Friss sajt omlós tésztában

 

A friss sajt omlós tésztában recept hozzávalói

20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 2 tojás (sárgája), só, 30 dkg túró, 8 dkg sajt (trappista), 5 dkg fenyőmag, 10 dkg bacon, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tej, 10 dkg brokkoli

 

Friss sajt omlós tésztában

Friss sajt omlós tésztában

 

Az már elég rég kiderülhetett a Mit főzzünk ma? kedves Olvasói és Recepthasználói számára, hogy gyengénk a sajt. Természetese tehát, hogy rendszeresen adunk sajtos tippeket, ez most egy igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető, ellenben fenséges étel. Nem is szaporítjuk a szót, jöjjön a receptleírás!

A lisztet és a szobahőmérsékletű vajat az egy tojássárgájával gyorsan és alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőbe tesszük, pihentetjük.

A túrót egy keverőtálba helyezzük, sózzuk. Adunk hozzá egy kevés lisztet, reszelt trappista sajtot, pirított fenyőmagot, apró kockára vágott bacont, és egy tojássárgáját. Bár a trappista elég megszokott sajtfajta, biztonság kedvéért adunk hozzá ártájékoztató tippet, itt.

A tésztát kivesszük a hűtőből. Kinyújtjuk olyan fél cm vastagra. A sütőformába tesszük és kihúzzuk a szélére is. Ráhelyezzük a túrós tölteléket. A tetejét megszórjuk sajttal, és 170 fokon megsütjük 15 perc alatt.

Egy forralóban a vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a brokkolit apró darabokra vágva. Egy kevés zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Felöntjük a tejjel.

Szódabikarbónát teszünk hozzá, kevés lisztet, és kiforraljuk. Botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, szükség esetén szitán átszűrjük, majd a sajtos pitével tálaljuk.

Itt egy másfajta sajtos receptet találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Friss sajt omlós tésztában
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.