Receptek: Sajtok

Pácolt mozzarellagolyók

A mozzarellagolyókat bepácoljuk olívaolaj, petrezselyemzöld, rozmaring, fokhagyma, só, bors keverékébe. Állni hagyjuk egy napig.
Bővebben


Édeskömény csirkemellen

Az édesköményt negyedeljük, a torzsáját kivájjuk, de úgy, hogy a levelei együtt maradjanak.
Bővebben


Grillezett füstölt gomolya mézes ananásszal és tökmagolajjal

Pirított zsemlemorzsát petrezselyemmel, apróra vágott tökmaggal, főtt tojással összekeverünk, és rászórjuk az ananászra.
Bővebben


Grill juhsajt, saláta és sült paprika

Teflonserpenyőt jól felmelegítünk. Egy csepp olívát öntünk alá. A juhsajtot 4 egyenlő részre vágjuk, majd hirtelen mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Bővebben


Grill juhsajt paradicsomágyon

Füstölt juhsajtot választottam, mert nagyon kellemes íze van, és jól is lehet grillezni. Felszeleteljük vastagabb szeletekre.
Bővebben


Friss sajt omlós tésztában

  A friss sajt omlós tésztában recept hozzávalói 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojás (sárgája), só, 30 dkg túró, 8 dkg sajt (trappista), 5 dkg fenyőmag, 10 dkg bacon, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, 10 dkg brokkoli   Friss sajt omlós tésztában   Az már…
Bővebben


Kecskesajtos burgonyalepény

Hozzávalók 40 dkg főtt burgonya, só, 1 kg paradicsom, 1 csomó újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg kecskesajt, 1 dl olívaolaj, 1 db tojás, bors, szerecsendió, 1 csomag petrezselyemzöld, 3 evőkanál méz, 1 evőkanál balzsamecet   A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, borsot, szerecsendiót, a kockára vágott kecskesajtot, összekeverjük, végül lepényeket formázunk belőle.…
Bővebben


Sajtropogós

Hozzávalók 20 dkg sajt, 15 dkg vaj, 0,5 dl tej, 5 dkg darált dió, 10 dkg zsemlemorzsa, 3 db tojás, 2 dl olaj, 16 dkg majonéz, 10 dkg liszt   Sajtropogós   A vajból, lisztből, világos vajas rántást készítünk. Tejjel felengedjük, sózzuk, és egy sűrű besamelt készítünk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, golyó- vagy rúdformára formázzuk,…
Bővebben


Sajtos, parajos palacsintarolád

Hozzávalók 5 dl tej, 10 dkg liszt, 4 db tojás, só, 30 dkg spenót (paraj), 20 dkg sajt (kék), olaj (olíva), fehérbors, 5,5 dl tejszín   Sajtos, parajos palacsintarolád   A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a tejjel és a tejszínnel. A liszt felét hozzákeverjük, majd a fehérjét is hozzáadjuk. Ezután adagoljuk hozzá…
Bővebben