Grillezett füstölt gomolya mézes ananásszal és tökmagolajjal

Hozzávalók

30 dkg sajt (gomolya, füstölt), 40 dkg dinnye (sárga), 2 evőkanál méz, 1 evőkanál  tökmagolaj, 5 dkg répa (sárga), bors

 

Grillezett füstölt gomolya mézes ananásszal és tökmagolajjal

Grillezett füstölt gomolya mézes ananásszal és tökmagolajjal

 

A grillezett füstölt gomolya mézes ananásszal és tökmagolajjal recept elkészítése

 

A gomolyát zsiradék nélkül roston sütjük, ne ijedjenek meg, ha egy kicsit nyúlós lesz. Kivesszük a sajtot. A gomolyához aktuális árat itt találnak.

Ugyanebben a serpenyőben mézet hevítünk, ebben pirítjuk a felszeletelt ananászt. Pirított zsemlemorzsát petrezselyemmel, apróra vágott tökmaggal, főtt tojással összekeverünk, és rászórjuk az ananászra.

Tálalásnál középre helyezzük a sajtot, köré az ananászt, végül tökmagolajjal meglocsoljuk. A tökmagolaj nemcsak a díszítéshez illik,  hanem nagyon jól kiegészíti az étel ízét.

Egy más karakterű sajtos receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

És ha már szót ejtettünk a sajtok sütéséről, itt egy remek tipp, próbálják ki ezt is!

Ha már gomolyát (vagy gömölyét) ajánlottunk ehhez a recepthez, ejtsünk róla néhány szót.

A gomolya úgy készül, hogy a beoltott tej túróját gomolyanyomó ruhával összefogják, a túróból a savó nagyját ruhán keresztül kinyomkodják. A négy sarkán összekötött kendővel gerendába akasztva a maradék kicsepeg belőle.

A cipó alakú, 2–3 kg nagyságú sajtot a pásztorkunyhó eresze alatti polcon vagy a tető alatt álló gomolyaszárítón 4–5 napig szikkasztják. További részleteket itt olvashatnak.

 

Cím
recipe image
Recept neve
Grillezett füstölt gomolya mézes ananásszal és tökmagolajjal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.