Carbonara farfalle, egy kicsit másképpen

Hozzávalók, carbonara farfalle, egy kicsit másképpen

  • 25 dkg szeletelt bacon,
  • 15 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 1 köteg petrezselyem,
  • 5 dl tejszín,
  • 10 dkg vaj,
  • 4 db tojás sárgája,
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt,
  • 1 dl olívaolaj,
  • 50 dkg tészta,
  • só,
  • szerecsendió,
  • őrölt fekete bors

 

Carbonara farfalle, egy kicsit másképpen

Carbonara farfalle, egy kicsit másképpen

 

A carbonara farfalle, egy kicsit másképpen recept elkészítése

 

Ez az étel nagyon gyorsan készen van!

A csíkokra vágott bacont az olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, a fokhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk, majd erős tűzön elfőzzük a gomba levét. Ezután a tejszínt kikeverjük a tojás sárgájával.

Közben a tésztát, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A meleg tésztát a raguval összekeverjük, ráöntjük a tojásos tejszínt, kellő sűrűségig melegítjük, majd beletesszük a vajat. Ekkor már nem melegítjük tovább, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel.

Tálalás után reszelt parmezánnal megbolondítjuk. Tésztás recept közül itt válogathatnak!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Carbonara farfalle, egy kicsit másképpen
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.