Grillezett juhsajt sült paprikával

Hozzávalók

60 dkg füstöltsajt (juh), 4 db kaliforniai paprika (piros), 2 evőkanál mustár (dijoni), borecet, 0,5 teáskanál méz, olaj (olíva), fél fej jégsaláta, fél fej freezer saláta, 2 teáskanál cukor

 

Grillezett juhsajt sült paprikával

Grillezett juhsajt sült paprikával

 

A kaliforniai paprika magházát és az ereit eltávolítjuk.

Sütőlapra helyezzük, és 200 fokos sütőben megsütjük úgy, hogy bőre a húsától elváljon.

Kivesszük, lefóliázzuk, hogy gőz képződjön, így a héját le tudjuk húzni.

Kevés borecetben a cukrot elkeverjük, olívaolajat öntünk rá, és ebbe a lehúzott bőrű paprikát belehelyezzük.

A salátát összetépjük.

A mézet a mustárral összekeverjük, majd a salátához adagoljuk.

Egyenletesen elkeverjük. Kis olívaolajat és borecetet öntünk rá.

Egy teflonserpenyőt jól felmelegítünk, és egy csepp olívát öntünk alá.

A juhsajtot négy egyenlő részre vágjuk, majd hirtelen mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Együtt tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ma egy egyszerű vegetáriánus ételt mutatunk be, amivel bárki elkápráztathatja vendégeit. Kisebb adagban készítve előételnek is páratlan.
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.