Hozzávalók, camembert sajtfelfújt
10 dkg vaj
10 dkg liszt
forró tej
3 db tojás
só
őrölt bors
20 dkg camembert
1 csokor petrezselyem
vaj
liszt a forma kikenéséhez, beszórásához

Camembert sajtfelfújt
A camembert sajtfelfújt recept elkészítése
Egy nagyon rövid bevezető a camembert-hez, amiből kiderül az is, hogyan kapcsolódik a brie-hez:). Kattintsanak ide a részletekért!
A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, kicsit megfuttatjuk, de vigyázni kell arra, hogy fehér maradjon, ne piruljon meg. Ezután folyamatosan keverve annyi forró tejet öntünk hozzá, hogy sűrű besamelmártást kapjunk.
Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni, majd egyesével belekeverjük a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a kicsi kockákra darabolt camembert sajttal, aprított petrezselyemmel. Összekeverjük, majd egy csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket lazán beleforgatjuk, hogy a hab ne törjön össze.
Itt egy gyors ártájékoztató a camembert-hez!
A felfújthoz használható formákat kivajazzuk, liszttel beszórjuk, majd háromnegyedig töltjük a habos masszával. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Forrón tálaljuk, és piros pritamin paprikával, petrezselyemmel díszítjük.
Itt találnak egy másfajta sajtos receptet!
Jó étvágyat kívánunk!
