Egyszerű sajtfondü

Hozzávalók, egyszerű sajtfondü

3,5 dl tejszín
25 dkg krémsajt
10 dkg füstölt sajt

őrölt színes bors
3 db paradicsom
1 dl száraz fehérbor
1 db közepes kígyóuborka
2 szál sárgarépa
1 csokor piros retek
friss rozsos pékáru

 

Egyszerű sajtfondü

Egyszerű sajtfondü

 

Az egyszerű sajtfondü elkészítése

 

A tejszínt nyeles forralóba öntjük, felforraljuk, majd beletesszük a krémsajtot, és a reszelt füstölt sajtot. Ezután lassú tűzön, állandóan kevergetve, a sajtok olvadásáig főzzük. Sóval, az őrölt színes borssal, fűszerezzük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott, magtalanított paradicsomot, és hozzáöntjük a száraz fehérbort. A natúr krémsajthoz aktuális árat itt találnak.

A mártogatni valóhoz az uborkát, a sárgarépát, meghámozzuk, vékony hasábokra daraboljuk, a piros retket cikkekre vágjuk, a rozsos pékárut kisebb darabokra szeljük. Mindegyik mártogatnivalót külön kis tálkába tesszük, a forró sajtfondüt porcelánedénybe töltjük, majd minden hozzávalót tálcára téve, együtt kínáljuk.

Ha minden elkötelezettség nélkül, csak úgy szeretne böngészni sok-sok remek recept között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válassza ki a kedvére valót, és készítse el! És nézzen vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Egyszerű sajtfondü
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.