Mit főzzünk ma? Ha felmerült a kérdés, már meg is van a válasz! Receptek - minden recept itt, egy helyen!

Mit főzzünk ma?
Hiába, úton-útfélen receptbe botlik az ember az interneten. Ha valóban minőségi recepteket keres, a legjobb helyen jár, nálunk megtalálja!
Miért válasszák a Mit főzzünk ma? receptjeit?
Mert sok munka van minden egyes recept mögött, kezdve azok kitalálásától a kitálalásáig. És rengeteg vendég mondott már igen ezekre a kipróbált receptekre. És persze nem csak éttermi, szállodai vendégek, hanem sok sok néző is. Mindenki, aki figyelemmel kísérte a Mit főzzünk ma? adásait 2003 és 2008 között a televíziócsatornákon.
A Mit főzzünk ma? küldetése
A cél röviden: hagyományos magyar konyha, de azért egy kicsit másképp, másrészről pedig széles kitekintés. Azaz, Európa és a világ ízei magyarul, úgy, ahogyan mi szeretjük. Nézzük csak:
Egy hagyományos recept például: vaddisznópörkölt. Így néz ki, ha elkészül:

Vaddisznópörkölt rókás gnocchival
Európa és a világ ízei magyarul, erre a példa: paradicsomos feketekagyló. Ami így néz ki, ha elkészül:

Paradicsomos feketekagyló
Az tény, hogy a Mit főzzünk ma? oldalán nincs 100 ezer recept, miért is lenne. Ami viszont fent van, az bizony mind hétpróbás recept, nem lehet mellényúlni egyikkel sem! Böngésszék, és főzzék, süssék is végig őket!
Videóreceptek
Szöveges és videós receptek adnak segítséget a hétköznapokhoz és ünnepnapokhoz egyaránt! Nem, nem felső gépállásból rögzített félperces, gyorsított felvételek. Minden egyes videóreceptben végigkövethető az aktuális recept minden csínja-bínja, ahogyan azt kell!
Összegezve tehát, a válasz egyértelmű, keressen nálunk! No és persze lásson is neki a receptnek, amit kiválasztott! Rajtunk nem fog múlni, mindent beleadtunk. Jó sütést, főzést, jó hangulatot, és nem utolsósorban jó étvágyat!
Sajtos csirkemell cukkinivel
A csirkemellhez most készítünk egy remek köretet, természetesen nem a megszokott módon. És persze a…
bovebbenTojásos lecsó csirkemellel
Ismét egy többfunkciós recept, mert a tojásos lecsó akár önmagában is elkészíthető. A töltött recepteket…
bovebbenSült mangalicasonka juhsajtos gnocchival
Európa és a világ ízei magyarul, bár a gnocchi olasz sajátosság, azért persze meg kell …
bovebben
Csirkemell répával, cukkinivel göngyölve
Hús és zöldségek, utóbbiakat most együtt sütjük meg a csirkemellel. Alapvetően hagyományos receptet adunk, nézzék…
bovebbenAludttejes daragombóc
A különböző gombócok különleges helyet foglalnak el a magyar konyhában. Rengeteg verziójuk van, a Mit…
bovebbenFokhagymás ponty puliszkával
Itt egy újabb ötlet arra, hogy pontyot ne csak karácsonykor, és ne csak halászlének és…
bovebben
Padlizsános, krumplis lecsós borda
Jó Mit főzzünk ma?-szokás szerint egy kicsit másképp, semmi sem lesz megszokott ebben a receptben,…
bovebbenHalnyárs zöldséglepényen
Nem, nem mentünk át akvarisztikai oldalba, valóban naphallal készül ez a recept. A naphalról több…
bovebbenSült csirkecomb zöldséges raguval
Egy tartalmas, egyszerű, színes ragu lesz a mai recept lelke, no meg persze a szépen…
bovebben
Serpenyős szűzszeletek sült körtével
Gyümölcsös hús, természetesen kicsit másképp. A húshoz csinálunk egy remek pácot, a körtét pedig nem…
bovebbenSertésérmék fűszerköntösben
Ez a recept elsődlegesen a fűszerezésről szól, különleges bundát adunk a húsnak. Nézzék meg, hogyan…
bovebbenPontyfilé szőlővel, körtével, joghurtosan
Hal gyümölcsösen, természetesen. A szőlő és a körte remekül passzol a pontyhoz, rögtön mutatjuk is,…
bovebben
Gazdasaláta sült oldalassal
Az oldalast pácoljuk le előre, méghozzá ketchupos, borsos, mézes pácban. A pácolt húsoknál figyeljünk arra,…
bovebbenCsirkefalatkák kéksajtos gnocchival
Hogy ma se maradjanak Európa és a világ ízei magyarul recept nélkül, itt egy remek…
bovebbenTöltött pulykamell sajtos sült krumplival
Mit főzzünk ma? - merült fel egy januári napon. Nem vágytunk sertésre - lett tehát…
bovebben
Sertésérmék bazsalikomos pesztóval
A hagyományos módon fűszerezett és elkészített hús mellé most adunk egy saját pesztóreceptet. Nézzék meg,…
bovebbenMustáros rostélyos
Amennyiben hiszünk a legendáriumoknak, akkor ez egy rácson sült magashátszín, jelesül Esterházy Pál herceghez köthetően,…
bovebbenMedvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol
A vadfokhagymát, vagy ha így már jobban ismernék, a medvehagymát lepirítjuk, kevés borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk…
bovebben
Zöldséges pulykamell töltött burgonyával
Ha már vettük a fáradságot, és a sütést sem teljesen szokványos módon végeztük, érdemes odafigyelni…
bovebbenKapros, sütőtökös pulykarakottas
Pulykacombra gondoltunk ma, az igazából mindegy, hogy alsó- vagy felsőcombot választanak, az étel mindkettőből tökéletes…
bovebbenFasírt karalábéfőzelékkel
Sajnos el kell ismernünk, főzelékrecept nincs annyi a Mit főzzünk ma? recepttárában, mint amennyit szeretnénk,…
bovebben
Egyszerű heringfilé sült burgonyával
Nos ez egy többfunkciós recept, mert: jó akkor is, ha hirtelen vendégek érkeznek hozzánk, de…
bovebbenCsípős zöldségsaláta
Egy olyan jó kis saláta következik most, ami önmagában is megállja a helyét, de, leginkább…
bovebbenHavannai lencse, gyümölcsökkel
Sokféle lencsés receptet adtunk már, ez most egy gyümölcsös verzió. Egzotikus gyümölcsös verzió:).
bovebben
Pulykamáj körtével, vörösborral
Röviden összefoglalva máj salátaágyon. Persze minden munkafolyamathoz tartozik egy-egy apró trükk.
bovebbenFűszeres kacsamáj narancsos karottán
A gyümölcsöt most a kacsamájjal párosítjuk, és a narancs mellett előkerül a méz is. Izgalmas,…
bovebbenSpárga hollandi mártással
A spárga élettani hatásait sokszor taglaltuk, így most nem fogjuk. Ebben a receptben főszerepet kapott,…
bovebben
Kaukázusi kefírben párolt harcsa
A harcsa remek alapanyag, ez most egy relatíve egyszerű elkészítési mód. Ahogy mondani szoktuk, gyors,…
bovebbenVendégváró marhahúsgombócok csípős szósszal
Egyszerű, gyors húsgombóc recept következik, mert ilyenre is szükség van. Vendégvárónak neveztük el, de természetesen…
bovebbenExtra húsos saláta
Borjúhúsból készülő thai különlegesség, amely valóban elkészült a Mit főzzünk ma? műsorának adásideje alatt. Ez…
bovebben
Sertésfilé rókagombával és sárgadinnyével
Szűzpecsenyéhez adunk most receptet, mellé pedig egy remek, nem szokványos ragut készíthet az, aki velünk…
bovebbenCsirkemell egészben sütve, mézes sárgabarackkal
A csirkemellet ezúttal a mártás fogja meghatározni, alapíz a sárgabarack, de azért elrejtettünk a receptben…
bovebbenAlmás piskóta
A fahéjas alma az egyik nagy kedvencünk, és ezzel bizony nem vagyunk egyedül. Az elkészítéséhez…
bovebben
Csirkemell narancslikőrös gyümölcsökkel
Nem egyszer, nem kétszer mondtuk már, mennyire remek párosítás a csirkemell és a gyümölcs. És…
bovebbenBarackkal, avokádóval készült csirkemellfilé
Gyümölcs és csirkemell, zseniális megoldás. Van is jópár receptünk hozzá, de mindig lehet valami aprósággal…
bovebbenParadicsomos lencsesaláta
A lencse igazán jó dolog, ne csak újévkor vegyük elő. Rendben, recept is kell hozzá,…
bovebben
Borjúmáj bécsi módra
Most adunk egy jó kis elkészítési módot a spárgához, ami most egyszemélyben elviszi a rántott…
bovebbenHarcsapaprikás kapros túrógombóccal
Aki rendszeres látogatója a Mit főzzünk ma? oldalának, tudja jól, hogy halpártiak (is) vagyunk. Nem…
bovebbenCsirkecomb aszúban érlelt szőlőszemekkel
A szezonon kívül az egyéb árak mellett a chile-i (vagy az olasz) szőlő talán már…
bovebben
Kacsamáj gombás hagymamártásban
Kacsamáj, persze, hogy egy kicsit másképp, ezt minden Mit főzzünk ma?-olvasó tudja. Egy jó kis…
bovebbenRókagombasaláta bevert tojással
Talán csak azokkal nem lehet vitatkozni azon, hogy a rókagomba mennyire finom alapanyag, aki alapban…
bovebbenAnanászos csirkemell spárgával
Európa és a világ ízei magyarul - ha szeretnének egy ételt, ami hangulatában ázsiai is, meg…
bovebben
Szőlőlevélben sült lágy kecskesajt
Kiváló recept hús nélkül, mert a húson túl is van élet és étel:). A kecskesajt…
bovebbenCsirkevagdalt tejszínes parajjal
Vagdalt, fasírt, mindegy, hogyan nevezzük, nagy kedvencünk ez is. Most csirkéből készítjük, nézzék meg, hogyan,…
bovebbenVörösboros szarvaspörkölt
A vadétel igazi csemege, az év bármely szakában is készítjük el. Ha ügyesek vagyunk a…
bovebben
Bélszíncopf vargányával, teljes videórecept
Az alapösszetevők valóban a drága kategóriába tartoznak, tudjuk, de mindenki életében van olyan pillanat, amikor…
bovebbenZöldséges fogas citromos mártással, teljes videórecept
Ezt az ételt például tábortűznél is el lehet készíteni. Akkor a körete fóliában sült burgonya…
bovebbenBabos, sajtos szűz
Ez most nem a legkönnyebb receptünk, már ami a tartalmát illeti, húsos, babos, szóval, lesz…
bovebben
Kapros csirkemell rizsgombóccal
Csirkemell, ismét egy kicsit másképp. És persze a köretnél is gondolkodtunk egy kicsit másképp megoldáson,…
bovebbenBorjúragu franciásan
Következzék egy egyszerű, gyors ragu, egy serpenyőben elkészítve. Igen, Európa és a világ ízei magyarul…
bovebbenSertésszűz fenyőmaggal töltve, kuszkusszal
A recept különlegessége most a köret, a kuszkusz. Használhatnak persze kuszkuszfőző edényt is, de ilyen…
bovebben
Sült oldalas másképp
Mondhattuk volna azt is, hogy sült oldalas egyszerűen, de ez így nem teljesen igaz. A…
bovebbenRózsaszín borjúkaraj zsályával sütve, teljes videórecept
Köretnek tejszínes gnocchit készítünk. Ennek az az érdekessége, hogy nem főzzük ki előre vízben a…
bovebbenSütőtökleves és túrófánk, teljes videórecept
Egy különleges ízvilágú leves mellé egy klasszikus süti dukál. Két legyet egy csapásra, szokás mondani.…
bovebben
Pácolt kardhal nyárson, teljes videórecept
Nagyon drága, az tény, de nem is mindennapos receptnek szántuk. Ahogy mondani szoktuk, a recepttárban…
bovebbenRőzsetálas rácsos krumpli
Rácsos burgonyát már készítettünk, most a rőzse elkészítését mutatjuk meg Önöknek.
bovebbenMézes gyümölcsnyárs csokoládéban mártogatva
Mert nyársra nem csak húsokat, zöldségeket lehet húzni, hanem gyümölcsöket is. Erre jó példa ez…
bovebben
Hagyományos malacpaprikás
Aprólékból készül a mai paprikás, kiváló példája annak, ahogyan a hagyományos konyha minden alapanyagot feldolgozott.…
bovebbenPaprikás krumpli sajtos szűzzel
Nos, most, ismét a paprikás krumpli került sorra. Azért ismét, mert bizony van több újraértelmezett…
bovebbenBurgonyás, olívabogyós muffin
És akkor itt is van a muffinprojekt következő darabja, ez most nem édes süti, sőt,…
bovebben
Sült paprika pikáns öntettel
Ezzel a recepttel ismét behozzuk a mediterrán hangulatot a konyhába. Igen, Európa és a világ…
bovebbenHátszín, most zöldborsópürével, teljes videórecept
A zöldborsópüré nem egy ördöngös dolog, egyszerű, gyors, praktikus. A zöldborsót megfőzöm egy szem burgonyával…
bovebbenLime-os szűzpecsenye csiperkével
Citrusos irányban indulunk el ma, gombával, hússal. Nem nehéz elkészíteni ezt a receptet, ellenben nagyon…
bovebben
Szűzpecsenye laskagomba paprikással
Ez most a látványos, és nem nagyon olcsó Mit főzzünk ma? receptek közé tartozik, elsősorban…
bovebbenRibizlis csokoládétorta
A csokihoz használt vízfürdő azt jelenti, hogy egy lábosban vizet melegítünk, fölé fémtálat vagy egy…
bovebbenNarancsos kacsamell lencsés tócsnival
Kacsa gazdagon, hozzá pedig egy spéci tócsni készül most, mutatván, mennyi lehetőség van benne. Nézzék…
bovebben
Csirketekercs spárgával, bormártásban
Spárgaszezonban feltétlenül, szezonon kívül, ha a pénztárca megengedi, akkor is. Röviden ezzel harangozzuk be ezt…
bovebbenKöménymagos kocka
Ha csak rágcsálni szeretnénk, fontoljuk meg, hogy készen veszünk-e valami rágcsát, avagy elkészítjük mi magunk.…
bovebbenTúróhabos áfonya karamell kosárban
Ezúttal nem a hipp-hopp, pittyputty könnyed megoldású süti következik. Szükség lesz egy kis kézügyességre, de…
bovebben
Zöldbabfőzelék, ahogyan én szeretem
Nincs is jobb, egészségesebb egy tányér főzeléknél. Igazán tápláló, finom, és még magyar is. Ugyanis…
bovebbenJoghurtos baracksaláta
Elneveztük salátának, és a gyümölcsös ételek kategóriájába soroltuk, de simán elmegy édesség, desszert helyett. A…
bovebbenHideg meggyleves
Hideg levesekből most a meggyleves kerül sorra. Klasszikus darab, és persze van több variáció is…
bovebben
Egyszerű sajtkrémes tekercs
Avagy sajtos roló, kinek hogyan tetszik. Ez is a remek kis sós nassolnivalók közé tartozik,…
bovebbenKapros tökfőzelék vagdalttal
A jó főzelék nagyszerű dolog, maximálisan igaz ez a tökfőzelékre is. Egyszerű hozzávalók, egyszerű recept,…
bovebbenHagymás rostélyos
Igazán gazdag, hagyományos recept következik, a rostélyos. A Mit főzzünk ma? recepttárban többféle variációt találnak,…
bovebben
Spárgával töltött pulykarolád
Célszerű persze spárgaszezonban elővenni ezt a receptet, bár szezonon kívül is hozzá lehet jutni spárgához.
bovebbenGyümölcsös palacsinta
Palacsinta sokféleképpen, a mai verzió alapvetően gyümölcsös. Persze a gyümölcsökhöz adhatunk még plusz ízt, megtesszük.
bovebbenBorjúszűz spárgával, hollandi mártással
Mutatunk most egy remek mártást, valamint megelőlegezünk mellé-hozzá egy jó kis spárgát, lassan eljön ennek…
bovebben
Őszibarackos, csirkés saláta
Gyümölcs és csirkemell együtt, és persze némi sajt. Könnyű, remek étel, hétköznapokra abszolút ideális. Nézzék…
bovebbenHüvelyes zöldborsófőzelék fűszeres kacsamellel
A recept trükkje, hogy készítünk egy polentakosarat is, ebbe kerül majd a főzelék. Aki nem…
bovebbenGyümölcsös csirkemell törtburgonyával
Sokan szeretik a csirkemellet, mi is szeretjük, már csak azért is, mert rengeteg módon fel…
bovebben
Csíkozott gyöngyhagymás csirkemell
Igen, tudjuk, vannak, akik minden körülmények között ragaszkodnak a csirkehúshoz, a csirkemellhez. Ahhoz azonban, hogy…
bovebbenTésztaszívek csirkével, füstölt sajttal
Húsos tészta készül ma, amelynek extrája, hogy a tésztát természetesen magunk készítjük el. A pikantériát…
bovebbenPontyos rétes
Kettős újraértelmezés zajlik most, érinti a pontyot, és érinti a rétest is. Tegnap már szemeztünk…
bovebben
Mascarponekrém szőlővel, bazsalikommal
Ezt a desszertet főleg azok fogják szeretni, akik nem szeretnek a sütő mellett álldogálni. Ugyanis…
bovebbenSpárgakrémleves
Spárga szezonban feltétlenül, és ha lehet, megoldható, akkor szezonon kívül is. Remek zöldség, mi pedig…
bovebbenCsirkecomb szalonnás ceruzababbal
Csirkecomb, ha lehet, mindig egy kicsit másképp. Az ötletadás a mi feladatunk, itt az újabb…
bovebben
Mogyorós sertésszűz
Előzetesen, mielőtt bárki megijedne, szűkszavú, lényegretörő recept következik:). De minden benne van, ami ennek az…
bovebbenZöldspárgával besütött sertésszűz
Akárcsak a hal, a spárga mellett is szoktunk kampányolni. Sűrűn, amikor csak tehetjük. Egészséges, remek…
bovebbenCsirkemájkrémmel töltött tojás
Itt egy újabb töltött recept. A variációk száma meglehetősen sok, nem dobálózunk nagy szavakkal, hogy…
bovebben
Paradicsomos húsgolyók
Húsgolyó ezerféleképpen, épp mikor milyen kedvünk van. Például. Ez az alap. Ez a recept a…
bovebbenCsokoládés csirkemell
Csirkemell, abszolút nem hétköznapi módon. Érdekesség lesz a mártás is, valamint a gyümölcsök. Nézzék meg,…
bovebbenZöldbabos, tejfölös raguleves
Az alaprecept, vagyis ez, bárányhússal készül, javasoljuk, hogy ezzel készítsék. Jó hangulatú, klasszikus ragulevest kapnak!
bovebben
Gyümölcs rumtésztában
Egy remek, különleges tészta receptjét osztjuk meg ma Önökkel, spéci íz, ha nem is mindennap,…
bovebbenTésztakéregben sült csirkemell, brokkolival
Egy kis különlegesség mára, aminek a titka, lényege nem csak a tésztakéreg, hanem a remek…
bovebbenSzójás csirke távol-keleti hangulatban
Európa és világ ízei magyarul recept következik, mert sok kedves nézőnk kért tőlünk olyasmit, ami…
bovebben
Epertortácska joghurttal, teljes videórecept
Desszertet készítünk, méghozzá joghurtos megoldással, mert úgy vettük észre, mostanában a joghurttal készülő torták, sütemények…
bovebbenHúsos rakott tészta
Egyszerű recept a mai, a munka oroszlánrészét a sütőre bízzuk. Lesz benne zöldség, tészta és…
bovebbenHalragu pikánsan, vajas tésztában
Ezúttal olyan receptről van szó, amelyik abban segíti Önöket, ha esetleg egy másik ételből megmaradt…
bovebben
Carbonara farfalle kicsit másképpen
Európa és a világ ízei magyarul ismét, most egy klasszikus olasz receptet nézünk meg, persze…
bovebbenCitrusos vajhal friss parajsalátával
Ezúttal kifejezetten gyümölcsösre vettük ezt a remek alapanyagból készülő halas receptet. Abszolút dominánsak benne a…
bovebbenSavanyú káposztaleves füstölt tarjával
Európa és világ ízei magyarul - curry és káposztaleves. Remek párosítás, különleges íz, változatosság a…
bovebben
Vaníliás speedy gonzález
Hát persze, hogy nagyon gyorsan elkészül, ezért lett ennek a desszertnek ez a fantázianeve. Persze…
bovebbenCsípős csirkemellcsíkok szójás rizzsel
Európa és a világ ízei magyarul, most épp mindenfelől merítettünk egy kicsit. Igazi inspiratív recept,…
bovebbenKacsamell rozmaringos burgonyával
Ez a kacsarecept a Mit főzzünk ma? műsorában Mikulásra készült, de nem alkalomhoz kötött, amint…
bovebben
Sajttal sült csirkecomb
Egyszerű alapanyagok, látványos végeredmény. Mondtuk ezt már néhányszor, de az étel tekintetében nem ismételjük magunkat,…
bovebbenÁnizsos csirkecomb chilis szilvával
Alapvetően ünnepi alkalmakra ajánljuk ezt az ételt, de bármikor elkészíthető. Remek a hangulata, tény, hogy…
bovebbenSomlói galuska kicsit másképp
Van olyan ember, aki nem szereti a somlói galuskát? Nem hiszünk benne. A legjobb édességek…
bovebben
Spárga vinaigrette variáció
Hangsúlyozottan vinaigrette variáció, inspriratív jelleggel. Például tökmagolajat használunk, és azért lesz még 1-2 apróság.
bovebbenKacsamellragu fahéjas, vörösboros meggyel
A kacsamell csodálatos alapanyag, ennek megfelelően remek ételeket tudunk készíteni belőle. Ma a gyümölcsös irányt…
bovebbenCsirke bundában, spenótfelfújttal
Csirkemell, most nem egyszerűen, nagyon gyorsan, hanem különlegesen. Mert nem mindig szempont a gyorsaság, sőt.…
bovebben
Csülök bográcsban
Figyelem, ez haladó recept. Nem hanyagságból nem adtuk meg a mennyiségeket, egyetlen oka van, mindenki…
bovebbenPikáns halleves, mindenféle tengeri herkentyűből, előzetes
A halászlé igazán remek dolog, de azért ember az ember, mert kíváncsi. Hogyan lehet hallevest…
bovebbenZöldséges fogas citromos mártással
A mai halrecept sajátossága az, hogy nagyon gyorsan és nagyon könnyen elkészíthető. No persze kell…
bovebben
Csirkemell juharszirupos savanyúkáposztával
Mondjuk azt, ilyen az, amikor tobzódunk az élvezetekben? Mondjuk. A csirkemell sem csak úgy, simán…
bovebbenKebab, ahogy nálunk készül
Európa és a világ ízei magyarul - most a kebabost vesszük sorra. Mindig hangsúlyozzuk, most…
bovebbenSertésdagadó erdei gombákkal töltve
Hagyományos recept következik most. Aki már jól ismeri a Mit főzzünk ma? receptjeit, tudja, hogy…
bovebben
Mandulás, szilvás bárányragu kölessel
Hagyományainkból építkezünk ma, lesz a hozzávalók között szilva, köles és bárány. Rég elfeledett ízeket teszünk…
bovebbenRókagombás sertésraguleves
Természetesen a nemes alapanyagok gondos összeválogatása nagyban meghatározza az ételt, így lesz ez most is.…
bovebbenMadársaláta sonkával, debrecenivel, gombákkal
Egyszerű, gyors, kicsit húsos saláta receptje következik most. Alaphangulatát a madársaláta adja, nézzék meg, hogyan…
bovebben
Milánói spagetti egyszerűen
Európa és a világ ízei magyarul, olyan recept következik most, amit igazából már nem is…
bovebbenRántott hagyma szardíniás salátával
Egy variáció rántott hagymára. Az inspirációt persze a szardíniakonzerv adta, mert nem szerettük volna csak…
bovebbenBesameles csirke, zöldségekkel, gombával
Friss, egyszerű, gyorsan elkészíthető receptet ajánlunk ma, vékonyra vágott csirkemell szeletekkel, zöldségekkel. Nézzék meg, hogyan…
bovebben
Nyúlgerincfilé zöldspárgával
Vannak olyan alapanyagok, amelyeket kifejezetten kedvelünk a Mit főzzünk ma? stábjában, ezek közé tartozik a…
bovebbenSzűztönkök gesztenyével
Most egy különleges hangulatú recepttel készültünk, ezért a gesztenye a felelős. Kiválóan passzol a húsokhoz,…
bovebbenCsirkecomb paprikás, paradicsomos raguval
Ennek a csirkecombos receptnek a különlegességét a ragu adja, és még kenyeret is kínálhatunk hozzá,…
bovebben
Vasi pecsenye vegyes savanyúsággal
A Mit főzzünk ma? Európa és a világ ízei magyarul mottója még véletlenül sem jelenti…
bovebbenKínai hangulatú üvegtészta, előzetes
Mindenkihez szól ez a recept, aki kedveli a távol-keleti ízeket, és szereti tudni, mi rotyog…
bovebbenGrill szűzpecsenye kecskesajttal, paradicsommal
Spéci elkészítési mód, eredménye egy látványos étel lesz. A titkot persze itt még nem fedjük…
bovebben
Kapribogyós halsaláta
A tengeri hekkfilé azon túl, hogy egészséges, alapvetően egy jellegtelen, kicsit semleges ízű alapanyag. És…
bovebbenSpárga parmezánnal, eperrel
Ez a recept természetesen spárgaszezonban aktuális igazán, friss spárgával, de mivel bármikor hozzá lehet jutni,…
bovebbenNarancsos sütőtökleves és túrófánk
Mai trükkös recept a Mit főzzünk ma? konyhájából: ami nem is egy recept, hanem kettő.…
bovebben
Citromos habkrém
Egy egyszerű finomság ez a mai recept, ellenben képes feldobni a napot. Ha nem hiszik,…
bovebbenSzezámmagos kisperec
Perec otthon, ez most kisperec, nem nagy. Természetesen lehet ebből nagyobbat is készíteni, de egyelőre…
bovebbenBáránygerinc tésztában sült zöldbabbal
Európa és a világ ízei magyarul, most egy kis brit kirándulás. Tésztaköretes verzió, nem yorkshire…
bovebben
Vargányás csirkemellcsíkok
Gyengénk az erdei gomba, ez vitathatatlan. És adunk is vele rengeteg receptet, ez most egy…
bovebbenSzűzpecsenye lecsóval, burgonyakarikákkal
Hagyományos recept következik, mert ezekre nagy szükség van a mindennapokban. Egy-két apróság persze lesz benne,…
bovebbenFokhagymás, mustáros csirkemell, spenótos tésztával
Ma csirkemell kerül a konyhaasztalra, természetesen megint egy kicsit másképp. Tényleg nagyon egyszerűen készül, és…
bovebben
Hét tenger ördöge
A fantázianév persze semmilyen ördögi praktikát nem takar, bár persze kicsit kalózosra vettük a figurát.…
bovebbenTejszínes, kapros töltött cukkini
Töltött recept, és mi mást használnánk, mint cukkinit? Tökéletesen alkalmas a töltésre, és most egy…
bovebbenSertésraguleves túrógombóccal
Ahogy Önök, úgy mi is szeretjük a ragulevest, így, vagy például így, és persze úgy…
bovebben
Almás, barackos batyu
Ha csak a hozzávalókat nézzük, alma, túró, mazsola, vanília, elég inspirációt kell, hogy adjanak az…
bovebbenAlmás szűz camembert sajttal
Jöjjön a gyümölcsös-sajtos-húsos ételek egy remek darabja. Plusz köretnek tócsni készül, szóval van benne sok…
bovebbenFokhagymás töltött pecsenye
Az újabb és újabb ötletek mellett annak is megvan a varázsa, amikor újra kóstolunk egy…
bovebben
Vasi pecsenye sült paprikával
Első, nagyon fontos lépés a pác: azért is került ide az elejére, mert ezt hozzá…
bovebbenEgyszerű túrófánk erdei gyümölcsös öntettel
Teljesen őszintén elmondjuk, hogy az erdei gyümölcsös öntet ennek a sütinek a titka. Tényleg. Nézzék…
bovebbenŐszibarack juhtúróval, salátával, pulykamellel
A gyümölcsös-sajtos alapot most őszibarackból és juhtúróból raktuk össze, markáns ízeket kapunk. A pulykamell épp…
bovebben
Mézes, csípős csirke
Csirkemell, kicsit másképpen. Kicsit csípősen, kicsit mézesen, és egy kicsit szójásan - ez utóbbit a…
bovebbenMandulakéregben sült vadkacsamell, teljes videórecept
A kacsamell, különösen a vadkacsamell igen remek alapanyag. Most mandulát választottunk mellé párnak, nézzék meg,…
bovebbenSzűzpecsenye sajtkrémes burgonyával
Trükköztünk egy kicsit, hiszen a címben nem említettük a birsalmát. Pedig ez az íz nagyon…
bovebben
Szalonnába tekert sertéskaraj
Hagyományos megoldás a mostani, legalábbis abban az értelemben, miszerint krumpli, hús. Persze azért ez ennél…
bovebbenFriss zöldségek sajtmártással
Nagyon fontos, hogy a nagy formátumú receptek mellett legyen amolyan apróság is a tárban. Persze…
bovebbenSpagetti tejföllel és sonkával
Egyszerű tésztaétel, egy apró trükkel megfűszerezve. Hétköznapra tökéletes választás, gyorsan elkészülő friss étel!
bovebben
Mozzarellás póréhagymás szendvics szardíniával
Jöjjön most egy kis képzavar, szendvics, ami mégsem szendvics, merthogy ez egy olyan szendvics lesz,…
bovebbenSpárga őszibarackos eperrel
Készülünk a spárgaszezonra: jónéhány receptet adunk hozzá, nem véletlenül. Nem akarjuk most elismételni, mennyire egészséges,…
bovebbenTormás zöldborsókrémleves
A leveseken belül most egy egyszerűbb variációt adunk, egy krémlevest. A Mit főzzünk ma? jó…
bovebben
Gyermekkorom nagy kedvence
Ennek a receptnek az a titka, hogy kevés hozzávalóból készül, domináns benne az alma és…
bovebbenKrémes szendvicstorta
Ez egy kicsit beugratós sztori, akárhonnan nézzük. Mert, ugye, torta is, meg nem is. Mert…
bovebbenCsontos csirkemell polentával
Európa és a világ ízei magyarul, ezúttal a polenta, avagy puliszka kerül a konyhaasztalra. Lényegét…
bovebben
Sonkás, gesztenyés csirkecombok
Elég sok példát adunk arra, hogy az egyszerűnek tekintett alapanyagokból mennyi mindent ki lehet hozni.…
bovebbenPulykamell rokfortos dióval, teljes videórecept
Aki hasznosnak találja a videóreceptet, annak itt egy újabb remek darab. Bármikor visszanézhető, bármikor megállítható…
bovebbenMizsei kemény lebbencs
Van az a pillanat, amikor egy jó kiadós ételre vágyik az ember. Bizony. Természetesen erre…
bovebben
Pisztráng fóliában
Mi készüljön a pisztrángból? Erre adunk most választ. Tudják, ha lehet, együnk halat, egészséges és…
bovebbenPonty kagylóval, kaliforniai paprikával
Kicsit a ponty is beszorult a karácsonyi ünnepkör idején készített halak közé, pedig nem csak…
bovebbenSonkás, sajtos karfiol csőben sütve
Arra figyeljünk oda, hogy ezt a fajta ételt mindig frissen tálaljuk, mert ha túl sokáig…
bovebben
Zöldfűszeres spárgaleves
Minden egyes spárgareceptnél kiemeljük, mennyire egészséges és finom alapanyagról van szó. Most sincs másképp:).
bovebbenAlmás rebarbaratorta
Linzer, egy kicsit másképpen, ahogyan azt a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói már megszokhatták. Nézzék…
bovebbenZsenge sárgarépafőzelék, bőrös fogassal
Azt mindig, minden alkalommal elmondjuk, hogy a halfogyasztás mennyire egészséges, és nagyon nem mellékesen a…
bovebben
Spárgával göngyölt csirkemell újhagymamártással
A spárga természetesen frissen, szezonban az igazi, de azon kívül is hozzá tudunk jutni -…
bovebbenGombás, sonkás mangalicakaraj
Természetesen nem csak megsütjük a kiváló minőségű húst, hanem készítünk hozzá egy nem kevésbé remek…
bovebbenPórés tokány zöldséges rizzsel, teljes videórecept
Egy jó sertéstokánynál kevés jobb dolog van, ez tény. Ennek megfelelően ahány ház, annyi szokás,…
bovebben
Tojáslepényes hústekercs
Egyrészt a karajt sem hétköznapi módon készítjük el, ettől persze hétköznap is simán elkészíthető receptről…
bovebbenFokhagymával tűzdelt kacsamell szilvamártással
Itt egy jó sokszorosan kipróbált, sokszorosan letesztelt recept kacsához - próbálják ki!
bovebbenCsirkemell körtével, teljes videórecept
Ezek a hozzávalók a tavaszt idézik, csalogatják. Amint azonban azt a mai példa is mutatja,…
bovebben
Sárgarépás, rókagombás borjúragu
A borjúhús karakteres ízét az erdei gombák egészítik ki ebben a raguban, no meg persze…
bovebbenSajtos csirkemell gyümölcsös rizzsel
Egy alkalommal leteszteltük a Mit főzzünk ma? konyhájában, milyen az, amikor a hűtőben meglévő alapanyagokból…
bovebbenHátszín ánizsos, gyöngyhagymás meggyel, teljes videórecept
Néha drágább alapanyagból is készíthetünk ételt - ehhez nyújt segítséget a recept.
bovebben
Harcsafilé sörtésztában, parajos burgonyagombóccal, teljes videórecept
Érdemes végigkísérni, együtt dolgozni a videóval és fiúkkal a konyhában, például tablettel együtt, hogy biztosak…
bovebbenLazacragu parajjal, kecskesajttal
Egyfelől Európa és a világ ízei magyarul, másfelől pedig a bűvös tésztafőzésnyi idő. Nos, ez…
bovebbenMatjes heringfilé szendvicsként elkészítve
Nem csak az úgymond nagyobb ételekre kell rákészülni, hanem az apróságokra is. Teszem azt, ha…
bovebben
Tarhonyaleves, füstölt marhanyelvvel
Még egy olyan egyszerű dolgot, mint a tarhonyaleves, is lehet másképp készíteni néhány apró trükkel.…
bovebbenEgyszerű narancstorta
És akkor jöjjön egy masszívan gyümölcsös édesség, ha nem is narancs naranccsal, de majdnem. Nézzék…
bovebbenGombás, sonkás csirkemell üvegtésztán
Európa és a világ ízei magyarul, most csirke wokban, naná. Különleges, nem megszokott fűszereket használunk,…
bovebben
Velővel töltött borda
A töltött recept kategória gyöngyszeme kerül ma a konyhaasztalra. Lényeges, hogy vastag szelet hússal dolgozzunk,…
bovebbenMajonézes brokkolisaláta sonkával
Brokkolisaláta egyszerűen, természetesen egy-két aprósággal feldobva. Ahogyan azt a Mit főzzünk ma? konyhájában már megszokhatták!
bovebbenEgyszerű töltött paprika, teljes videórecept
Nem csak hússal lehet tölteni, persze. De mi legyen helyette? Erre ad választ ez a…
bovebben
Egyszerű bundás kenyér kicsit másképp
Aki nap mint nap figyeli a Mit főzzünk ma? oldalát és receptjeinket, rájött már, hogy…
bovebbenCsontos sertésborda zsályával
Pácolós recept, azaz kalkulálni kell azzal az idővel, amennyire a pácnak szüksége van. Utána viszont…
bovebbenIllatos csirkemell mungóbabcsírával
Európa és a világ ízei magyarul, és ahogyan szoktuk, mindig egy kis apróság: a mostani…
bovebben
Lecsós, pirított pulykamáj lapon sült burgonyával, teljes videórecept
Csak azért, mert szeretjük a lecsót, ahogy Önök is. Variálni persze mindig tudni kell, itt…
bovebbenGrillezett polenta morzsolt juhtúróval
Ez a mai recept önmagában is megállja a helyét, de simán adhatjuk köretként is jó…
bovebbenBurgonyakrémleves, avokádóval
Természetesen nem szokványos krumplileves készül a Mit főzzünk ma? konyhájában. Az avokádó remek alapanyag, és…
bovebben
Fahéjas, joghurtos fánk
Ismét egy könnyen, gyorsan, egyszerűen elkészíthető édesség, szándékunk szerint mindenki kedvére.
bovebbenGörög souvlaki tzatzikivel
Egy kis mediterrán hangulat a hétköznapokra, ez a recept mottója, azaz Európa és a világ…
bovebbenCsirkemell kukoricával
Amikor azt mondjuk magunknak, ennénk valami frissensültet, de kicsit szorít az idő... Nos, a Mit…
bovebben
Főtt csülök sonkatekerccsel
Igazi hagyományos recept a mai. Praktikus tanácsok a csülök elkészítéséhez, és persze a megszokott Mit…
bovebbenHarcsapaprikás túrós csuszával, előzetes
Egy igazi magyar klasszikus recept a mostani, természetesen részletes videóval. Minden apróság végigkísérhető, könnyű és…
bovebbenBrassói aprópecsenye sertésszűzből
Többféle verzió létezik, miért is brassói a brassói, de ebbe mi most nem megyünk bele.…
bovebben
Szőlős vagy mustos sült
Ez egy igazi őszi étel, mely persze nem csak ősszel készíthető el. Ha van otthon…
bovebbenSzűzpecsenye pennével, gombával, sajttal
Tudják, egy tésztafőzésnyi idő. Ez most az a kategória, pennét választottunk ezúttal, valamint szűzpecsenyét, ami…
bovebbenZöldbabsaláta kakukkfüves, borecetes dresszinggel
Itt az ideje, hogy előkerüljenek a salátás receptek, no meg persze a hozzájuk passzoló dresszingek.…
bovebben
Töltött csirkemell színesbors mártással
A Mit főzzünk ma? műsorban azon igyekszünk, megmutassuk azt, hogyan képes akár egyetlen ötlet is…
bovebbenVadkacsamell almával, teljes videórecept
A vadkacsa ma már leginkább ünnepi asztalra való, nem mindennapi étek. Ettől függetlenül receptre szükség…
bovebbenParadicsomos zöldségszalma harcsával
Hogy a hal mennyire egészséges, elég nyilvánvalóan bizonyítják a japán statisztikák. A hosszú élet egyik…
bovebben
Paradicsomos, ricottás szélesmetélt
Egy gyors és könnyen elkészíthető tésztás recept következik most. Szélesmetélttel készült, de használhatnak hozzá olasz…
bovebbenWokban párolt pisztráng
Európa és a világ ízei magyarul, most előkerül a wok, amibe azonban nem tengeri halcsemege…
bovebbenJuhsajtos paradicsomsaláta
Ma paradicsommal fogunk varázsolni, no persze, nem csak önmagában. Mert a juhsajt is kiemelten fontos…
bovebben
Kölesleves
A köles az egyik legősibb alapanyag, és nagyon jó kis ételeket készíthetünk belőle. Levest is,…
bovebbenTejszínes zöldborsófőzelék
Egy remekül elkészített főzelék nagyon hasznos, amellett persze, hogy nagyon finom is. Most a zöldborsó…
bovebbenCsokoládés piskóta
Amikor nincs idő komplett tortát készíteni, akkor kell elővenni ezt a receptet. Egyszerű, gyorsan megvan,…
bovebben
Cukkinilepények fokhagymás mártással, teljes videórecept
A Mit főzzünk ma? rendszeres felhasználói már tudják, van egy sorozatunk, az Európa és a…
bovebbenKáposztás rétes kacsapogácsával
Káposztás rétes, egy kicsit másképp. Ezt már mindenki tudja, a Mit főzzünk ma? konyhájában így…
bovebbenFilézett csirkecomb kakukkfüvesen, teljes videórecept
Amikor a séf egész napi sütés-főzés után is neki tud látni egy ételnek. Ez az!
bovebben
Koktélrákkal töltött padlizsán
Alapszlogenünk az Európa és a világ ízei magyarul, ennek megfelelően készült ez a recept. Különlegesség,…
bovebbenTollhegytészta négy sajttal készítve
A Mit főzzünk ma? rendszeresen visszatérő olvasói már tudják, hogy a sajt fűszer. De még…
bovebbenUborkás, paprikás reteksaláta
Egy jó saláta mindig jól jön, és ez igaz a receptre is. Jó salátarecept nélkül…
bovebben
Sertéskaraj petrezselymes tésztában sütve
Van úgy, hogy megkívánjuk a karajt, csak épp nem a megszokott módon készítenénk el. Nem…
bovebbenPalacsintakorong forró eperrel és porcukorral, teljes videórecept
Most egy remek édesség készül a Mit főzzünk ma? konyhájában. Lesz benne gyümölcs, és persze…
bovebbenPalacsinta tejszínhabos eperkrémmel töltve
A palacsinták titka az, hogy nagyon nagyon sokféle módon lehet ízesíteni őket. Ez a mai…
bovebben
Csirkemell mangóval, újhagymával
Egyszerű, gyors, hétköznapi recept, egy remek mártással. Nézzék meg, vágjanak bele bátran!
bovebbenCsirkeragu parajos galuskával
Jó dolgokat lehet készíteni parajjal, itt az újabb példa rá. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető receptről van…
bovebbenKínai hangulatú üvegtészta, teljes videórecept
A kínaiaknak sajátos ízlésük van, mindenki hallotta már a pletykákat a "mindent bele"-alapanyag felhasználásukról.
bovebben
Roston sült csirkemellfilé
Nem emeltük ki a címben, de ennek a receptnek a lelke a medvehagyma. A rostonsütés…
bovebbenCsirkecomb nyárson, nagyon egyszerűen
Igen, vannak nagyon rövid receptjeink, mint ez a nyársas például. Egyetlen oka van, azt pedig…
bovebbenGombaleves kolbászkarikákkal
Gombaleves, ahogyan mi szeretjük, kicsit szalonnás, kicsit hagymás, és persze a füstölt kolbász. Karikákra vágva.…
bovebben
Egyszerű bazsalikomos mascarpone
Igazán gyors, igazán hangulatos remek kis desszert. Rendben, a tejszín felverése emberes tényező, de a…
bovebbenFejessaláta vajmártásban
Igyekszünk lefedni a konyhai alapanyagok minden szegmensét, sorra került tehát a fejessaláta is. Egy-két ötlet…
bovebbenRozmaringos borjúsült
Igazán különleges étel készül, ha kiválasztják ezt a receptet elkészítésre. Sok-sok apróság van benne, tehát…
bovebben
Szűzpecsenye tésztakéregben
Szűzpecsenye, az igazán remek, hálás alapanyag. Ezt a receptet tésztaételként kategorizáltuk, mivel a tésztakéreg alapvetően…
bovebbenPaprikás krumpli kicsit másképp
Paprikás krumpli, persze kicsit másképpen. Ahogyan azt már megszokhatták a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói.…
bovebbenSült csirkecomb Budapest raguval
A ragu (egyik) lényege a szaft, ezt most is kiemelten kezeljük, ettől lesznek különlegesek ma…
bovebben
Báránygerinc mazsolás almával
A bárány karakterisztikájához remekül passzolna a gyümölcsök, ezért a választás. Persze ott is elrejtettünk egy…
bovebbenHideg sültek újratöltve
A Mit főzzünk ma? kedves Olvasói tudják, hogy a konyhában figyelni kell arra, nem történhet…
bovebbenSzűzpecsenye fűszervajjal, salátákkal
Vannak olyan receptjeink, mint például ez, amikor az inspirációt tartjuk a legfontosabbnak, vagyis nem határozunk…
bovebben
Pulykaszárny, pulykacomb, almával sütve
A pulyka relatíve semleges hús, ezért sok irányba el tudjuk vinni. Most almával készítjük, de…
bovebbenEgyszerű csirkenyárs, teljes videórecept
Ha jó az idő, akkor is, ha nem, akkor is előkerülhetnek a nyársak. Mert lehet…
bovebbenPizza, ahogyan én szeretem, teljes videórecept
Háromféle pizzát készítünk: hagymásat, kolbászosat és gombásat. A gombát egy kicsit megpirítjuk.
bovebben
Sertésborda extra káposztásan
Kelkáposzta és savanyú káposzta is részese ennek a receptnek, ezért extra káposztásan. No meg persze…
bovebbenOlasz haltál
A tengeri halfilé mellé tenger gyümölcseit használunk, remek fűszerezéssel, és stílszerűen tollhegytésztával. Ha sikerült kedvet…
bovebbenCsirkemell körtével
Ma megint egy különleges ételt szolgálunk, körtés hagymás csirkét. Hozzá egy könnyű salátaköret tökéletesen megfelel.
bovebben
Csirkecombnyárs, salátával
Egy többfunkciós recept, mivel a nyárs mindig a nyarat idézi, tehát szezonálisan készítsük a szabadban.…
bovebbenCsípős bélszínlángos, színes paprikás vörösbabraguval, teljes videórecept
Őszinték vagyunk: a bélszín egy dolog, az igazi trouvaille ebben a receptben a ragu. Az…
bovebbenOlívás sajtsaláta zöldségekkel
Most egy igazán egyszerű, apróságokkal feldobott, könnyedén elkészíthető sajtos receptet kínálunk. Nézzék meg, és készítsék…
bovebben
Pulykamell rokfortos dióval töltve
Ahogyan Önök, mi itt a Mit főzzünk ma? konyhájában szintúgy odavagyunk a töltött húsokért. Most…
bovebbenSpárga hollandi mártással, teljes videórecept
A tojást és a tejszínt habüstbe rakjuk, majd így vízfürdőre helyezzük, és habverővel, gyors mozdulatokkal…
bovebbenTanyasi csirke spagettivel, csipkebogyólekvárral
Amikor gyors receptre van szükség, ezt lehet elővenni. Azt nem írtuk, hogy egyszerű, mert van…
bovebben
Snidlinges, tejfölös burgonyaleves
Hagyományos recept a mai, ahogyan egy igazi jó krumplileves készül. Lesz benne minden, amit szeretünk,…
bovebbenMascarponés, szedres kocka
Mai süti: igazán nem nehéz, bármikor elővehető. Hűteni mondjuk kell, arra figyeljünk oda, és hagyjunk…
bovebbenRakott banán
Ha már szeretjük a rakott recepteket, márpedig szeretjük, mi is, Önök is, akkor bizony ötletelni…
bovebben
Feketeszedres borjúmáj
A recept egyik titka a címbe is bekerült, ez a gyümölcs, és persze a fűszerezésnél…
bovebbenPikáns csirkeszárnyak
Jöjjön egy igazán egyszerű alapanyag, méghozzá a csirkeszárny. A gyorséttermekben felkapott alap, egyértelmű tehát, hogy…
bovebbenCsirkemell konyakos kacsamájjal töltve
A csirkemell remekül alkalmas töltésre, rengeteg variációban. Most egy testesebb verzió készül a Mit főzzünk…
bovebben
Aszalt szilvával töltött pulykamell, videóelőzetes
Egy kis videós kedvcsináló, lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere, nézzenek bele, és készítsék is…
bovebbenPogácsa vajjal
A pogácsára büszkék vagyunk, mondhatjuk azt, hogy nemzeti eledel, és tény, ami tény, mindig jól…
bovebbenParadicsommal, túróval töltött palacsinta
Van sok-sok palacsintareceptünk, de hiszünk abban, hogy mindig tudunk újat mutatni, nos, ez a mostani…
bovebben
Spagetti paradicsommal és tejszínnel
Akár hétköznapra, akár hétvégére, praktikusan, egyszerűen, gyorsan, és persze finoman: nos, sok jelző, egy recept.
bovebbenNarancsos, zelleres rákragu töltött cukkinivel
Szokásos nem szokványos töltött recept. Kicsit másképp, ahogy azt a Mit főzzünk ma? konyhájában már…
bovebbenAnanászos, kókuszos fogas
Európa és a világ ízei magyarul, következzen most egy egyszerűen elkészíthető halas recept, ha megtehetik,…
bovebben
Rigatoni roppanós zöldségekkel
A zöldségeket most egy remek tésztával készítjük el, de az alapvető karakter a zöldségeké. Nézzék…
bovebbenBorjúraguleves tárkonnyal, tejföllel
A tárkony fogalom, ahogyan a vele ízesített ételek is azok. Most leveshez használjuk, ami borjúcombból…
bovebbenEgyszerű almás palacsinta
Aki rendszeresen látogatja a Mit főzzünk ma? oldalát, tudja már, hogy minden témában találnak több…
bovebben
Paprikás saláta tökmaggal
Egy igazán gazdag salátarecept következik, spéci módon elkészített bundás kenyérrel. Akár reggelinek is remek, de…
bovebbenÓvári sertésborda
Ha valamit gazdag receptnek nevezhetünk, nos, akkor ez az. Karaj, gomba, sonka, sajt - erre…
bovebbenBőrös süldőragu masnitésztával
A malachús remek élmény, ahogyan egy klasszikus filmben is elhangzott, "nincs is jobb, mint enni…
bovebben
Pappardelle mogyorós csirkével, teljes videórecept
Mindazoknak, akik hajlamosak arra, hogy elkapja őket az "egy tésztafőzésnyi idő"-hangulat.
bovebbenPóréhagymaleves grillezett juhsajttal
Nos, ez nem francia jellegű hagymaleves lesz, hanem olyan, ami a Mit főzzünk ma? konyhájában…
bovebbenBevert tojás zöldsalátával
Ha tojásra vágyunk, ne csak rántottára gondoljanak, ehhez adunk most egy újabb tippet. Egyszerűen elkészíthető…
bovebben
Fűszeres bárányragu serpenyőben
Egy igazi klasszikus serpenyős ragu, ezúttal báránnyal. Adunk egy gyors pác variációit is, a bárányhúsnak…
bovebbenBazsalikomos pulykával töltött hagyma
Varázsoljunk egyszerű hozzávalókból - sok ilyen típusú recept van a Mit főzzünk ma? recepttárában, most…
bovebbenKocsonya marhafartővel
Újabb remek példa arra, hogy a magyar konyha nem pazarol. Ennek a receptnek az előtörténete…
bovebben
Kuglófformában sült rizses torta
Desszertet készítünk ma, egy dologra oda kell figyelni viszont. Mindig elmondjuk, hogy a konyhában nincs…
bovebbenChutney készítése, alaprecept
Európa és a világ ízei magyarul alaprecept, amelyet fel tudnak használni mindenféle rostonsülthöz, készüljön az…
bovebbenCsusza laskagombával, kacsahússal
Íme itt a recept, ami ötvözi a Mit főzzünk ma? összes célkitűzését: Európa és a…
bovebben
Sajtos, parajos palacsintarolád
Palacsinta, természetesen megint egy kicsit másképp. Látványos finomság készül, ha ebből a receptből dolgoznak, nem…
bovebbenÉdeschilis királyrák szójás zöldségekkel
Európa és a világ ízei magyarul, terítéken most a rák. No és persze a zöldségek,…
bovebbenBalatoni fogasfilé keszthelyi módra
Az az igazság, vagy hozzájutunk balatoni fogasfiléhez, vagy nem. Persze hogy van alternatív megoldás, gondoltunk…
bovebben
Rozmaringos sült zöldségek
Jöjjön most egy olyan recept, ami remek sültek körete lehet, azonban, ha épp úgy tartja…
bovebbenOlasz zöldségleves kicsit másképp
Európa és a világ ízei magyarul - most a mediterrán térségben kalandozunk, minestrone, zöldségleves. És…
bovebbenGyümölcsös linzerkosarak
Most egy igazán mutatós süti következik, linzertésztából. Nagyon egyszerűen készül, tehát akár hétköznap is bevethető,…
bovebben
Kecskesajtkrémes sült paprika
A pillanat, amikor szendvicsre vágyunk. Nos, ez az a pillanat, amikor megvalósíthatóvá is válik, méghozzá,…
bovebbenSonkába tekert csirkemell, rizspogácsával
Mostanában amolyan egyszerű receptes hangulatban vagyunk, itt az újabb csirkés recept példaként erre. Persze azért…
bovebbenTiramisu, teljes videórecept
Közkedvelt lett ez a süti nálunk is, elég gyorsan. Talán nem véletlenül.
bovebben
Rakott káposzta erdélyi módra
Hagyományos rakott káposzta készül ma a Mit főzzünk ma? konyhájában. Ebben a receptben most nincs…
bovebbenCsirke zsenge karalábébundában
Ez most az egyszerű, hétköznapi csirkés receptek napja, itt az újabb könnyedén elkészíthető, de azért…
bovebbenEpres mascarponéval töltött fánk
Töltött fánk, amolyan hétköznapi módra. Úgy raktuk össze a receptet, hogy ne csak hétvégén férjen…
bovebben
Sertéskaraj gombás velővel töltve
Alapvetően hagyományos receptet adunk ma, töltött karajt. Jó szokásunk szerint persze most is lesz benne…
bovebbenFokhagymás csirke krumplis tésztával
Nem vitás, a krumplis tészta önmagában is kiváló mulatság, kovászos uborkával különösen. De, a Mit…
bovebbenCitromos dresszing készítése, alaprecept
A remek ételek elkészítéséhez szükség van különféle kiegészítőkre, most a citromos dresszing elkészítéséhez adunk alapreceptet.…
bovebben
Burgonyapüré készítése, alaprecept
A Mit főzzünk ma? oldal lényege, hogy minden munkafolyamathoz, ami a konyhában zajlik, teljes körű…
bovebbenKörtével, camemberttel töltött palacsintabatyu
Nos, itt az ezerarcú palacsinta újabb verziója. Gyümölcs és sajt kéz a kézben járnak, most…
bovebbenTejszínes, gombás makaróni
Jöjjön egy igazán egyszerű, hétköznapra való tésztás recept. Úgy szoktuk mondani, az egy tésztafőzésnyi idős…
bovebben
Tengeri halfilé rizstésztával
Persze most sem járunk messze az Európa és a világ ízei koncepciótól, elkalandozunk Japán felé.
bovebbenPárolt fogas gombákkal körítve
Szokás szerint megérkezett a különleges alapanyagokból készülő étel receptje. Nem mindennapos a fogasfilé, valamint az…
bovebbenKelkáposzta paprikás mártással
A kelkáposzta remek alapanyag, sokféle ételt készíthetünk belőle. Most hagyományos irányba indultunk el, paprikás mártást…
bovebben
Sáfrányos halleves tenger gyümölcseivel
Egy igazán különleges, mégis könnyen elkészíthető leves a Mit főzzünk ma? recepttárából. Különlegességéhez a fűszerezés…
bovebbenMákos kifli
Az egyszerű, gyors édes kiflik mákos verziója. Könnyen elkészíthető, nem lehet vele hibázni, és persze…
bovebbenZöldséges hamburger bárányhússal
Hamburgert otthon, természetesen. Egyrészt jó móka a sütés-főzés, másrészt olcsóbban is kijövünk, még különleges hússal…
bovebben
Csontos karaj zellerpürével
A csonttal együtt sütött húsnak más az íze, szofisztikáltabb, tehát most kedvezünk azoknak, akik így…
bovebbenVagdalthúslepény burgonyalepénnyel, szőlővel
Lepényes recept a mai, egyszer a fasírt, ami ugye egy húslepény, és a burgonyalepény. Most…
bovebbenLime-os szűzpecsenye csiperkével, videórecept
Egy egyszerű recept, ami hipp-hopp megoldásnak tűnik - mert az is. A végeredmény azonban ennél…
bovebben