Carbonara farfalle, egy kicsit másképpen

Hozzávalók

  • 25 dkg (szeletelt) bacon,
  • 15 dkg gomba,
  • 1 fej hagyma,
  • 5 gerezd (zúzott) fokhagyma,
  • 1 köteg petrezselyem,
  • 5 dl tejszín,
  • 10 dkg vaj,
  • 4 db tojás (sárgája),
  • 10 dkg (reszelt) sajt (parmezán),
  • 1 dl olaj (olíva),
  • 50 dkg tészta,
  • só,
  • szerecsendió,
  • őrölt bors (fekete)

 

Carbonara farfalle, egy kicsit másképpen

Carbonara farfalle, egy kicsit másképpen

 

Tehát: ez az étel nagyon gyorsan készen van!

A csíkokra vágott bacont az olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, tovább pirítjuk, majd rátesszük a vékony szeletekre vágott gombát, a fokhagymát.

Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval megszórjuk, majd erős tűzön elfőzzük a gomba levét. Ezután a tejszínt kikeverjük a tojás sárgájával.

Közben a tésztát, lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A meleg tésztát a raguval összekeverjük, ráöntjük a tojásos tejszínt, kellő sűrűségig melegítjük, majd beletesszük a vajat. Ekkor már nem melegítjük tovább, megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel.

Tálalás után reszelt parmezánnal megbolondítjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Carbonara farfalle, egy kicsit másképpen
Author Name
Published On


Comments are closed.