Farfalle sajtkavalkáddal

Hozzávalók, farfalle sajtkavalkáddal

40 dkg masnitészta
2 evőkanál olívaolaj

bors
friss bazsalikom
3 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
2 csomag mozzarella
6 dkg ementáli sajt
6 dkg parmezán sajt
6 dkg trappista sajt

 

Farfalle sajtkavalkáddal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Farfalle sajtkavalkáddal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A farfalle sajtkavalkáddal recept elkészítése

 

Egyszerű tésztás recept, naná, hogy egy kis sajttal megbolondítva. A komplex ízhatás kedvéért többféle sajtot használunk, innen jön a sajtkavalkád:).

Az olívaolajon megfuttatjuk a szeletekre vágott fokhagymát, hozzáöntjük a tejszínt, majd  ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal.

A kifőtt tésztánkat vajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük, megszórjuk a sajtokkal, és  ráöntjük a tejszínt. Sajtokhoz aktuális árakat itt találnak. Rövid időre sütőbe tesszük, hogy átsüljön  a sajttal a tészta. Forrón tálaljuk.

Egy másfajta sajtos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Farfalle sajtkavalkáddal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.