Friss sajt omlós tésztában

Hozzávalók, friss sajt omlós tésztában

20 dkg liszt
15 dkg vaj
2 tojás sárgája

30 dkg túró
8 dkg trappista sajt
5 dkg fenyőmag
10 dkg bacon
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt

1 gerezd fokhagyma
2 dl tej
10 dkg brokkoli

 

Friss sajt omlós tésztában

Friss sajt omlós tésztában

 

Az már elég rég kiderülhetett a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói és Recepthasználói számára, hogy gyengénk a sajt. Természetes tehát, hogy rendszeresen adunk sajtos tippeket, ez most egy igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető, ellenben fenséges étel. Nem is szaporítjuk a szót, jöjjön a receptleírás!

 

A friss sajt omlós tésztában recept elkészítése

 

A lisztet és a szobahőmérsékletű vajat az egy tojássárgájával gyorsan és alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőbe tesszük, pihentetjük. A túrót egy keverőtálba helyezzük, sózzuk. Adunk hozzá egy kevés lisztet, reszelt trappista sajtot, pirított fenyőmagot, apró kockára vágott bacont, és egy tojássárgáját. Bár a trappista elég megszokott sajtfajta, biztonság kedvéért adunk hozzá ártájékoztató tippet, itt.

A tésztát kivesszük a hűtőből. Kinyújtjuk olyan fél cm vastagra. A sütőformába tesszük és kihúzzuk a szélére is. Ráhelyezzük a túrós tölteléket. A tetejét megszórjuk sajttal, és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt. Egy forralóban a vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a brokkolit apró darabokra vágva. Egy kevés zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Felöntjük a tejjel.

Szódabikarbónát teszünk hozzá, kevés lisztet, és kiforraljuk. Botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, szükség esetén szitán átszűrjük, majd a sajtos pitével tálaljuk. Itt egy másfajta sajtos receptet találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss sajt omlós tésztában
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.