk egy mondjuk úgy, hagyományos alapanyagot, ez lesz a csirkecomb. És vegyünk egy kevésbé megszokottat,…
bovebben
Pulykapuding petrezselyemmártással
Egy ötletes, jó mártás az étel lelke, így lesz ez most is. Ráadásul egyszerűen, gyorsan,…
bovebbenMogyorós pulykacsíkok póréhagymás rizzsel
Pulykacsíkok, természetesen egy kicsit másképp. Kétszer sül, nem véletlenül, de többet nem is árulunk el…
bovebbenHarcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal, teljes videórecept
Érdemes végigkísérni, együtt dolgozni a videóval és fiúkkal a konyhában, például tablettel együtt, hogy biztosak…
bovebben
Fűszeres csirkemáj zöldséges rizzsel
Próbálgatni újabb és újabb ötleteket, én úgy gondolom, szerencsés dolog – íme egy újabb variáció.…
bovebbenKülönleges káposztás tészta
Tudomásunk szerint nagyszerű színésznőnk, Dayka Margit így készítette a káposztás tésztát, amikor jutott rá ideje.…
bovebbenGyors lasagne
Európa és a világ ízei magyarul, a méltán elhíresült lasagne kerül most terítékre. Picit persze…
bovebben
Királyrákragus csirkemell
Igen, mondhatjuk, végre itt egy különleges recept. Alapvetően gyorsan és könnyen elkészíthető, de a ragura…
bovebbenEgyszerű hekkfilé karalábés burgonyasalátával
Egyszerű halból is lehet remek ételt készíteni, erre példa a mai recept. Sima tengeri hekket…
bovebbenZöldséges lóbabragu füstölt csülökkel
Természetesen nem csak a babos ételek kedvelőinek készült ez a recept. A nagy szemű bab…
bovebben
Fokhagymás metélt leves
Egy kis trükkös recept következik, mert egyszerre hagyományos, és egyszerre hozza az Európa és a…
bovebbenMuffin lekvárral töltve
Szó esett tegnap a muffinkorszakról, hát akkor elő a receptekkel! Ezt a tésztát igen sokoldalúan…
bovebbenFarfalle sajtkavalkáddal, fokhagymával
Egyszerű tésztás recept, naná, hogy egy kis sajttal megbolondítva. A komplex ízhatás kedvéért többféle sajtot…
bovebben
Bárányvagdalt babsalátával
Vagdalt, fasírt, kinek hogyan tetszik jobban. Nem mindegy, hogyan fűszerezzük, mint ahogyan az sem, milyen…
bovebbenPórés tokány zöldséges rizzsel, teljes videórecept
Egy jó sertéstokánynál kevés jobb dolog van, ez tény. Ennek megfelelően ahány ház, annyi szokás,…
bovebbenCannelloni parajjal, ricottával töltve
A cannelloni nem más, mint az, amit mi nemes egyszerűséggel csőtésztának hívunk. Oké, kicsit vastagabb.…
bovebben
Sajtos galuska salátatányérral
Most egy igazán könnyű tésztás recept következik, egyik nagy kedvencünkkel, a galuskával. Nézzék meg, hogyan…
bovebbenEgyszerű heringfilé sült burgonyával
Nos ez egy többfunkciós recept, mert: jó akkor is, ha hirtelen vendégek érkeznek hozzánk, de…
bovebbenMandulás angolna parajfelfújttal
Egy igazi különlegesség kerül ma a konyhaasztalra, ami nem más, mint az angolna. Igyekszünk mindenféle…
bovebben
Sonkás, sajtos karfiol másképpen
Egyszerű zöldséges receptet ajánlunk most, főszerepben a karfiol. Mártással kínáljuk. Aki nincs a húsos ételek…
bovebbenSajtkrémleves cipóban
Az alapízt a camembert adja, de használtunk hozzá trappistát is. Két különböző karakter, a végén…
bovebbenMézes, szőlős rizsfelfújt
Megmutatjuk, hogy ennek a csodakockának az elkészítése nem is olyan ördöngős mutatvány, sőt. A végeredmény…
bovebben
Friss erdei gombák és csiperke, szalonnás zsemlegombóccal
Az erdei gombák önmagukban is csodálatosak, nem feltétlenül igényelnek húst. Sőt! Próbálják ki így, egy…
bovebbenNyúlgerinc nyárson csicseriborsóval
A csicseriborsót előző nap áztassuk be, majd az ételelkészítésénél ezt tegyük fel először főni. Fontos,…
bovebbenPulykasteak mézes gesztenyével
Jó, nem csak egy serpenyő kell hozzá, de alapvetően ez egy serpenyős recept. Nem csak…
bovebben
Hátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel, teljes videórecept
Néha drágább alapanyagból is készíthetünk ételt - ehhez nyújt segítséget a recept.
bovebbenSódaros batyu
Sódar, azaz lapocka, avagy sonka. Régies elnevezés, alapvetően hagyományos elkészítés, nem véletlenül persze. Egy húsos…
bovebbenSpagetti tonhallal
Van egy tonhalkonzervünk otthon. Vajon mi lesz vele? Kiesszük a konzervdobozból? Dehogy! Készítünk belőle egy…
bovebben
Sima tengeri halfilé kókusztejjel
Európa és a világ ízei magyarul - itt és most az volt a feladat, hogy…
bovebbenTejszínes zöldségszalma pennével, harcsával
Ma a halak közül a harcsa kerül terítékre. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, így lesz…
bovebbenTöltött hagyma savanyú káposztával
Ismét terítéken a töltés, most hagymát választottunk. Persze megint egy kicsit másképp, mert ez a…
bovebben
Tárkonyos zöldségleves gombával
A tárkony, ez az Erdélyből érkezett, jellegzetes illatú, kissé kesernyésen csípős ízű fűszer régóta nagy…
bovebbenTúrógombóc aszalt szilvával töltve
A mai süti a túrógombóc, és persze megint egy kicsit másképp. Az egyik trükk most…
bovebbenEgyszerű sajtfondü
Aki szereti a sajtokat, azokat valószínűleg nem kell sokat győzködni, hogy próbálják ki ezt a…
bovebben
Karfiolos pulykamell
Nem mintha nem szeretnénk a karfiollevest, de úgy gondoltuk, ma nem ez lesz a karfiol…
bovebbenBőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával
A süldőbordát nem fényeznénk, önmagáért beszél, ellenben az, amit most köretként adtunk, bizony önmagában is…
bovebbenEgyszerű töltött paprika, teljes videórecept
Nem csak hússal lehet tölteni, persze. De mi legyen helyette? Erre ad választ ez a…
bovebben
Kurkumás lazac paradicsomos burgonyával
Európa és a világ ízei magyarul, itt az újabb variáció. A lazac most igazán egzotikus…
bovebbenZöldséges hal
Egyszerű halból készülő ételről beszélünk. Halfilét használjunk, mi ebben a receptben tengeri hal mellett döntöttünk,…
bovebbenEgyszerű lazacragu, tésztán tálalva
Mai lazacrecept: a jelszó most az egyszerűség. Egyszerű tésztás-halas recept, ez volt a cél. Az…
bovebben
Cukkinis, paradicsomos csirkemell
A sült csirkét és a sült krumplit most megfejeljük egy kis zöldséggel. Igazi egyszerű, hétköznapi…
bovebbenMinestrone, egy kicsit másképp
A kicsit másképp sorozatban most az olasz típusú gazdag leves, a minestrone kerül sorra. Nem…
bovebbenEpertortácska joghurttal
A kész piskótára kerül a joghurtos eper, a tetejére pedig cornflakest szórunk. 1-2 órára betesszük…
bovebben
Kucsmagombás borjúfilé
Egy serpenyőre hangolt gombás hús, és egy remek köret, a burgonyafánk. Nagyszerű párosítás, nézzék meg,…
bovebbenPacalpörkölt főtt burgonyával
Minél több hagymát rakunk alá, annál jobb szaftja lesz az ételnek, de a túl sok…
bovebbenKapros, juhtúrós bordák
Egy igazán gazdagon elkészített és körített töltött receptet adunk ma. Bizony, kerül hozzá szalonna is,…
bovebben
Cukkinilepények fokhagymás joghurtmártással, teljes videórecept
Egy cukkinis recept, török alap: cukkinilepény fokhagymás joghurttal, amit mi most itt a magyar ízlés…
bovebbenFetasajttal töltött csirkemell, olívás padlizsános rizzsel
Egyfelől rizseshús, másfelől pedig egy picit több. Érdekes ízeket tettünk egymás mellé, nézzék meg, és…
bovebbenBárányvagdalt nyárson
A bárány vagdaltként, fasírtként is nagyon jó, a fűszerezésre figyeljünk oda, és megkapjuk jellegzetes ízét.
bovebben
Lazac cukkinilepénnyel
Nagyszerű alapanyag könnyedén elkészítve, hozzá pedig nem a megszokott krumpli-rizs választást kínáljuk. Röviden ennyit előre,…
bovebbenPácolt csirkemell padlizsánkarikákkal
Tessék ismét figyelni a pácolásra, amire időt kell hagyni. A csirkemellnek különösen jót tesz, most…
bovebbenLaskagomba leves
Ez most kivételesen egy kedves vendégrecept, jó szívvel ajánljuk, nézzék meg, és készítsék is el…
bovebben
Tejberizses rétes
Gyermekkori emlékeket idézünk fel ezzel a recepttel, külön-külön is. Tejberizs, persze, és rétes. Most kombináljuk…
bovebbenSajtos szalvétagombóc
Akár önmagában, akár egy remek köretként húsok mellé, a döntés Önöké, sokféleképp felhasználható receptet adunk…
bovebbenPirított sertéssült újburgonyával
Ezek az egyszerűen pirítottnak nevezett ételek mindig sikeresek: karakteres az ízük, és ráadásul gyorsan is…
bovebben
Somogyi báránycomb
A gyermekmondókából jól ismert dödölle elkészítése sem ördöngösség, adjuk is a receptjét.
bovebbenLecsós, pirított pulykamáj lapon sült burgonyával, teljes videórecept
Csak azért, mert szeretjük a lecsót, ahogy Önök is. Variálni persze mindig tudni kell, itt…
bovebbenSósmogyorós, kókusztejes spagetti marhahússal
Most persze mondhatnánk azt is, hogy tésztaétel egyszerűen, de ez igaz is meg nem is.…
bovebben
Üvegtészta zöldséges csirkemellel
Európa és a világ ízei receptről lesz szó, mert ez az étel egyébként alapjaiban távol-keleti…
bovebbenRókagombás szélesmetélt
Jöjjön most egy, az elkészítést tekintve egyszerű recept, amihez természetesen most különleges alapanyagokat használunk. Nézzék…
bovebbenFóliás tőkehalfilé citromos mártással
Az alaszkai tőkehalfilé jellemzően jó árban van, beleférhet a konyhai költségvetésbe. Egészséges is, finom is,…
bovebben
Tonhal nyárson eperrel
Igazán nem mindennapi recept, hiszen a tonhal nem feltétlen képezi részét a szokásos konyhai ténykedéseknek.…
bovebbenÉdeskömény tejszínben
Európa és a világ ízei magyarul, egy, jellemzően a mediterrán országokban használatos zellerféle kerül az…
bovebbenHagyományos gyöngytyúkleves
Kivételesen nem az elkészült leves, hanem maga a gyöngytyúk látható a képen, hogy a különbséget…
bovebben
Epres, pudingos leveles tészta
Jó hír mindenkinek, aki egyszerű, gyors sütireceptet keres, mert ez az. Kicsit gyümölcsös, kicsit pudingos,…
bovebbenKucsmagombával készült nyúlgerinc
Persze hogy van egy kis csel a címben, mert a nyúl ma nem csak kucsmagombával…
bovebbenCitromos, chilis csirkecombok
Ezúttal mártással készítjük a csirkecombot, igazán különleges lesz, próbálják ki! Összességében hamar elkészül, röviden tehát…
bovebben
Vegyes tokány petrezselymes rizzsel
Nem csak vegyes, de csíkos is ez a tokány, minden hozzávalót csíkokra vágunk, ezzel is…
bovebbenFilézett csirkecomb kakukkfüvesen, teljes videórecept
Amikor a séf egész napi sütés-főzés után is neki tud látni egy ételnek. Ez az!
bovebbenDarált hússal töltött padlizsán
Sokszor dolgozunk padlizsánnal, legalábbis mi itt, a Mit főzzünk ma? konyhájában, reméljük, előbb-utóbb kedvet kapnak…
bovebben
Savanyú bárányleves
Kifejezetten ajánljuk a bárányhúst, remek alapanyag, és csodás ételeket lehet belőle készíteni. Akár levest is,…
bovebbenTöltött dagadó, erdei gombamártással
Ugyan a dagadó előkelő helyre került ennek a receptnek a címében, de a gombás ételek…
bovebbenEgyszerű csokifelfújt
Egy egyszerű, de nagyszerű sütireceptet osztunk meg most Önökkel. Bocs a szófordulatért, de ez egy…
bovebben
Sült csirkecomb újburgonyával
Szeretjük a csirkecombot, rántva is, sütve is, mást most nem is sorolunk. Titka a jó…
bovebbenAszalt szilvával töltött pulykamell
Gyümölcsös étel, persze egy kicsit másképp. Aszalt szilvát használunk, és a köretbe is kerül egy…
bovebbenZöldfűszeres sertéskaraj
A zöldfűszer a titka ennek az ételnek, ahogy ebben az időszakban már többször is így…
bovebben
Szárnyas nyárs zöldséges palacsintában
Ez a recept ismét egy remek példa arra, hogy rosszabb idő esetén sem kell elfelejteni…
bovebbenRablóhús rácsos burgonyával
Rablóhús, jó időben, rossz időben. Jó időben értelemszerűen a szabadban, mert nem csak jó kis…
bovebbenKínai hangulatú üvegtészta, teljes videórecept
A kínaiaknak sajátos ízlésük van, mindenki hallotta már a pletykákat a "mindent bele"-alapanyag felhasználásukról.
bovebben
Szőlős pulykatokány, vajas metélttel
Tokány, ezúttal pulykából. Meg persze néhány plusz praktikával. De ezt már mindenki tudja. Nézzék meg…
bovebbenNégyszínű conchiglioni pulykahússal töltve
Az olasz konyha, a tésztából készült egytálételek nálunk is egyre népszerűbbek, ezért egy újabb ötletet…
bovebbenPárolt pisztrángtekercs
Jöjjön egy igazán egyszerű és gyors halas recept. Most nem mondjuk el sokadszorra, hogy a…
bovebben
Aprórákkal szórt tőkehalsteak
Halas recept, tudják, ha lehetőség van rá, egyenek halat minél többször! Persze a hal önmagában…
bovebbenMarinált padlizsán csirkemellel
Ezt a receptet Rómából hoztam Önöknek. Esténként egy családias kisvendéglőben vacsoráztam, és a vendéglő tulajdonosa…
bovebbenKorhelyleves
Természetesen nem csak korhelyeknek ajánljuk ezt a receptet, de tény, hogy ők járnak vele a…
bovebben
Ribizlis fánk
Mi úgy tapasztaljuk, hogy a ribizli egy kicsi kikopott a konyhából. Nos, ezért van a…
bovebbenGomolya mézes ananásszal, tökmagolajjal
Ez egy igazán friss hangulatú recept, sajttal, gyümölccsel, ráadásul egészen könnyen elkészíthető. Szerintünk elég nyomós…
bovebbenSzűzpecsenye kukoricás puliszkával
Hagyományos recepttel készültünk most, lesz benne vargánya, szalonna, szűzpecsenye, és hozzá egy remek puliszka. Aki…
bovebben
Zöldséges struccragu
A különlegességek sorába most a strucchús került: úgy gondoltuk, egy próbát mindenképp megér, mert hiszen…
bovebbenMandulakéregben sült vadkacsamell, teljes videórecept
A kacsamell, különösen a vadkacsamell igen remek alapanyag. Most mandulát választottunk mellé párnak, nézzék meg,…
bovebbenVadkacsamell almával, teljes videórecept
A vadkacsa ma már leginkább ünnepi asztalra való, nem mindennapi étek. Ettől függetlenül receptre szükség…
bovebben
Szélesmetélt szezámos csirkefalatokkal
Gyors, egyszerű tészta, kicsit csípősen. Sőt, lehet akár nagyon csípősen is, ezt Önökre bízzuk, ízlésük…
bovebbenParadicsomos zöldségszalma harcsával
Hogy a hal mennyire egészséges, elég nyilvánvalóan bizonyítják a japán statisztikák. A hosszú élet egyik…
bovebbenSárgarépakrémleves gyömbérrel
A répa sok jó leves fontos alapanyaga. Most főszerepet kapott, méghozzá krémlevesben. A pikantériát a…
bovebben
Hortobágyi palacsinta kicsit másképp
Egy jó háziasszony, vagy épp házipapa által vezetett, jól működő konyha arról híres, hogy semmi…
bovebbenRizsgolyók tonhalkrémmel
Az erő a receptben van: a végeredmény egy különleges recept lesz, akár hétvégére, akár hétköznapra…
bovebbenBurgonyalepény dióval, túrós almával
Ha épp nincs kedvük húst sütni, akkor próbálják ki ezt a receptet. Megmutatjuk, hogyan lehet…
bovebben
Almás palacsinta balzsamos eperrel
Az ezerízű palacsinta újabb verziója. Van sok-sok almás palacsintareceptünk is, ez persze megint más. Hisz…
bovebbenErdei gombák tejfölösen
Bár az erdei gombák önmagukban is kivételesek, természetesen az egy kicsit másképp jelige jegyében itt…
bovebbenKöményes sertéssült sóskával, mandulával
Ahogyan azt a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói már megszokhatták, mindig adunk tippeket arra az…
bovebben
Rántott csirkeszárnyak remoulade mártással
Egyszerű hozzávaló, amit azért elég sokan nagyon szeretünk. Igen, csirkeszárny, rántva, persze szokott módon egy…
bovebbenPalacsintakorong forró eperrel és porcukorral, teljes videórecept
Most egy remek édesség készül a Mit főzzünk ma? konyhájában. Lesz benne gyümölcs, és persze…
bovebbenMásképp töltött paprika
A Mit főzzünk ma? alapcélja röviden: Európa és a világ ízei magyarul. A másik, nem…
bovebben
Hagyományos fokhagymás metélt leves
Nincs mese, tény, hogy a magyar ember szereti a levest. Nagyon. És vannak klasszikus receptjeink,…
bovebbenVaníliás kifli
A mindennapok édessége, ha meg akarjuk aranyozni a napot. Igazán egyszerű hozzávalókból készül, igazán egyszerűen,…
bovebbenGombák borjúérmén roston sütve
Nem vitatjuk, a Mit főzzünk ma? gyengéje az erdei gomba. Adunk is sok-sok receptet erdei…
bovebben
Sertésfilé színes burgonyaköntösben
Van, aki a bundázott húsokra esküszik – megértem őket, mert én is nagyon szeretem -,…
bovebbenCsirkeszárnyak babos raguval
Egy újabb jó példát adunk arra, hogy milyen remek ételeket lehet készíteni egyszerű alapanyagokból, jelesül…
bovebbenEgyszerű csirkenyárs, teljes videórecept
Ha jó az idő, akkor is, ha nem, akkor is előkerülhetnek a nyársak. Mert lehet…
bovebben
Különleges csirkemell tejszínes tormával
Nos, kis cseles módjára csak a mártásra utaltunk a recept címében, az igazi extrát pedig…
bovebbenTésztaszívek csirkével, füstölt sajttal
Húsos tészta készül ma, amelynek extrája, hogy a tésztát természetesen magunk készítjük el. A pikantériát…
bovebbenTagliatelle medvehagymával
Nem maradhat el az önfényezés: nagyon-nagyon régóta mondjuk, mennyire jó dolog a medvehagyma.
bovebben
Carbonara farfalle kicsit másképpen
Európa és a világ ízei magyarul ismét, most egy klasszikus olasz receptet nézünk meg, persze…
bovebbenOlívával, fetasajttal töltött hal
Egyszerű tengeri halat használunk ma, elfogadható az ára, és persze szállítjuk az apró trükköket, amivel…
bovebbenPisztráng mandulával
Aki szereti a pisztrángot, azt nem kell meggyőzni arról, micsoda csoda hal ez. De, a…
bovebben
Vöröskáposzta, csirkehússal töltve
Sok-sok töltött receptet adtunk már, és fogunk is adni, egyszerűen azért, mert szeretjük. Nem csak…
bovebbenKeménylebbencs, egy kicsit másképp
Biztos van, akinek nem, és biztos van olyan is, akinek viszont be kell mutatni a…
bovebbenCsörögefánk
Most egy igazán egyszerű édesség készül a Mit főzzünk ma? konyhájában, ami ráadásul olyan, hogy…
bovebben
Édeskömény csirkemellen
Édeskömény egy kicsit másképp. Mert ugye, ahány séf, annyiféleképpen látja a világot, jelen esetben a…
bovebbenFűszeres csirkenyárs
Ha jó az idő, szabadban készítünk csirkenyársat, ha rossz, akkor a konyhában. Ennyire egyszerű dolog…
bovebbenKaraj serpenyőben kelkáposztával
Sertéskaraj, természetesen egy kicsit másképp, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? oldalán már megszokhatták. Egyszerű,…
bovebben
Mangósalsás sült pisztráng, teljes videórecept
Aki nap mint nap követi a Mit főzzünk ma? oldal receptjeit, tudja, hogy a pisztránggal…
bovebbenCsirkemell szezámmagos bundában
Rántott csirke, persze kicsit másképp, ahogyan azt már megszokhatták. A friss saláták tavaszias hangulatot adnak…
bovebbenGyors túrós, mazsolás süti
Nos, aki szereti a mazsolát, azt valószínűleg különösképpen nem kell győzködnünk. De a jó konyha…
bovebben
Zöldséges tésztafelfújt kefírrel
Ugyan a tésztaételek rovatba került, de bizony ez az étel is könnyedén elkészíthető a mikró…
bovebbenSpagetti brokkolival és parmezánnal
Egyszerű, gyors, hétköznapra való tésztarecept a mostani. Mediterrán hangulatú, azaz Európa és a világ ízei…
bovebbenKagylóragu konzervből kicsit másképp
Van néhány ilyen receptünk, ami a konzervek felturbózásáról szól. Biztonság kedvéért felhalmozunk konzerveket, aztán rájövünk,…
bovebben
Fokhagymás rákragu csirkével, báránnyal
Egészen egyszerű receptről van szó, mind a rákragu, mind pedig a csirke-bárány oldaláról. Utóbbiak esetében…
bovebbenParajos gnocchi parmezánnal
Ezúttal nem kész gnocchit használunk, hanem mi készítjük el. Higgyék el, egészen más íze lesz…
bovebbenEgyszerű lencseleves csirkemellel
Gyakran előfordul, hogy a hétvégi ebédhez sokkal több húslevest készül, mint amennyi elfogy. Kiönteni vétek,…
bovebben
Aranygaluska vaníliaöntettel
Előzetesen csak annyit mondunk, hogy az aranygaluska Jókai Mór kedvenc 10 étele közé tartozott. Nem…
bovebbenBesameles csirke, zöldségekkel, gombával
Friss, egyszerű, gyorsan elkészíthető receptet ajánlunk ma, vékonyra vágott csirkemell szeletekkel, zöldségekkel. Nézzék meg, hogyan…
bovebbenPulykamellcsíkok szecsuáni borssal
Mit főzzünk ma? - Európa és a világ ízei magyarul. Aki rendszeresen követ minket, ismeri…
bovebben
Csípős bélszínlángos, színes paprikás vörösbabraguval, teljes videórecept
Őszinték vagyunk: a bélszín egy dolog, az igazi trouvaille ebben a receptben a ragu. Az…
bovebbenArticsókás kecskeragu olívabogyóval
Különleges alapanyagokból készül a mai étel, mert nem mindennap használunk már kecskét, és articsókát sem.…
bovebbenHúsos rakott tészta
Egyszerű recept a mai, a munka oroszlánrészét a sütőre bízzuk. Lesz benne zöldség, tészta és…
bovebben
Szűzpecsenye kéksajttal és pennével
Klasszikus egyszerű, gyors tésztás recept. Igen, az a bizonyos tésztafőzésnyi idő, a szűzpecsenyét is ezért…
bovebbenTőkehalfilé spenótlevelekkel
Európa és a világ ízei magyarul, ugye tudják már? Itt és most következik egy afrikai…
bovebbenBazsalikomos, parmezános fogas
A graten burgonyához a burgonyát megtisztítjuk és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tejszínt megsózzuk, megborsozzuk,…
bovebben
Szárnyasmájjal töltött hagyma
Örök kedvenc, töltött recept. Most a hagyma kerül sorra, szárnyasmájjal kombinálva. Látható az alapanyagokból, hogy…
bovebbenMedvehagymás májgombócleves
A medvehagyma, azaz vadfokhagyma az, ami ennek a levesnek a karakterét meghatározza. Nem is kicsit.…
bovebbenCsászármorzsa karamellizált almával
Remek márciusi nap volt a Mit főzzünk ma? konyhájában, mert két édességet készítettünk: csokoládé jégkrémből…
bovebben
Sült mangalicasonka juhsajtos gnocchival
Európa és a világ ízei magyarul, bár a gnocchi olasz sajátosság, azért persze meg kell …
bovebbenTöltött pulykamell párizsiasan
Ha most azt mondjuk, sonkás-sajtos pulykamell, az is jól hangzik, de nem csak ez van…
bovebbenTúrós pulykavagdalt
Nagyon egyszerű, nagyon kedves tavaszi recept, némi pikantériával és zöldségekkel. Melegen ajánljuk, nézzék meg, próbálják…
bovebben
Pizza, ahogyan én szeretem, teljes videórecept
Háromféle pizzát készítünk: hagymásat, kolbászosat és gombásat. A gombát egy kicsit megpirítjuk.
bovebbenParadicsomos, ricottás szélesmetélt
Egy gyors és könnyen elkészíthető tésztás recept következik most. Szélesmetélttel készült, de használhatnak hozzá olasz…
bovebbenBeluga lencsével töltött fokhagymás padlizsán
Többször is mondtuk már, hogy a lencsét ne csak újévkor vegyük elő, a mi dolgunk…
bovebben
Pikáns lencseleves
Időről időre szoktunk kampányolni a lencse mellett is. OK, van még jópár alapanyag, amelyek mellett…
bovebbenEgyszerű málnás panna cotta
Nincs mese, desszertügyben érdemes az olaszokra hallgatni. Ilyen például a panna cotta, mutatjuk a receptjét.…
bovebbenErdei gombapörkölt főtt burgonyával
Végre nem csak szezonban lehet hozzájutni a kitűnő erdei gombákhoz, hanem gyorsfagyasztva is. Nem vagyunk…
bovebben
Lime-os szűzpecsenye csiperkével, videórecept
Egy egyszerű recept, ami hipp-hopp megoldásnak tűnik - mert az is. A végeredmény azonban ennél…
bovebbenBőrös süldő fügés káposztával
Igazság szerint a fügés káposztát ehhez a süldőrecepthez találtuk ki, ettől függetlenül használják máshol is…
bovebbenMustáros, hagymás flekken cukkinivel
Kevés dolog jobb egy jól elkészített flekkennél. Így természetesen a Mit főzzünk ma? recepttárából sem…
bovebben
Milánói spagetti egyszerűen
Európa és a világ ízei magyarul, olyan recept következik most, amit igazából már nem is…
bovebbenParadicsommal és túróval töltött palacsinta
Van sok-sok palacsintareceptünk, de hiszünk abban, hogy mindig tudunk újat mutatni, nos, ez a mostani…
bovebbenTonhallal töltött burgonya, olajbogyós mártással
Szokott módon a recept elején jelezzük, mivel kell kalkulálni a recept elkészítésekor.
bovebben
Zöldséges fogas fóliában
Ennek a halreceptnek az a sajátossága, hogy nagyon gyorsan és nagyon könnyen elkészíthető.
bovebbenTöltött paprika kicsit másképp
Aki szorgalmasan, nap mint nap visszatér a Mit főzzünk ma? oldalára, már tudja, hogy az…
bovebbenTárkonyos csirkeraguleves
Akárhonnan nézzük, a tárkony nagy kedvence mindenkinek, ez komolyan alátámasztott tény. A tárkonyos levesek pedig…
bovebben
Tradicionális hókifli
Ha van hó, ha nincs, hókiflit bármikor készíthetünk. A tölteléknél is lesz egy kis megszokott…
bovebbenRopogós csírával göngyölt sajtrolád
Bár elsőre úgy tűnhet, a búzacsíra, vagy gabonacsíra az elsődleges különlegesség - nos nem csak…
bovebbenCsokitorta ribizlivel, teljes videórecept
A sok sütős-főzős videó mellé időnként kell egy jó kis tortás-sütis videó is. Ez most…
bovebben
Rántott hús majonézes burgonyasalátával
Mindenkinek van rántott hús receptje, nekünk is, természetesen. A miénk szűzpecsenyéből készül, és jókora darabokat…
bovebbenBőrös malacpecsenye
A zsenge malachúsnál kevés jobb alapanyag akad a konyhában, de tudjuk, tény, hogy malackarajt nem…
bovebbenCsusza laskagombával, kacsahússal
Íme itt a recept, ami ötvözi a Mit főzzünk ma? összes célkitűzését: Európa és a…
bovebben
Spagetti paradicsommal és tejszínnel
Akár hétköznapra, akár hétvégére, praktikusan, egyszerűen, gyorsan, és persze finoman: nos, sok jelző, egy recept.
bovebbenCsipegetnivaló marinált pontyfilé
Ponty, ma egy kicsit másképp, ahogy azt már a Mit főzzünk ma? receptjeinél megszokhatták. Csipegetnivaló…
bovebbenSzűz és lazac, no meg a zöldségek
Egy kis hal, egy kis hús, pont úgy kimérve, hogy az étel nagyon jólessen. Sok…
bovebben
Sajtos töltött paprika
Ugye, ugye, a töltés. Csakhogy most eszünk ágában sincs húst használni. A paprikát zöldségekkel töltjük…
bovebbenSajtos, kakukkfüves gombafelfújt
Következzen most egy alapvetően egyszerű gombás, sajtos recept, igazi kis rágcsálnivaló. Elkészíteni is jó móka,…
bovebbenSzilvalekváros kuglóf
Szilva minden mennyiségben, és persze kuglófban is. Mondhat erre nemet bárki is? Nem hiszünk benne,…
bovebben
Mozzarellás bárányborda, teljes videórecept
Nem csak a chiliszál, de az is felelős azért, hogy ez az étel ilyen remekül…
bovebbenSavanyú malacleves
Vannak a mindennapoknak szóló receptjeink, és vannak azok, amelyeket különleges alkalmakra lehet tartogatni. Ez pont…
bovebbenMalacsült, nemcsak szilveszterre
A malac elvben amolyan szilveszteri mulatság, legyen malacod az újévben és hasonlók. De, a zsenge…
bovebben
Malacpörkölt rókagombával, burgonyagombóccal
Ne szépítsük. Akad, aki egy jó malacpörköltért elutazik a világ végére is. Akad, aki a…
bovebbenParadicsomos szélesbab sertésbordával
A szélesbab, avagy romano remek babfajta, de tény, hogy bizonyos időközönként problémát jelenthet az elérése.…
bovebbenVadraguleves tormával és mustárral
Ezt a levest bármilyen vadhúsból el lehet készíteni, vaddisznóból, őzből, szarvasból, lábszárból, lapockából is, de…
bovebben
Marinírozott epres palacsinta sajtkrémmel
A palacsintát most gyümölccsel és sajtkrémmel készítjük. Remek ízkombináció, próbálják ki!
bovebbenJuhsajtos, kukoricás dödölle
Azért az Európa és a világ ízei magyarul cél nem jelenti azt, hogy nem kalandozunk…
bovebbenKacsamáj bundás kalácson
Igazából nem bonyolult receptről van szó. A kacsamáj persze önmagában is érdekes íz, most variáltunk…
bovebben
Grillezett nyúlgerinc kaprimártással, zsemlegombóccal
Ezt a receptet kifejezetten azoknak szántuk, akik még csak ismerkednek a nyúlhússal. Garantáljuk, hogy meg…
bovebbenSütőtökleves és túrófánk, teljes videórecept
Egy különleges ízvilágú leves mellé egy klasszikus süti dukál. Két legyet egy csapásra, szokás mondani.…
bovebbenTarhonya csirkecombbal, kolbásszal
Aki a tarhonyát szereti, és persze megvan a saját jól bevált receptje, az is kíváncsi…
bovebben
Bazsalikomos, pulykás töltött tészta
A durum kagylótészta egyik óriási előnye, hogy könnyedén lehet tölteni, erre (is) találták ki. Sok…
bovebbenKagylóragu hagymával, paradicsommal
Használhatnak héjas fekete kagylót is ennél a receptnél, ahogyan mi tettük, de kagylóhúst is, természetesen.
bovebbenPisztráng egyszerűen, kicsit másképp
Európa és a világ ízei magyarul - ez maga a Mit főzzünk ma? És itt…
bovebben
Pulykamellcsíkok zöldségekkel
A zöldséges kategóriába került ez a recept, mert bár tartalmaz pulykamellet is, de nem ez…
bovebbenBurgonyakrémleves tiroli módra
Európa és a világ ízei magyarul, ma szomszédolunk, és megnézzük, hogy készül a krumplileves Tirolban.…
bovebbenVargánya diós burgonyalepényen
Főtt krumpli, sült krumpli? Dehogy! Csináljunk egy jó burgonyalepényt, adjuk is hozzá a receptet. No…
bovebben
Kibbeh báránnyal töltve
Mielőtt belevágnánk: az autentikus libanoni recept bulgurral készül, mi búzadarát használtunk. Ha szeretik, és van…
bovebbenMandulakéregben sült vadkacsamell
Itt is az újabb szárnyas recept, természetesen megint egy kicsit másképp, a titok egyik része…
bovebbenHátszín, most zöldborsópürével, teljes videórecept
A zöldborsópüré nem egy ördöngös dolog, egyszerű, gyors, praktikus. A zöldborsót megfőzöm egy szem burgonyával…
bovebben
Vaníliaöntetes, különleges kuglóf
Ez most nem a pár perces kategória, de ezekre az édes csodákra is szükség van.…
bovebbenSajtos, parajos palacsintarolád
Palacsinta, természetesen megint egy kicsit másképp. Látványos finomság készül, ha ebből a receptből dolgoznak, nem…
bovebbenTejszínes, gombás makaróni
Jöjjön egy igazán egyszerű, hétköznapra való tésztás recept. Úgy szoktuk mondani, az egy tésztafőzésnyi idős…
bovebben
Fokhagymás tarja tejfölös túróval
A tejfölös túró picit talán elfeledett étel, pedig egyrészt igazán finom, másrészt nagyon hamar megvagyunk…
bovebbenSzójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel
Wokban készül ez a recept, és van benne egy csomó egzotikus alapanyag, kiegészítő. És persze…
bovebbenHarcsa gyöngyhagymával és gombával
Harcsa. ismét egy kicsit másképpen. Serpenyős recept, gyorsan elkészül, és ahogy a címben is jeleztük,…
bovebben
Naranccsal, zellerrel készült rákragu
Egy igazán jó kis mediterrán hangulatú recept. Tulajdonképpen csak előnyei vannak: gyorsan elkészíthető, érdekes, jókedvre…
bovebbenMozzarella krémsajtos pácban
A zöldségekre ezúttal a sajtok teszik fel a koronát, sajtok, mert nem egyféle sajtot használunk…
bovebbenCéklakrémleves
A cékla nagyon egészséges, és természetesen nem csak salátát készíthetünk belőle. Hanem például levest is,…
bovebben
Málnahabos charlotte
Egy igazán remek édesség receptjét mutatjuk most meg, eredetijét orosz Charlotte-ként is emlegetik, a Mit…
bovebbenBorjúragu erdei gombákkal, csőtésztával
Egy jó borjúragu bármilyen rosszkedvű napot képes átvarázsolni jókedvűvé. Nem hiszik? Próbálják ki!
bovebbenBőrös csirkecomb, grill zöldségekkel
A vasaló és a csirkecomb a konyhaasztalon. Egy receptverseny győztesei a Mit főzzünk ma? konyhájában…
bovebben
Napraforgómagos bélszín
Az élet egyik nagy kérdése, hogy mi legyen a napraforgómaggal. Csak úgy natúr elszotyizni? Dehogy.…
bovebbenRántott hús, teljes videórecept
Megunhatatlan történet, rántott hús. Verziója számtalan, és nem is áll szándékunkban győzködni senkit, hogy változtassa…
bovebbenKacsamell narancslekváros raguval
Nyúljunk bátran a kacsához, remek alapanyag. Természetes, hogy egy kicsit másképp típusú recept jön, ahogyan…
bovebben
Kacsamell aszalt szilvával töltve
Töltött kacsa, ezúttal egy egyszerű(bb) elkészítési móddal. A kacsamell, mint alapanyag önmagáért beszél, az aszalt…
bovebbenLime-os szűzpecsenye csiperkével
Citrusos irányban indulunk el ma, gombával, hússal. Nem nehéz elkészíteni ezt a receptet, ellenben nagyon…
bovebbenSonkás cannelloni
Sütőre szükség lesz ennél a receptnél, de túl nagy felhajtást nem igényel, ellenben kapunk egy…
bovebben
Körtével, camemberttel töltött palacsintabatyu
Nos, itt az ezerarcú palacsinta újabb verziója. Gyümölcs és sajt kéz a kézben járnak, most…
bovebbenTejmártásos rakott hal
Egyszerű tengeri halfilét használunk ebben a receptben, különlegessége a mártás lesz, amivel készül. No meg…
bovebbenRizottó rákkal, grillezett almával
Hamisítatlan Európa és a világ ízei magyarul recept a mostani, rizottóval, rákkal. No és persze…
bovebben
Borsófőzelék diófasírttal
Most azokhoz szólunk, akik kevesebb húst esznek, vagy egyáltalán nem esznek húst. A fasírtot ellenben…
bovebbenPárizsi hagymaleves
Hagymaleves, persze fokhagymát is tartalmaz, és most a franciás módozatot mutatjuk meg. Vagyis, ismét Európa…
bovebbenMeggyel és rummal készült felfújt
Meggyel és rummal, vagy rumos meggyel, ahogy tetszik. Remek kis süti, nem is fényezzük. A…
bovebben
Kakukkfüves gomolya sült zöldségekkel
Ez egy sajtos, zöldséges meglepetés, egyszerű, gyors elkészítéssel, remek ízélménnyel. Nézzék meg, hogyan készül, és…
bovebbenRózsaszín borjúkaraj zsályával sütve
Karaj, megint egy kicsit másképpen. Ebben a receptben többhelyütt is másként dolgozunk, mint a megszokott…
bovebbenRózsaszín tagliatelle tigrisgarnélával, teljes videórecept
Nem mindennapos vendég a magyar konyhában a tigrisgarnéla, de, ahogy mondani szoktuk, minden alapanyaghoz legyen…
bovebben
Egyszerű muffin csokoládédarabkákkal
És akkor előkerül a csokoládé is. Igen, ez még a muffinsorozat, és korántsincs vége. Ez…
bovebbenÜnnepi halleves
Bár a címbe bekerült az ünnepi jelző, ez nem jelenti azt, hogy csak és kizárólag…
bovebbenMozzarellás bárányborda, fokhagymás chilis spagettivel
Ezúttal nem a báránybordát emelnénk ki, hanem a fokhagymás, chilis spagettit. Jól sikerült!
bovebben
Köleslepény báránybordával és cukkinivel
Nem véletlenül került előre a köret ennél a receptnél. Mert persze a bárányborda sem mindennapos,…
bovebbenTejszínes spagetti pikáns csirkeszeletekkel
A spagetti is különleges lesz, és a csirke is. Összességében ez egy egy tésztafőzésnyi idős…
bovebbenTésztapuding grillezett zöldségekkel
Kinek-kinek ízlése szerint: ez a recept felhasználható köretként is, de önmagában is tökéletesen megállja a…
bovebben
Szalonnába göngyölt harcsafilé
Ennél a receptnél az egyszerűség vezérelt minket, azaz, adni egy remek, de könnyen elkészíthető verziót.…
bovebbenTésztában sült fogas
Most egy picit megfejeljük a hal elkészítését, ahogyan azt már a Mit főzzünk ma? kedves…
bovebbenTöltött zeller fokhagymás rákkal
Régen a folyami rák a szegények eledele volt, mára azonban luxuscikké vált. Hát, változnak az…
bovebben
Ida néni tarjalevese
Volt egyszer egy Mit főzzünk ma?-receptverseny, amelynek győztese Ida néni tarjalevese lett. A műsorban el…
bovebbenRumos rózsafánk áfonyalekvárral
Ez a fánk a nevét az alakjáról kapta, épp ezért figyeljünk az utasításokra, és így…
bovebbenSertésszűz libamájjal, gombával
Azzal mindenképp kalkuláljunk, hogy a libamáj nagyon erőteljes ízű, valamint a szalonna is sós alapban.…
bovebben
Vadkacsamell almával
Ha már kacsa, akkor adjuk meg a módját, vadkacsa lesz terítéken, gyümölcsös formában. Az alma…
bovebbenGombás kacsamell tarhonyával
Egy nagyszerű alapanyaghoz egy egyszerű, gyorsan, könnyen elkészíthető recept. Bevalljuk, gyengénk a tarhonya, nagyon szeretjük,…
bovebbenParadicsomos zöldségszalma harcsával, teljes videórecept
Hogy a hal mennyire egészséges, elég nyilvánvalóan bizonyítják a japán statisztikák. A hosszú élet egyik…
bovebben
Pontyfilé zöldségpanírban
Kicsit mostohán bánik a konyha a ponttyal, jellemzően csak karácsonykor kerül elő, pedig ennek nem…
bovebbenPontyfilé póréhagymába göngyölve
Ismét előkerül a ponty, és természetesen nem halászlé készül belőle. És nem is rántjuk. Mert…
bovebbenKardhalnyárs, teljes videórecept
Nagyon drága, az tény, de nem is mindennapos receptnek szántuk. Ahogy mondani szoktuk, a recepttárban…
bovebben
Zöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével
Egyszerű hétköznapi recept, sok-sok zöldséggel, és persze egy kicsit másképp készített körettel. Mindig elmondjuk, apró…
bovebbenErdei gombás kacsamell-ragu
Nem, ez most nem vadkacsa, hanem, mondjuk úgy, sima kacsamell. Ebből készül egy remek étel,…
bovebbenParmezános sertésszűz paradicsomos tésztán
A hangulat ma alapvetően magyar (egy-két trükköt azért elrejtettünk), meg egy kicsit franciás.
bovebben
Spagetti tejföllel és sonkával
Egyszerű tésztaétel, egy apró trükkel megfűszerezve. Hétköznapra tökéletes választás, gyorsan elkészülő friss étel!
bovebbenKefírben párolt harcsa
Hal, ezúttal kifejezetten egyszerűen. Hétköznapi recept, már ami az elkészítést illeti, mert a végeredmény bizony…
bovebbenFűszervajas fogasfilé
Adhattuk volna azt a címet is ennek a receptnek, hogy fogasfilé nagyon egyszerűen, mert abszolút…
bovebben
Tejszínes karalábé
Karalábé, természetesen egy kicsit másképp. Mi adtunk hozzá egy kis csirkét a Mit főzzünk ma?…
bovebbenFokhagymakrémleves mozzarellával
A krémleves jó dolog. A jól fűszerezett krémleves még jobb dolog. Tehát: vegyük a zöldfokhagymát,…
bovebbenBazsalikomos mascarponekrém babapiskótával
Egyszerű babapiskóta alap, amiből azért kihoztuk a legtöbbet. Nem nehéz az elkészítése sem, nézzék meg,…
bovebben
Friss sajt omlós tésztában
Az már elég rég kiderülhetett a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói és Recepthasználói számára, hogy…
bovebbenGrill karaj rétessel
Nos, mi süljön ki a karajból? Aki rendszeresen látogatja a Mit főzzünk ma? oldalát, akár…
bovebbenEgyszerű csirkenyárs
A kifejezetten nehéz, drága alapanyagokból készült ételek receptjei mellett sűrűn adunk igazán egyszerű recepteket is.…
bovebben
Pappardelle mogyorós csirkével, teljes videórecept
Mindazoknak, akik hajlamosak arra, hogy elkapja őket az "egy tésztafőzésnyi idő"-hangulat.
bovebbenHarcsa galuskával, tejszínes mártásban
Akár ünnepi asztalok dísze is lehet, bár tudjuk, hogy a karácsonyt például jellemzően a ponty…
bovebbenMangalica szűzpecsenye forró meggyel
A mangalicát nem csak a zsírjáért szeretjük, hanem bizony a húsáért is. Nem sorolunk orvosmeteorológiai…
bovebben
Padlizsán mangoldleveles sárgarépával
Ilyen az, amikor a munka nagyját a gépre bízzuk, ebben az esetben a mikróra. Zöldségek,…
bovebbenTöltött kagylótészta
Ez a töltött óriás kagylótészta azért érdekes, mert főételnek is fogyasztható. Nálunk a tészta jobbára…
bovebbenCitromfüves pulykamell pennével
A szokásos egyszerű tésztarecept következik a Mit főzzünk ma? konyhájából. A különlegesség ezúttal a citromfű…
bovebben
Kaukázusi kefírben párolt harcsa
A harcsa remek alapanyag, ez most egy relatíve egyszerű elkészítési mód. Ahogy mondani szoktuk, gyors,…
bovebbenBorskéregben vöröstonhal
Mai hal: ami tonhal, reméljük, mindenki kedvence. Mert mi nagyon szeretjük. Fontos a változatosság, nos,…
bovebbenCigánypecsenye tönkölybúzából
Nos, ez a recept egy kis április elsejei tréfa volt a Mit főzzünk ma? műsorában.…
bovebben
Karalábéleves tejszínnel
Mondjuk úgy, kommersz alapanyagot választottunk ma, a karalábét. Azonban meg is mutatjuk, mennyi titok rejtőzik…
bovebbenEpres, csokoládés linzerkosarak
Nem kérdés, hogy szeretjük az epret. Meg a csokoládét is. Sőt, a linzert is. Mit…
bovebbenA legjobb erdei gombák zsemlegombóccal
Amiről most szó lesz ebben a receptben, külön-külön is zseniális dolgok - no persze nem…
bovebben
Hátszín, most zöldborsópürével
Ismét egy olyan alapanyag kerül terítékre, ami nem nevezhető mindennapinak, olcsónak.
bovebbenSertésszűz kukoricatócsnin
Kifejezetten hasznos recept, ha nem a megszokott köretek közül szeretnének választani. Nem krumpli, nem rizs,…
bovebbenFóliában sült pulyka kecskesajttal és dióval, teljes videórecept
A zöldségeket csíkokra vágjuk (zeller, répa, valamint paprika: piros-sárga, cukkini), majd mindezt serpenyőbe tesszük, olíván…
bovebben
Paradicsomos és tejszínes spagetti
Hétköznapi spagetti, egy tésztafőzésnyi idő, rövid recept, tökéletes végeredmény. Kell ennél több? Szerintünk sem. Na…
bovebbenRavioli baconnel és sonkával
Egyszerű tésztás recept, kevéske hússal, most nem ezen lesz a hangsúly. Az ízt a sonka-bacon…
bovebbenCamparimártásos királyrák
A Mit főzzünk ma? konyhájában azzal a céllal készült ez a könnyed fogás, hogy kedvezzünk…
bovebben
Roppanós zöldségekkel készített nyúlragu
A nyúl nem is olyan régen a mindennapi konyha része volt, aztán ilyen-olyan okokból háttérbe…
bovebbenEgész sült csirke sajttal töltve
Töltött recept újratöltve. Aki már ismeri a Mit főzzünk ma? oldalát, tudja, hogy töltött receptből…
bovebbenKókusztejes nyúlragu csicseriborsó tésztával
Ismét egy Európa és a világ ízei magyarul recept, méghozzá nyúlra hangolva. És egy másfajta…
bovebben
Borjúérmék fokhagymás paprikával roston
Bizony ünnepnap, amikor borjúhús kerül a konyhaasztalra, mind szakácsnak, mind pedig háziasszonyoknak. Most egy olyan…
bovebbenSonkával, pfefferónival töltött sertéskaraj
A töltött recept sorozatban most a karaj kerül sorra, természetesen egy kicsit másképp. Egyszerű, gyors…
bovebbenHúsgombóckák sütve, főzve
Nagyon sokan rajonganak a thai-jellegű receptekért, így a Mit főzzünk ma? sem maradhat le, adnunk…
bovebben
Vörösbabos csirke kreol módon
A vörösbab, vagy ahogyan némely konzervdobozon olvashatjuk, kidney bab, fehér rizzsel körítve a kreol konyha…
bovebbenPulykapuding petrezselyemmártással
Egy ötletes, jó mártás az étel lelke, így lesz ez most is. Ráadásul egyszerűen, gyorsan,…
bovebbenMogyorós pulykacsíkok póréhagymás rizzsel
Pulykacsíkok, természetesen egy kicsit másképp. Kétszer sül, nem véletlenül, de többet nem is árulunk el…
bovebben
Fűszeres csirkemáj zöldséges rizzsel
Próbálgatni újabb és újabb ötleteket, én úgy gondolom, szerencsés dolog – íme egy újabb variáció.…
bovebbenBárányvagdalt babsalátával
Vagdalt, fasírt, kinek hogyan tetszik jobban. Nem mindegy, hogyan fűszerezzük, mint ahogyan az sem, milyen…
bovebbenNyúlgerinc nyárson csicseriborsóval
A csicseriborsót előző nap áztassuk be, majd az ételelkészítésénél ezt tegyük fel először főni. Fontos,…
bovebben
Pulykasteak mézes gesztenyével
Jó, nem csak egy serpenyő kell hozzá, de alapvetően ez egy serpenyős recept. Nem csak…
bovebbenKarfiolos pulykamell
Nem mintha nem szeretnénk a karfiollevest, de úgy gondoltuk, ma nem ez lesz a karfiol…
bovebbenBőrös süldőborda, almás, kelkáposztás tésztával
A süldőbordát nem fényeznénk, önmagáért beszél, ellenben az, amit most köretként adtunk, bizony önmagában is…
bovebben
Pacalpörkölt főtt burgonyával
Minél több hagymát rakunk alá, annál jobb szaftja lesz az ételnek, de a túl sok…
bovebbenKapros, juhtúrós bordák
Egy igazán gazdagon elkészített és körített töltött receptet adunk ma. Bizony, kerül hozzá szalonna is,…
bovebbenFetasajttal töltött csirkemell, olívás padlizsános rizzsel
Egyfelől rizseshús, másfelől pedig egy picit több. Érdekes ízeket tettünk egymás mellé, nézzék meg, és…
bovebben
Bárányvagdalt nyárson
A bárány vagdaltként, fasírtként is nagyon jó, a fűszerezésre figyeljünk oda, és megkapjuk jellegzetes ízét.
bovebbenPirított sertéssült újburgonyával
Ezek az egyszerűen pirítottnak nevezett ételek mindig sikeresek: karakteres az ízük, és ráadásul gyorsan is…
bovebbenSomogyi báránycomb
A gyermekmondókából jól ismert dödölle elkészítése sem ördöngösség, adjuk is a receptjét.
bovebben
Citromos, chilis csirkecombok
Ezúttal mártással készítjük a csirkecombot, igazán különleges lesz, próbálják ki! Összességében hamar elkészül, röviden tehát…
bovebbenVegyes tokány petrezselymes rizzsel
Nem csak vegyes, de csíkos is ez a tokány, minden hozzávalót csíkokra vágunk, ezzel is…
bovebbenSült csirkecomb újburgonyával
Szeretjük a csirkecombot, rántva is, sütve is, mást most nem is sorolunk. Titka a jó…
bovebben
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Gyümölcsös étel, persze egy kicsit másképp. Aszalt szilvát használunk, és a köretbe is kerül egy…
bovebbenZöldfűszeres sertéskaraj
A zöldfűszer a titka ennek az ételnek, ahogy ebben az időszakban már többször is így…
bovebbenSzárnyas nyárs zöldséges palacsintában
Ez a recept ismét egy remek példa arra, hogy rosszabb idő esetén sem kell elfelejteni…
bovebben
Rablóhús rácsos burgonyával
Rablóhús, jó időben, rossz időben. Jó időben értelemszerűen a szabadban, mert nem csak jó kis…
bovebbenSzűzpecsenye kukoricás puliszkával
Hagyományos recepttel készültünk most, lesz benne vargánya, szalonna, szűzpecsenye, és hozzá egy remek puliszka. Aki…
bovebbenZöldséges struccragu
A különlegességek sorába most a strucchús került: úgy gondoltuk, egy próbát mindenképp megér, mert hiszen…
bovebben
Köményes sertéssült sóskával, mandulával
Ahogyan azt a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói már megszokhatták, mindig adunk tippeket arra az…
bovebbenRántott csirkeszárnyak remoulade mártással
Egyszerű hozzávaló, amit azért elég sokan nagyon szeretünk. Igen, csirkeszárny, rántva, persze szokott módon egy…
bovebbenSertésfilé színes burgonyaköntösben
Van, aki a bundázott húsokra esküszik – megértem őket, mert én is nagyon szeretem -,…
bovebben
Csirkeszárnyak babos raguval
Egy újabb jó példát adunk arra, hogy milyen remek ételeket lehet készíteni egyszerű alapanyagokból, jelesül…
bovebbenKülönleges csirkemell tejszínes tormával
Nos, kis cseles módjára csak a mártásra utaltunk a recept címében, az igazi extrát pedig…
bovebbenFűszeres csirkenyárs
Ha jó az idő, szabadban készítünk csirkenyársat, ha rossz, akkor a konyhában. Ennyire egyszerű dolog…
bovebben
Karaj serpenyőben kelkáposztával
Sertéskaraj, természetesen egy kicsit másképp, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? oldalán már megszokhatták. Egyszerű,…
bovebbenCsirkemell szezámmagos bundában
Rántott csirke, persze kicsit másképp, ahogyan azt már megszokhatták. A friss saláták tavaszias hangulatot adnak…
bovebbenPulykamellcsíkok szecsuáni borssal
Mit főzzünk ma? - Európa és a világ ízei magyarul. Aki rendszeresen követ minket, ismeri…
bovebben
Articsókás kecskeragu olívabogyóval
Különleges alapanyagokból készül a mai étel, mert nem mindennap használunk már kecskét, és articsókát sem.…
bovebbenTöltött pulykamell párizsiasan
Ha most azt mondjuk, sonkás-sajtos pulykamell, az is jól hangzik, de nem csak ez van…
bovebbenTúrós pulykavagdalt
Nagyon egyszerű, nagyon kedves tavaszi recept, némi pikantériával és zöldségekkel. Melegen ajánljuk, nézzék meg, próbálják…
bovebben
Bőrös süldő fügés káposztával
Igazság szerint a fügés káposztát ehhez a süldőrecepthez találtuk ki, ettől függetlenül használják máshol is…
bovebbenMustáros, hagymás flekken cukkinivel
Kevés dolog jobb egy jól elkészített flekkennél. Így természetesen a Mit főzzünk ma? recepttárából sem…
bovebbenRántott hús majonézes burgonyasalátával
Mindenkinek van rántott hús receptje, nekünk is, természetesen. A miénk szűzpecsenyéből készül, és jókora darabokat…
bovebben
Bőrös malacpecsenye
A zsenge malachúsnál kevés jobb alapanyag akad a konyhában, de tudjuk, tény, hogy malackarajt nem…
bovebbenMalacsült, nemcsak szilveszterre
A malac elvben amolyan szilveszteri mulatság, legyen malacod az újévben és hasonlók. De, a zsenge…
bovebbenMalacpörkölt rókagombával, burgonyagombóccal
Ne szépítsük. Akad, aki egy jó malacpörköltért elutazik a világ végére is. Akad, aki a…
bovebben
Kacsamáj bundás kalácson
Igazából nem bonyolult receptről van szó. A kacsamáj persze önmagában is érdekes íz, most variáltunk…
bovebbenGrillezett nyúlgerinc kaprimártással, zsemlegombóccal
Ezt a receptet kifejezetten azoknak szántuk, akik még csak ismerkednek a nyúlhússal. Garantáljuk, hogy meg…
bovebbenKibbeh báránnyal töltve
Mielőtt belevágnánk: az autentikus libanoni recept bulgurral készül, mi búzadarát használtunk. Ha szeretik, és van…
bovebben
Mandulakéregben sült vadkacsamell
Itt is az újabb szárnyas recept, természetesen megint egy kicsit másképp, a titok egyik része…
bovebbenFokhagymás tarja tejfölös túróval
A tejfölös túró picit talán elfeledett étel, pedig egyrészt igazán finom, másrészt nagyon hamar megvagyunk…
bovebbenSzójás kacsamellcsíkok, szalmazöldségekkel
Wokban készül ez a recept, és van benne egy csomó egzotikus alapanyag, kiegészítő. És persze…
bovebben
Bőrös csirkecomb, grill zöldségekkel
A vasaló és a csirkecomb a konyhaasztalon. Egy receptverseny győztesei a Mit főzzünk ma? konyhájában…
bovebbenNapraforgómagos bélszín
Az élet egyik nagy kérdése, hogy mi legyen a napraforgómaggal. Csak úgy natúr elszotyizni? Dehogy.…
bovebbenKacsamell narancslekváros raguval
Nyúljunk bátran a kacsához, remek alapanyag. Természetes, hogy egy kicsit másképp típusú recept jön, ahogyan…
bovebben
Kacsamell aszalt szilvával töltve
Töltött kacsa, ezúttal egy egyszerű(bb) elkészítési móddal. A kacsamell, mint alapanyag önmagáért beszél, az aszalt…
bovebbenLime-os szűzpecsenye csiperkével
Citrusos irányban indulunk el ma, gombával, hússal. Nem nehéz elkészíteni ezt a receptet, ellenben nagyon…
bovebbenRózsaszín borjúkaraj zsályával sütve
Karaj, megint egy kicsit másképpen. Ebben a receptben többhelyütt is másként dolgozunk, mint a megszokott…
bovebben
Mozzarellás bárányborda, fokhagymás chilis spagettivel
Ezúttal nem a báránybordát emelnénk ki, hanem a fokhagymás, chilis spagettit. Jól sikerült!
bovebbenKöleslepény báránybordával és cukkinivel
Nem véletlenül került előre a köret ennél a receptnél. Mert persze a bárányborda sem mindennapos,…
bovebbenVadkacsamell almával
Ha már kacsa, akkor adjuk meg a módját, vadkacsa lesz terítéken, gyümölcsös formában. Az alma…
bovebben
Gombás kacsamell tarhonyával
Egy nagyszerű alapanyaghoz egy egyszerű, gyorsan, könnyen elkészíthető recept. Bevalljuk, gyengénk a tarhonya, nagyon szeretjük,…
bovebbenZöldséges pulykaragu, bazsalikomos burgonyapürével
Egyszerű hétköznapi recept, sok-sok zöldséggel, és persze egy kicsit másképp készített körettel. Mindig elmondjuk, apró…
bovebbenErdei gombás kacsamell-ragu
Nem, ez most nem vadkacsa, hanem, mondjuk úgy, sima kacsamell. Ebből készül egy remek étel,…
bovebben
Grill karaj rétessel
Nos, mi süljön ki a karajból? Aki rendszeresen látogatja a Mit főzzünk ma? oldalát, akár…
bovebbenEgyszerű csirkenyárs
A kifejezetten nehéz, drága alapanyagokból készült ételek receptjei mellett sűrűn adunk igazán egyszerű recepteket is.…
bovebbenMangalica szűzpecsenye forró meggyel
A mangalicát nem csak a zsírjáért szeretjük, hanem bizony a húsáért is. Nem sorolunk orvosmeteorológiai…
bovebben
Hátszín, most zöldborsópürével
Ismét egy olyan alapanyag kerül terítékre, ami nem nevezhető mindennapinak, olcsónak.
bovebbenSertésszűz kukoricatócsnin
Kifejezetten hasznos recept, ha nem a megszokott köretek közül szeretnének választani. Nem krumpli, nem rizs,…
bovebbenSült sonka zöldséges burgonyapürével
Időről időre adunk nagyon egyszerű recepteket. Mert van úgy, hogy kevés az idő, vagy épp…
bovebben
Fóliában sült pulyka kecskesajttal és dióval
A sajt mindig telitalálat, most kecskesajttal dolgozunk, és a dió az, ami véglegesíti az ízkompozíciót.
bovebbenPórés tokány zöldséges rizzsel
Sokféle tokány van. Csíkos hús - most egy kicsit másféleképpen. Én sertésszűzből készítem, azért, mert…
bovebbenFüstölt tarja sütőtökkel
Ez a recept egy találós kérdéssel kezdődik: mit tehetünk, ha télről megmaradt a pincében még…
bovebben
Szűzpecsenye pappardellével
A szűzpecsenye ugyan nem a legolcsóbb része a sertésnek, viszont nagyon jó vele dolgozni a…
bovebbenDióolajos libamell almakompóttal
A libamell önmagáért beszél, és most abszolút hagyományos alapanyagokkal dolgozunk, mint a dió és az…
bovebbenRozmaringos sertéstekercs káposztával, almával
Most karajt töltünk, mert ugye tölteni szeretünk. Szárazabb húsrészről van szó, ezért választottunk olyan tölteléket,…
bovebben
Fetával, parajjal töltött csirkemell rizottóval
Ha töltésről van szó, nem ismerünk határokat. Most a paraj spéci ízét vettük alapnak, sajttal…
bovebbenSzűzpecsenye mustáros gombaraguval
Nem átlagos recept egy átlagos napra, ez a mostani recept mottója. Titka a gombaragu, amit…
bovebbenCsípős pulykagolyók paradicsomos spirellitésztán
Lehetőség szerint tönkölyös tésztával készítsék, úgy lesz az igazi. És persze fontos az is, hogy…
bovebben
Vagdaltlepény mustárral, túróval, cukkinivel
Egy újabb vagdalt-ötlet: sok egyéb mellett ez is a mai nap témája. Amint látható, előnye…
bovebbenBorsköntösben sült csirkemell salátákkal
Ezt a receptet a saláták kedvelőinek (is) szántuk. No persze a csirkemell is kap egy…
bovebbenBárányborda fejtett babpürével
Mert nem csak csirke, sertés, marha van a világon, példa erre ez a recept is.…
bovebben
Dupla hátszín
Először is a hátszín titka: ez nem más, mint az érlelés: vagy olajban pácoljuk, vagy…
bovebbenFőtt marhafartő céklával, tormamártással
Ez a recept most a körítést mutatja be, a céklát és a tormamártást. Igazi különlegesség…
bovebbenCsirkemell juharszirupos savanyúkáposztával
Mondjuk azt, ilyen az, amikor tobzódunk az élvezetekben? Mondjuk. A csirkemell sem csak úgy, simán…
bovebben
Sertéskaraj gazdagon töltve
Ezúttal lesz minden, amire azt mondjuk, szem-szájnak ingere. Gazdagon töltött húsreceptről van szó, nézzék meg,…
bovebbenEgyszerű gombás csirkemell
Ennek a receptnek egyetlen dolog a titka: hagyjuk egyben a csirkemellfiléket, ne szeleteljük fel!
bovebbenGombás bélszíncsíkok
Különleges alkalom, különleges recept, ez így dukál. Ha valaki persze nagyon jól áll, nem szükséges…
bovebben
Roston sült pulykamell tojáspörkölttel
Talán nem árulunk el hihetetlen titkot a cím alapján, hogy itt bizony a tojáspörköltön lesz…
bovebbenPulykatekercs spenótlevéllel töltve
És ismét eljutottunk a töltött receptekhez, ezúttal zöldséget adunk a húshoz, méghozzá spenótlevelet. Utóbbit használhatjuk…
bovebbenTejszínes, gombás borjúragu
Alapban borjúhúsra terveztük ezt a receptet, de ha például pulykából szeretnék készíteni, úgy is remek…
bovebben
Spéci pörkölt kelkáposztával
Pörkölt, ami egy kicsit másképpen készül, ezért spéci. Hagyományos alapanyagokból könnyedén tudunk készíteni egy nem…
bovebbenCurrys pulykamellfilé
A pulykamellben az a jó, hogy gyakorlatilag bármilyen irányba el tudjuk vinni. És kifejezetten jót…
bovebbenFasírt zöldségraguval
A hagyományos fasírt mellé most nem krumpli-rizs köretet ajánlunk, hanem egy remek zöldséges variációt. Tökéletes…
bovebben
Karaj spárgával, rozmaringos mártással
Fontos, hogy a kedvenc húsainkhoz minél több, változatos receptünk legyen. A karaj ezek közé tartozik,…
bovebbenSertésfilé aszalt szilvával, brokkolival
Szűzpecsenye, ma megint egy kicsit másképp. A gyümölcs és a zöldség adja most az étel…
bovebbenSzűzpecsenye fenyőmaggal és kuszkusszal
A szűzpecsenyéből remek ételek készülnek, és nem mellékes, hogy nagyon sokféleképp el lehet készíteni. Ez…
bovebben
Kacsamell narancsos, chilis pácban
Igazából a kacsamell és a narancs párosítása telitalálat, és persze rengeteg verzióban lehet készíteni, nálunk…
bovebbenSzűzpecsenye vargányával, polentával
Sok kis apróság teszi tökéletessé ezt a szűzpecsenye receptet, így az erdei gomba, a paradicsomkrém…
bovebbenNémakacsa melle, májával töltve
Kacsa kétszeresen feldolgozva, melle is, mája is. Nem lesz hétköznapi recept, ezt előre megígérjük. Kifejezetten…
bovebben
Csirke friss sajttal, rizottóval
Abszolút hétköznapra szánt gyors, egyszerű recept, csirkés, hogy könnyű legyen, meg persze sajtos, hogy egy…
bovebbenVadkacsamell birses sütőtökraguval
Valószínűnek tartjuk, hogy a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói nagyrészt nem vadászok, így a vadkacsa…
bovebbenBakonyi csirke tejfölös csuszával
Egy igazi klasszikus a Mit főzzünk ma? konyhájában. Így készítjük mi. Nézzék meg, próbálják ki,…
bovebben
Szűzpecsenye répapürével, sárgarépával
Igazán egyszerű és egészséges zöldséges variáció, meg persze egy kis hús. A répákat nem megszokott…
bovebbenFokhagymás tarja szalonnás polentával
Ismét egy remek fokhagymás recept, sertéstarjából. Hozzá egy ma már nem szokványos köret készül, nézzék…
bovebbenCsirkeragu csípősen, kukoricalepénnyel
Ha igazán gyors és egyszerű, de azért különleges receptet szeretnének, akár hétköznapi vacsorának, ez a…
bovebben
Kockázott csirkemell gazdagon
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető egytálétel készül most csirkemellből. Két serpenyőre lesz szükség, és némi időre, igazi…
bovebbenSütőtökpürés csirkemell
Természetesen a csirkemell sem szokványosan készül, a fűszerezésen variáltunk. A recept titka azonban a pürében…
bovebbenPácban érlelt csirkejava
Megszokott rövid receptjeinkkel ellentétben itt egy jó hosszú, szabadban történő grillezésre, és persze konyhai elkészítésre…
bovebben
Kacsamell, káposztás cvekedlivel töltve
Már-már azt is mondhatnám, megszokott párosítás az, amiről ez a recept szól, a káposztás tészta…
bovebbenSertésszűz tojásos burgonyával
Mai sertés, ami azért szűz, hogy gyorsabban készüljön. Hoppá. Pedig ez csak sima konyhatechnológia: egyszerűen…
bovebbenBélszín tócsnival és eperrel
A különleges hús különleges receptet igényel - vagy éppen egyszerűt, mert azokból lesznek a legnagyszerűbb…
bovebben
Csirkecsík tésztában sütve
Csirkekedvelőknek készült ez a recept. No persze egy kicsit másképp, mindig elmondjuk, oké, tudjuk, de…
bovebbenKéksajtos csirkemell
A csirkemellhez remekül passzol a sajt, sőt, kifejezetten jót is tesz neki. Arra azonban figyeljünk…
bovebbenSült csirkecomb bébikukoricával
Hétköznapi recept, hétköznapi hozzávalók, a vége persze korántsem lesz hétköznapi. Ez a Mit főzzünk ma?…
bovebben
Hústekercs narancsosan
Majdnem azt adtuk címnek itt, hogy hústekercs aranyosan, mert kis aranyos lett a vége. Költőien…
bovebbenSertésborda zöldségekkel kukoricalepényen
Aki nap mint nap itt van a Mit főzzünk ma? oldalán, tudja, hogy mindig készül…
bovebbenTojáslepényes hústekercs
Egyrészt a karajt sem hétköznapi módon készítjük el - ettől persze hétköznap is simán elkészíthető…
bovebben
Marhacsíkok brokkolival, kesudióval
A húscsíkokat erősen megborsoztam, meghintettem öt fűszer keverékével (ánizs, bors, édeskömény, szegfűszeg, fahéj).
bovebbenBabos szűz
Szűzpecsenye, naná, hogy egy kicsit másképpen. Ráadásul ez egy igazán egyszerű, gyors recept, így, akárhonnan…
bovebbenCsirkemell juharszirupos áfonyával
Nem csak a juharszirup és az áfonya lesz különleges ebben a receptben, hanem a tálalás…
bovebben
Egyszerű zöldbabos rizseshús
Egészen egyszerű hétköznapi recept, ahogyan a neve is mutatja. Természetesen ebben is van némi trükk,…
bovebbenEgyszerű paella boronatárcsában
Mai különleges receptünk kagylóval és rákokkal készül, meg persze csirkemellel. Nem titok, hogy a sáfrány…
bovebbenCsípős csirkemáj zöldségekkel
Egyszerű alapanyagokat találtunk most a hűtőszekrényben és a kamrában, velük dolgozunk ma. Ezerszer mondtuk már,…
bovebben
Ananászos pulykaroló
Tudják, mindig minden egy kicsit másképp készül a Mit főzzünk ma? konyhájában, ez sem lesz…
bovebbenMandulás csirke
Ha egy könnyedebb ételre vágynak, itt van hozzá egy remek recept. Csirke, mandula, saláta -…
bovebbenSonkába tekert balzsamecetes spárga
Nem tettük bele a címbe, de amint a képen is látható, kerül a spárga mellé…
bovebben
Egyszerű mustáros szűzpecsenye
Első blikkre hétköznapra szántuk ezt a receptet, de ez sosem szentírás, hétvégén is tökéletes megoldás.…
bovebbenCsomboros marhapörkölt
Hagyományos recept következik, amelynél nagyon fontos, hogy jó minőségű húst vásároljanak hozzá. A jó marhahúsból…
bovebbenJuhtúrós burgonya sertéskarajjal
Jó dolog hozzányúlni a megszokott köretekhez, és egy-két apró ötlettel feldobni. Most a krumpli van…
bovebben
Pirított sertéscsíkok kínai hangulatban
Akkor nézzük, mi is az a trükk, ami miatt a kínai említésre került. Meg fogja…
bovebbenSzűzérmék sonkával és sajttal
Egyszerű, gyors és persze finom recept szűzpecsenyéből. Igen, a sonka és a sajt elmaradhatatlan:). A…
bovebbenMézes, csípős csirke spagettivel
Mai egyszerű csirkemell recept, két serpenyőben készül, így a mosogatás is kisebb gond lesz. Na…
bovebben
Tejfölös csirkeragu
Hiába, egy jól elkészített csirkeragu mindenki kedvence. Ebben nincs is vita. Abban, hogy ki hogyan…
bovebbenBáránygerinc paradicsomos zöldbabbal
Sok mindent hallani a bárányról, van, aki esküszik rá. Nos, nem csak, vagy nem elsősorban…
bovebbenRizses, zöldborsós szűzpecsenye
Bizonyos szempontból mondhatnánk azt is, hogy egyszerű rizseshús. Jó eséllyel az, persze. Azért van benne…
bovebben
Borókás vadragu
Úgy gondoljuk, azt senki sem vitatja, hogy a vadhúsnál kevés jobb dolog létezik. Mármint a…
bovebbenEmentálival töltött csirkemell
Ezúttal egy igazán egyszerű töltött hús kerül a konyhaasztalra, csirkemell és ementáli sajt. No meg…
bovebbenBébikukoricás, zöldséges csirkemell
Nyilván mindenki szemezgetett már a boltban a bébikukoricával. Most adunk egy igazán gyors, igazán egyszerű…
bovebben
Rakott rántott hús
Szokás szerint cselezünk kicsit, mert nem csak rántott húst készítünk. Azaz, azt is, először, aztán…
bovebbenCeruzababsaláta bélszínjavával
Nemes alapanyagból egy igazán egyszerű recept. Sőt. A ceruzababsaláta önmagában is megállja a helyét, ha…
bovebbenSzőlővel sült csirkemell
Annyiban szezonális receptről van szó, hogy hazai szőlővel az igazi, de ha nagyon megkívánják, bármikor…
bovebben
Bélszínérme konyakos vargányával
Komoly receptjeink egyike, egyrészt az alapanyagok ára miatt, másrészt viszont a feledhetetlen ízharmónia miatt.
bovebbenMangalica szűzpecsenye vajastésztában
Most mangalicát választottunk, nem véletlenül, természetesen. Nagy különbségek vannak hús és hús között, nézzék meg…
bovebbenKaukázusi kefirben pácolt csirke
Tudjuk mindannyian, mennyire fontos a pácolás, és mennyire jót tesz a húsnak. A mostani pác…
bovebben
Rakott csirkemell
Egyrészt almával ízesítjük a csirkemellet, másrészt pedig sajttal koronázzuk meg. Csínján bánjanak a sóval, mert…
bovebbenCsirkemell csirkemájjal töltve, hagymás lencsével
Töltött recept, természetesen nem a megszokott módon, hiszen tudják, mindig kicsit másképp. Csirkés recept, csirkés…
bovebbenBélszíncopf vargányával
Most azokra gondoltunk, akiknek mondjuk például születésnapjuk van. Recepttel, persze, mi mással?
bovebben
Zöldséges nyúlgerinc
Tartsunk néha nyulas napot! Kissé kikopott a mindennapi konyhából a nyúlhús, szerencsére - úgy tűnik…
bovebbenKacsamell kecskesajttal
Jöjjön egy kacsarecept, és ha már különleges, vagy legalábbis nem hétköznapi a hús, legyen hasonlóan…
bovebbenSzűzpecsenye pennével, gombával, sajttal
Tudják, egy tésztafőzésnyi idő. Ez most az a kategória, pennét választottunk ezúttal, valamint szűzpecsenyét, ami…
bovebben
Brokkolival töltött csirkemell
A töltött receptek újabb gyöngyszeme, most a brokkolit kombináljuk a csirkemellel. Hagyományos köretünk lesz, persze…
bovebbenSzűzérmék zöld burgonyalepénnyel
A szűzpecsenye ínyenc falat a sertéshúsok között, kell tehát hozzá recept, nem is egy. Ez…
bovebbenVaddisznópörkölt rókás gnocchival
Ez a mai étel vadhúsból készül, de ne ijedjenek meg! A pörköltnek való lábszár, lapocka nem…
bovebben
Sertésborda roston, salátával
Mivel többségünkben szeretjük a karajt, a Mit főzzünk ma? kötelessége, hogy minél több, minél változatosabb…
bovebbenCsirke tonhallal, burgonyasalátával
Szokásos gyors receptjeink egyike (leszámítva persze a saláta állási idejét, azt bizony hozzá kell kalkulálni).…
bovebbenTöltött pulykamell sajtos sült krumplival
Mit főzzünk ma? - merült fel egy januári napon. Nem vágytunk sertésre - lett tehát…
bovebben
Csirkefalatkák kéksajtos gnocchival
Hogy ma se maradjanak Európa és a világ ízei magyarul recept nélkül, itt egy remek…
bovebbenMustáros rostélyos
Amennyiben hiszünk a legendáriumoknak, akkor ez egy rácson sült magashátszín, jelesül Esterházy Pál herceghez köthetően,…
bovebbenBevert tojás vörösborban
Bevert tojás, oeuf poché? Igen, persze azért egy kicsit másképp. Klasszikus Európa és a világ…
bovebben
Serpenyős kacsamell cukorborsóval, naranccsal
Csudajó választás a kacsamell, remek alapanyag. Szeretjük is használni, és igyekszünk olyan recepteket küldeni, hogy…
bovebbenKacsa párolt gyümölcsökkel töltve
Szeretjük a kacsát is, most egész pecsenyekacsához adunk receptet. Gyümölcsökkel természetesen, nézzék meg, hogyan készül,…
bovebbenZsiványpecsenye juhtúrós puliszkával
Szó, mi szó, egy zsivány élete nem a sütés-főzés körül forgott elsődlegesen, de mint mindenki,…
bovebben
Sertésborda mazsolás, diós endíviával
Kicsit gondban voltunk, amikor besoroltuk ezt a receptet, végül a húsételek közé került, pedig a…
bovebbenRakott csirke
Klasszikus recept, klasszikus rakottas. Most megmutatjuk, hogyan készül mindez a Mit főzzünk ma? konyhájában. Egy-két…
bovebbenTöltött sertéstekercs tejszínes gombával
Itt és most egy nagyon egyszerű étel receptjét mutatjuk meg. Javasoljuk, hogy mindenki olyan húst…
bovebben
Fokhagymás sertéstarja egyszerűen
Fokhagymás sült, a lehető legegyszerűbben, ez ennek a receptnek a célja. A jól sütött sertéstarja…
bovebbenSzaftos csirkemell
Mai vendégreceptünk egy egyszerű, könnyen, gyorsan elkészíthető csirkés recept, bőrös csirkemellből.
bovebben