Hozzávalók, grillezett juhsajt sült paprikával
60 dkg füstölt sajt (juh)
4 db piros kaliforniai paprika
2 evőkanál dijoni mustár
borecet
0,5 teáskanál méz
olívaolaj
fél fej jégsaláta
fél fej freezer saláta
2 teáskanál cukor

Grillezett juhsajt sült paprikával
A grillezett juhsajt sült paprikával recept elkészítése
A kaliforniai paprika magházát és az ereit eltávolítjuk. Sütőlapra helyezzük, és 200 fokos sütőben megsütjük úgy, hogy bőre a húsától elváljon. Kivesszük, lefóliázzuk, hogy gőz képződjön, így a héját le tudjuk húzni.
Kevés borecetben a cukrot elkeverjük, olívaolajat öntünk rá, és ebbe a lehúzott bőrű paprikát belehelyezzük. A salátát összetépjük. A mézet a mustárral összekeverjük, majd a salátához adagoljuk. Egyenletesen elkeverjük. Kis olívaolajat és borecetet öntünk rá.
Egy teflonserpenyőt jól felmelegítünk, és egy csepp olívát öntünk alá. A juhsajtot négy egyenlő részre vágjuk, majd hirtelen mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Együtt tálaljuk. A juhsajthoz aktuális árat itt találnak.
Egy más jellegű grillreceptet itt találnak!
Jó étvágyat kívánunk!
