Friss sajt, omlós tésztában sütve

Hozzávalók

  • 20 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • 2 tojás (sárgája),
  • só,
  • 30 dkg túró,
  • 8 dkg sajt (trappista),
  • 5 dkg fenyőmag,
  • 10 dkg bacon,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál liszt,
  • só,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl tej,
  • 10 dkg brokkoli

 

 

Friss sajt, omlós tésztában sütve

Friss sajt, omlós tésztában sütve

A lisztet és a szobahőmérsékletű vajat az egy tojássárgájával gyorsan és alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőbe tesszük, pihentetjük.

A túrót egy keverőtálba helyezzük, sózzuk. Adunk hozzá egy kevés lisztet, reszelt trappista sajtot, pirított fenyőmagot, apró kockára vágott bacont, és egy tojássárgáját.

A tésztát kivesszük a hűtőből. Kinyújtjuk olyan fél cm vastagra. A sütőformába tesszük és kihúzzuk a szélére is. Ráhelyezzük a túrós tölteléket. A tetejét megszórjuk sajttal, és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt.

Egy forralóban a vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a brokkolit apró darabokra vágva.

Egy kevés zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Felöntjük a tejjel.

Szódabikarbónát teszünk hozzá, kevés lisztet, és kiforraljuk. Botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, szükség esetén szitán átszűrjük, majd a sajtos pitével tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.