Friss sajt, omlós tésztában sütve

Hozzávalók

20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojás (sárgája), só, 30 dkg túró, 8 dkg sajt (trappista), 5 dkg fenyőmag, 10 dkg bacon, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, 10 dkg brokkoli

 

Friss sajt, omlós tésztában sütve

Friss sajt, omlós tésztában sütve

 

A friss sajt, omlós tésztában sütve recept elkészítése

 

A lisztet és a szobahőmérsékletű vajat az egy tojássárgájával gyorsan és alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőbe tesszük, pihentetjük.

A túrót egy keverőtálba helyezzük, sózzuk. Adunk hozzá egy kevés lisztet, reszelt trappista sajtot, pirított fenyőmagot, apró kockára vágott bacont, és egy tojássárgáját. A trappista sajthoz aktuális árat itt találnak.

A tésztát kivesszük a hűtőből. Kinyújtjuk olyan fél cm vastagra. A sütőformába tesszük és kihúzzuk a szélére is. Ráhelyezzük a túrós tölteléket. A tetejét megszórjuk sajttal, és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt.

Egy forralóban a vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a brokkolit apró darabokra vágva. Egy kevés zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Felöntjük a tejjel.

Szódabikarbónát teszünk hozzá, kevés lisztet, és kiforraljuk. Botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, szükség esetén szitán átszűrjük, majd a sajtos pitével tálaljuk.

Egy másik remek sajtos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss sajt, omlós tésztában sütve
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.