Camembert sajtfelfújt

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj,
  • 10 dkg liszt,
  • forró tej,
  • 3 db tojás,
  • só,
  • bors (őrölt),
  • 20 dkg camembert,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • vaj, liszt a forma kikenéséhez, beszórásához

 

Camembert sajtfelfújt

Camembert sajtfelfújt

 

A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk, de vigyázni kell arra, hogy fehér maradjon, ne piruljon meg.

Ezután folyamatosan keverve annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy sűrű besamelmártást kapjunk.

Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kicsi kockákra darabolt camembert sajttal, aprított petrezselyemmel.

Összekeverjük, majd egy csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket lazán beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.

A felfújthoz használható formákat kivajazzuk, liszttel beszórjuk, majd háromnegyedig töltjük a habos masszával. 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Forrón tálaljuk, és piros pritamin paprikával, petrezselyemmel díszítjük.

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Camembert sajtfelfújt
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.