Hozzávalók
30 dkg sajt (gomolya, füstölt), 40 dkg dinnye (sárga), 2 evőkanál méz, 1 evőkanál tökmagolaj, 5 dkg répa (sárga), bors

Grillezett füstölt gomolya mézes ananásszal és tökmagolajjal
A grillezett füstölt gomolya mézes ananásszal és tökmagolajjal recept elkészítése
A gomolyát zsiradék nélkül roston sütjük, ne ijedjenek meg, ha egy kicsit nyúlós lesz. Kivesszük a sajtot. A gomolyához aktuális árat itt találnak.
Ugyanebben a serpenyőben mézet hevítünk, ebben pirítjuk a felszeletelt ananászt. Pirított zsemlemorzsát petrezselyemmel, apróra vágott tökmaggal, főtt tojással összekeverünk, és rászórjuk az ananászra.
Tálalásnál középre helyezzük a sajtot, köré az ananászt, végül tökmagolajjal meglocsoljuk. A tökmagolaj nemcsak a díszítéshez illik, hanem nagyon jól kiegészíti az étel ízét.
Egy más karakterű sajtos receptet itt találnak!
Jó étvágyat kívánunk!
És ha már szót ejtettünk a sajtok sütéséről, itt egy remek tipp, próbálják ki ezt is!
Ha már gomolyát (vagy gömölyét) ajánlottunk ehhez a recepthez, ejtsünk róla néhány szót.
A gomolya úgy készül, hogy a beoltott tej túróját gomolyanyomó ruhával összefogják, a túróból a savó nagyját ruhán keresztül kinyomkodják. A négy sarkán összekötött kendővel gerendába akasztva a maradék kicsepeg belőle.
A cipó alakú, 2–3 kg nagyságú sajtot a pásztorkunyhó eresze alatti polcon vagy a tető alatt álló gomolyaszárítón 4–5 napig szikkasztják. További részleteket itt olvashatnak.
