Camembert sajtfelfújt

Hozzávalók, camembert sajtfelfújt

  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • forró tej,
  • 3 db tojás,
  • só,
  • bors (őrölt),
  • 20 dkg camembert,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához

 

Camembert sajtfelfújt

Camembert sajtfelfújt

 

A camembert sajtfelfújt elkészítése

 

A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk, de vigyázni kell arra, hogy fehér maradjon, ne piruljon meg. Ezután folyamatosan keverve annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy sűrű besamelmártást kapjunk.

Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kicsi kockákra darabolt camembert sajttal, aprított petrezselyemmel. Összekeverjük, majd egy csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket lazán beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze. A camembert sajthoz aktuális árat itt találnak.

A felfújthoz használható formákat kivajazzuk, liszttel beszórjuk, majd háromnegyedig töltjük a habos masszával. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Forrón tálaljuk, és piros pritamin paprikával, petrezselyemmel díszítjük.

Nézzen körül a Mit főzzünk ma? recepttárában, itt, további sok-sok remek sajtos receptért!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Camembert sajtfelfújt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.