Három ízű sajtfalatok fűszerekbe, magvakba forgatva

Hozzávalók

  • 15 dkg füstölt sajt,
  • 15 dkg sajt (trappista),
  • 15 dkg krémsajt,
  • 10 dkg vaj,
  • só,
  • 1 csokor snidling,
  • 1 db paprika (pritamin),
  • 1 db kalács,
  • 10 dkg pirított mogyoró

 

 

Három ízű sajtfalatok fűszerekbe, magvakba forgatva

Három ízű sajtfalatok fűszerekbe, magvakba forgatva

 

A finomra reszelt füstölt sajtot, trappista sajtot keverőtálba szórjuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a habosra kevert puha vajat sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk.

Ezután lefóliázva, 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni, hogy az ízei összeérjenek, majd három egyforma részre osztjuk, és vizes kézzel egyforma vastag rudakká sodorjuk.

Most külön-külön az apróra vágott snidlingbe, pritaminpaprikába, a darált mogyoróba forgatjuk, és lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük dermedni.

Tálaláskor vízbe mártott késsel egy centi vastag szeletekre vágjuk, majd egy centi vastag, formával kiszúrt kalácsszeletekre állítjuk és zöldhagymával, paprikával, koktélparadicsommal, petrezselyemmel díszítjük.

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Három ízű sajtfalatok fűszerekbe, magvakba forgatva
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.