Grillezett juhsajt sült paprikával

A grillezett juhsajt sült paprikával recept hozzávalói

60 dkg füstölt juhsajt, 4 db piros kaliforniai paprika, 2 evőkanál dijoni mustár, borecet, 0,5 teáskanál méz, olívaolaj, fél fej jégsaláta, fél fej freezer saláta, 2 teáskanál cukor

Grillezett juhsajt sült paprikával

Grillezett juhsajt sült paprikával

 

A grillezett juhsajt sült paprikával recept elkészítése

 

Nézzük csak, mit lehet kihozni a remek juhsajtból. Legyen sütés? Legyen. Hozzá egy kis zöldség, csak a változatosság kedvéért, nem kell mindennap hús. Nézzék meg, próbálják ki!

A kaliforniai paprika magházát és az ereit eltávolítjuk. Sütőlapra helyezzük, és 200 fokos sütőben megsütjük úgy, hogy bőre a húsától elváljon. Kivesszük, lefóliázzuk, hogy gőz képződjön, így a héját le tudjuk húzni.

Kevés borecetben a cukrot elkeverjük, olívaolajat öntünk rá, és ebbe a lehúzott bőrű paprikát belehelyezzük. A salátát összetépjük. A mézet a mustárral összekeverjük, majd a salátához adagoljuk. Egyenletesen elkeverjük. Kis olívaolajat és borecetet öntünk rá.

Egy teflonserpenyőt jól felmelegítünk, és egy csepp olívát öntünk alá. A juhsajtot négy egyenlő részre vágjuk, majd hirtelen mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Együtt tálaljuk. A juhsajthoz aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy más jellegű grillreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Grillezett juhsajt sült paprikával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.